Gbg-tour, Partille, Sverige
29/4 - 4/5
http://www.gbgtour.se/dynamic/start.asp
Placering: 1:a

Start 1:
Som del i träningen innan SM slutspelet och EM försöker jag spela lite tävlingar, jag tycker upplägget att träna och sedan spela mindre tävlingar för att stämma av brukar fungera rätt bra.
Profilen i Partille är WTBA's Atlanta (38 fot) och den spelas rätt ofta med urethane i början men som tur var såg det inte jättebra ut, jag ville helst inte spela den typen av spel då både SM slutspelet och EM spelas på profiler som mellan 40 och 44 fot och mest troligt inte speciellt urethane vänligt.
Jag spelade faktiskt bättre än väntat, började med Zero Gravity och hade mellan 217 och 255 de första 5 serierna. Sedan såg jag till att utnyttja försäkrings möjligheten ordentligt för det strulade till sig i 6:e serien och efter mycket testande blev det 172 men när jag fick fram min Hyper Cell Skid såg det bättre ut och efter en helt ok avslutning visade det sig att näst sämsta serien var 217 så mina 172 i 6:e byttes då ut till 217.
Totalt blev det 1858 och just nu en 3:e plats. Men framför allt helt ok spel, teknik och spärrspel satt bättre än väntat.
Kommer göra ett försök till nästa vecka.

Start 2:
Efter att ha spelat rätt risigt i Alingsås igår hade jag kanske inga jättestora förhoppningar på att öka mina 1858 från förra veckans start, men man vet aldrig när det gäller bowling.
Jag började helt ok med en serie runt 220 och sedan en höjdare på 268, min gamle Prodigy rullade fint och denna gången visste jag att banan skulle hålla bättre än förra starten så nu började man ju hoppas på ett bra resultat. Efter 4:a serier behövde jag byta boll och valde då Zero Gravity, men den fick bara rulla en serie innan det var dags för en annan trotjänare, Hy-Roaden rullade resten av passet. Värt att nämna kan vara att alla dessa 3 bollarna har nästan exakt samma lay-out (borrning). Inför serie 7 och 8:a behövde jag slå ca 500 för att vinna tävlingen, men efter ett skit slag i sista rutan på 7:e serien och bara 206 där kändes rätt tungt. Hade ju dock en försäkring som gjorde att den serien blev 217 men det skulle ju ändå krävas nästan 290 i sista serien. Jag skojade lite med folket i hallen om att det var dags för 290 nu, det händer ju att man snackar åt det hllet men det händer inte så ofta att man göra som man snackar:-)
Jag hade kanon läge på bana 1 och en efter en ramlade strajkarna in och när jag satte dit nummer 10 och 11 var saken klar, vilken grej att avsluta med 299 (ja, jag missade och lämnade 2:an kvar) i sista serien i tävlingen sista start för att ta hem vinsten gjorde ju helt klart denna måndag roligare än normalt!!!

Vinst och som som grädde moset klättrade jag också in i topp 24:a och får vara med och spela slutfinalen den 31/5!
 

 

Martin Larsen
2015-05-04

« Tillbaka