Kuwait Open, Kuwait City, Kuwait
24/4 - 28/4
http://www.kuwaitbowling.com/Site/E/Index.htm
Placering: 2:a

Kuwait Open:
Snart dags för avresa till Kuwait och spel i Kuwait Open, denna tävling är lite annorlunda än många andra då distansen som spelas är mycket längre.

Det börjar med att alla spelar 3 x 6 serier (6 serier per dag), efter dessa 18 serier går 28 spelare vidare + de 4 bästa lokala spelarna som missar cuten. De 32 spelare sedan 8 serier till med poängen från de första 18, efter dessa 26 serier går 16 spelare vidare.
Nu nollas alla poäng och sedan spelar top 16 Round Robin (man-mot-man), alltså 15 nya serier + en utjämnings serie. Nu gäller det att vara top 5 för att nu steg finalen!! Ettan på stegen har 2 chanser att vinna!

Riktigt spännade och utslagsgivande tävling, för en gångs skull!!! 

Serie 1-6:
Idag har vi spelat det första av 3 kvalpass och det gick inte så illa. Jag hade inte den riktigt goa känslan i kroppen idag och tyckte inte jag spelade på topp. Därför är jag extra nöjd med mina 1325 som faktiskt var den högsta scoren på de första 2 squaderna, 2:a var Ljung på 1312.
Det är en ganska tuff profil som ligger här nere, vi tror att den är runt 41 fot men det finns ingen som vet säkert. Så funkar det i Arab-världen, bara att gilla läget! Dessutom är det väldigt stor skillnad mellan banorna, jag tror att detta kommer hålla ner siffrorna ganska mycket. Serier runt 215-220 kommer vara bra.
Jag började iallafall spela med min Special Agent ganska tajt runt ribba 13, men redan i 2:a serien klev jag in till ribba 20 och bytte boll till The Break.
Sista serien använde jag Agent och då var jag vänster om ribba 25.

Nu är det dags för vila, imorgon spelar vi morgonpasset kl: 09:00.

Serie 7-12:
2:a passet avklarat och inget riktigt spännade hände idag. Jag spelade stabilt och landade på 1306, bara Patrick Healey hade bättre i vårat block (1312).
Låg 3:a totalt efter första passet och kanske åker ner någon plats nu men jag öknar nog till 16:onde platsen och det är det som är viktigt.
Banorna var lite tajtare idag, kanske för att det inte är 100 grader  på morgonen. Använde The Break hela vägen idag.
Imorgon spelar vi sista passet kl: 21:00 så nu blir det lite gym, sol och bad!!

Serie 13-18:
Lite tråkigt att upprepa sig men jag måste säga att det inte hände så mycket spännade idag heller, mer än att jag började med min högsta serie (267) så här långt och följde upp den med min sämsta(168). Då var jag lite illa ute och spelade inte bra, tajmingen var borta. 
Räddade 201 i 3:e och sedan hittade jag spelet igen då med min Cell. Har inte spelat något med den innan men idag var banorna annorlunda och då passade den bra.
Landade på 1324 och ligger just nu 3:a, hela 249 poäng ner till 16:onde plats! Så det ser ganska ljust ut inför morgondagens första pass på 8 serier, ska försöka piska på Ljungen så han klättrar in i topp 16. Han är bara 13 pinnar ifrån, så det ska nog gå!!

Imorgon eftermiddag börjar man-mot-man spelet i topp 16 (8 av 16 serier), då börjar alla från noll.

Serie 19-26:
Detta pass blev en ren transport strecka, ganska tråkig faktiskt. Efter 4 serier hade jag absolut inget att spela för, försökte bara se till att inte börja med några dumheter. Testade lite bollar och linjer, men det är helt klart Cell som funkar bäst nu. Sista 3 seriena blev nästan kast över vänster rännan (då med Agent), det var ganska torrt då.
Jag landade på 1730 och totalt 4:a efter 26 serier, klart godkänt.
Ljungen fixade till sin plats i topp 16 också!!
Nu väntar det spännande man-mot-man spelet!!

Topp 16 Round Robin (serie 1-8):
Började med att möta Ljung i första matchen, spela inte bra och hade inte tur. 194 och torsk, ingen kul start men det skulle bli roligare ganska snart!!
De nästa 6 serierna gjorde jag 1530 rent och vann 5 av matcherna, det betyder 150 pinnar i bonus!! Jag spelade med min Cell hela tiden och jag måste erkänna att nu var LLLLLLLLucky Larsen på banorna. Spelade bra och allt gick min väg, både mitt eget spel och mina motståndare!
Ledde ganska stort inför sista serien då jag skulle möta Jason Belmonte, han var inte alls trevlig!! Började med en vänster strike sedan 11 bra på det, hans 2:a 300 serie i tävlingen!!
Själv gjorde jag 212 och totalt 1935 rent, leder med 46 pinnar före just Jason.

Men det är långt kvar till vi vet vilka 5 som går till stegen, imorgon kl: 09:00 drar vi igång igen. 7 matcher till plus en utjämningsserie.
Dags för lite mat och vila!!

Topp 16 Round Robin (serie 9-16):
Detta pass var inte i närheten av det igår kväll, spelade inte alls bra idag. Började passet med 190 och sedan 148, riktigt illa ute. Banorna var helt annorlunda idag, min Cell rullade inte i närheten av vad den gjorde igår.
Istället flyttade jag ut spelet till ribba 10 och bytte boll till Special Agent, det var räddningen. Började spela bättre och vann ett par matcher, så jag kunde rädda min andra plats inför stegen. Mycket nöjd med det, då jag inte bowlade på topp. Att nå Jason när han spelade som han gjorde var inte att tänka på!

Stegen:
Andrew Fraley vann de första 2 matcher i stegen och sedan var det min tur att möte ´big daddy´.
Banorna såg väldigt luriga ut och vi fick bara 2 provslag per bana så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra.
Valde Agent och hade lite problem ibörjan, spelade inte bra nog för att göra de rätta besluten.
Fick ändå till en trippel samtidigt som Frawls tömde en ruta, då hade jag chans attt stänga ut honom med strike i 9 och 10:onde rutan. Klarade inte det utan fick 10:an kvar och sedan 8 spärr 8 i sista. Trodde det var slutet, då Fraley bara behövde 9 spärr strike för att slå ut mig.
Men han missade 1:an och slog ner 7 käglor!! Det betyder att jag vann med 1 pinne!!!!!

Finalen mot Jason blev ingen match, jag försökte hitta något bättre spel med andra bollar och olika tempo men det hjälpte inte. Fick hål på det mesta och var aldrig nära att skaka honom.

Totalt sett mycket nöjd med 2:a platsen, Jason spelade riktigt bra han var nummer ett idag!
Ännu en bra tävlingen, hoppas segern närmar sig!!!!


 

Resultat sida: http://www.asianbowling.com/ 

 

 

Martin Larsen
2008-04-28

« Tillbaka