11th Storm San Marino Open, Serravalle, San Marino
17/7 - 19/7
http://www.sanmarinoopen.com

1:a start:
På grund av några olika anledningar så åkte jag hemifrån väldigt tidigt fredag morgon denna gången (inte torsdag som vanligt), så klart en större risk att bara ha 1 1/12 dag att kvala och dessutom vet man ju aldrig med flyg och väskor. Men nu efter första starten kan jag konstatera att faran är över! Flyget i tid, alla väskor också, trots att spelet inte kändes speciellt bra ramlade käglorna som om de var mina bästa komispar och jag slog hela 1460! Det låter ju otroligt högt, vilket det på ett sätt är men det är också vänligt här nere. Kegel har varit här och justerat banorna, så de är så lika de bara kan vara och det gör att det inte är så svårt att gå från bana till bana och dessutom ramlar käglorna ganska lätt här.
Med en dags spel kvar ligger jag 8:a, topp 8:a får 2 bye och topp 16 får 1, mest troligt bara en för mig.
Profilen är 42 fot lång och tuffare på pappret än i verkligheten, det ser ut som att man måste slå närmare 1400 för att få spela final! 
När jag packade väskan denna gången tog jag med en liten "outsider", Crux Pearl är en boll som jag sett många spela bra med och jag har borrat ett par stycken utan att verkligen få till det men nu åkte den med och rullade kanon i 3-4:a serier. Sista 1 1/2 spelade jag med Unhinged, detta är 2 bollar som jag inte spelat med jätte mycket med innan. Kul att det inte alltid är Marvel Pearl eller Hy-Road!

2:a start:
Det blev ingen 2:a start, tyvärr missade jag topp 8 precis och kommer få 1 bye. Kände inget driv att spela en start till, kanske semestern börjar kännas för nära:-)

Final:
Jag kan inte påstå att jag är direkt förvånad av mitt resultat här, har känt på mig att semestern är nära och att min motivation inte varit på topp. Borde kanske spelat en start under lördagen för att träna men valde att inte göra det, fel val. För den starten jag fick kan jag inte skylla på annat än uselt spel, ingen känsla och dålig fart i fötterna. Så fick jag också betala dyrt för de dåliga slagen, men det brukar hänga ihop. 177 i första serien trots att jag strajkade alla slag på vänster banan, det är ju dåliga siffror när det är svårt, men svårt var det inte så tappade ju 60-70 pinnar där med en gång. Det lyckades jag aldrig ta igen, 835 när det krävdes 923, bara att glömma och njuta av den kommande semestern!
Nästa tävling är inte förän första veckan i September, Sam Ho Cup i Korea är det som gäller då och direkt efter det Euro-Med Int i Manilla. Innan dess blir det först vila och sedan ska jag träna och faktiskt testa ett nytt grepp, något som jag inte gjort på bra länge. Återkommer med utvärdering av detta om en månad!

Det var mycket nära att Jeppe Svensson lyckades vinna igen, men Dominic Barrett gillar denna hallen och lyckades sätta stopp för honom.

 

Martin Larsen
2015-07-19

« Tillbaka