EM 2015 - dubbel, Ålborg, Danmark
7/6 - 8/6
http://www.emc2015.eu

Start 1, söndag kl: 09:00:
Sverige lag 1: 2563
Magnus Johnson Jr - 1303
Markus Jansson - 1260

Start 2, söndag kl: 14:30:
Sverige lag 2: 2427
Daniel Fransson - 1272
Jesper Svensson - 1155

Det har verkligen inte börjat speciellt bra för oss detta EM, vi måste verkligen tänka till och hitta på något inför resten av mästerskapet. Ingen av oss har hittat något vinnande spel, för lite strike än så länge. Banorna är helt klart luriga och än så länge är det ganska många skrällar. Svårt att förklara varför, vi jobbar på att lösa det och förhoppningsvis blir det bättre redan i morgon. Dessutom ligger ju Markus och Magnus just nu 3:a, så det finns ett litet hopp där också.

Start 3, måndag kl: 09:00:
Inget svenskt lag.

Start 4, måndag kl: 13:30:
Sverige lag 3:
Robert Andersson - 1203
Martin Larsen - 1245

Precis som i singelspelet verkade det svårt att få till några höga resultat i squad 3 och 4:a, tyskarna avslutade med en massa kryss och 515 i sista serien på morgonen för att bli lika med Markus och Magnus. Det skulle visa vara det enda laget som gick upp på hela dagen.
Visst hade vi (jag och Robban) stora förhoppningar att fixa detta men tyvärr underpresterade vi igen, precis som i singelspelet. Jag har svårt att sätta fingret på vad det är exakt men vi kommer inte upp i normal standard, det är nog lite olika problem men båda har problem att få till några höga serier. På 24:a serier ihop är vår högsta serie 238 och det är ju ett bevis på att banorna givetvis är kluriga men också på att vi inte har hittat någon bra lösning. 
Personligen gav jag bort minst 50 pinnar i spärrmiss och bedrövliga första slag under de första 3 serierna idag, min Hyper Cell Skid slog käglorna bra så fort den kom nära fickan (men vissa slag var inte nära tyvärr), därför var jag väldigt besviken efter halva blocket idag.
Vi är med för att vi varit med länge och kan en hel del, just nu känns det inte riktigt som vi står upp och visar detta. Det måste helt enkelt till en ordentlig skärpning på de gamle!
Vi var lite på G efter en bra 5:e serie men istället för ett banpar med lite läge blev det sista banparet mycket struligt. Vi satte alla utom en strike på höger banan men bara bekymmer på bana 11:a, tidig sväng eller ingen sväng så några 500:a (som vi behövde) var det aldrig nära att bli.

Glädje ämnet var som sagt att Magnus och Markus resultat höll och första blå/gula medaljen var hemma! Efter att ha slagit tyskarna i roll off om 3:e platsen fick de möta grekerna, när Magnus lämnade 9:an på en kanon träff i ruta 11:a var det kört. Det blev förlust med 2 pinnar efter en mycket jämn match. Brons till ungtupparna och precis som i singeln blev det guld till hemma nationen,  grattis till Jesper Agerbo tillsammans med storspelande Fredrik Öhrgaard. 

 

Martin Larsen
2015-06-08

« Tillbaka