12th Euro-Med Storm Int Masters Challenge, Manila, Filippinerna
9/9 - 15/9
http://jbowlmart.com

Igår lämnade vi Sydkorea för en 3 1/2 timmas flygtur till Manila, vi flög samma plan som hela Koreanska landslaget (både dam och herr). Så när vi spelade i Korea såg vi dem inte ens men nu när vi ska spela i Fillipinerna slipper vi dem inte. 
Manilla ligger ganska så rakt söderut och märktes på värmen och fuktigheten.
Även inne i bowlinghallen är det väldigt varmt och fuktigt, det fick vi känna på när vi tränade några serier, en annan sak vi känna på var ganska hala ansatser och en 43 fots profil med mycket friktion och hög ratio.
Men med lite sulbyten så var ansatserna helt ok, banorna kommer bjuda på mycket strike!

Kval formatet här består av 3 seriers block på samma banpar, 3 block sedan omoljning och man kan spela hur många gångar man vill och orkar men bara de 2 bästa räknas. Den bästa 2x3 seriers kombinationen varje dag slipper första finalsteget, 48 andra måste tampas i finalsteg 1 (8 serier på Måndag) om de andra 19 platserna. 

Kval, dag 1:
Första starten var kl: 11:00 idag och jag kan inte påstå att min känsla över dessa 3 seriers kval är speciellt bra, ingen tid att gneta eller leta, det gäller att köra fullt ös hela vägen. Går det inte får man på det igen bara!
Men då passade det ju ganska bra att börja tävlingen med 17 raka strike!! Min 38:onde 300:a serie i tävlingens första serie!! Nu ska det tilläggas att banorna är helt klart resultat vänliga, det slogs 2 perfekta serier till i samma block!
Jag fortsatte spela ok bortsett från 1:a rutan i serie 3, men 247 och 246 gav mig fina 793 i första passet. Precis som man vill börja, en riktigt bra score!! Som många gånger förr var det Marvel Pearl som rullade.

Spelade direkt igen, men banorna torkar upp fort, det är bara ca 20ml olja, så nu hoppade spelet in från 3:e pil till vänster om 4:e. Hy-Road rullade bra i första, 256, men efter ett gäng nior i början av nästa testade en ny boll Storm Code Gold och den kändes ok men tyvärr slog jag inte så bra slag som krävdes. Det blev 700, positiva var att jag redan nu efter 2 starter i tävling var klar för finalsteg 1.

Efter att ha vilat en start och käkat lite lunch ville jag testa nyoljat igen, ingen dum idé. Trots en första serie med några dåliga slag (222) lyckades jag slå precis vad jag behövde för att ta ledningen idag. En Koreansk tjej hade 822+720, jag behövde 750 för att gå förbi henne och ha chans att få dagens bye. Efter 222 i första började jag med 8:a strike innan 8:an stog kvar på en riktigt bra träff, det blev 279 och i sista trodde jag att jag skulle behöva 2 strike i sista rutan men satte bara första. Hade dock för dålig koll, första var nog för att ta ledningen!!
Men 3 starter kvar leder jag på 793+757=1550. 
Väldigt bra start såklart, håller alla tummar jag har för att det ska hålla men svårt att säga när banorna är såpass lätta och man spelar alla sina serier på samma banpar. Allt kan hända, jag tror att vi kommer få se någon riktigt hög slagning under denna veckan.

Tyvärr höll inte mina 1550, den koreanska tjejen slog 1572!! Så nu blir det nog semifinal på Måndag. 

Kval, dag 2:
Det blir ingen bowling för mig denna dagen, en förhoppningsvis underbar golfrunda står på schemat!!
Sam Cooley tog dagens finalplats på 1551.

Kval, dag 3:
Ingen bowling idag heller, kanske lite shopping.
Golfrundan igår var mycket trevlig, perfekt väder och fin banan. Första gången jag gott en boll med 11 personer!! 5 spelare, 5 caddies och en "spannare" (går före och tittare var bollen hamnar:-). Ingen höjdar golf, klarade precis 100 slags gränsen, men många skratt!
Dagens finalplats vanns av Joris Goh från Singapore på 1530.

Kval, dag 4:
Jag bestämde för att spela ett pass innan jag skulle åka ut Alaya Alabang och hälsa på en gammal skolkompis och hans familj som bor här.
Jag var på väg att slå väldigt högt, började med 10 strike men slog ett väldigt dåligt slag i 11:e. 289 i första och sedan började med 9 strike i nästa innan 4:an stog kvar på ett ganska bra slag. 279 och 568 första 2, personligt rekord med 1 pinne! 
Tråkigt nog kunde jag inte ta vara på denna start på ett bra sätt, lite för dåliga slag och några fel justeringar i sista gjorde att det bara blev 215 och 783 totalt.
Jag var missnöjd men ändå nöjd för jag trodde att jag tagit ledningen i totalen och topp 3 får lite bonus där. Men de koreanska tjejerna ville annat, tjejen som ledde innan slog 784 och gick förbi mig igen samtidigt som en annan slog 838 för att gå förbi mig också. Så 15 minuter efter jag var i ledning var jag 3:a igen:-( Bästa manilga dock:-)
Det är helt vansigt så mycket strike det slås på de nyoljade banorna, men nu blir det inga mer kvalförsök för min del.
Dagens bye gick till Jimmy Cheung på 1541.

Kval, dag 5:
Sista spelare att gå direkt till Tisdagens final blev Malaysias Sin Li Jane med sina 1565! Mina 1576 var till slut bra nog för en 3:e plats.

Semifinal:
Suck, detta gick inte som jag hoppats på. Efter att ha haft kanon läge på nyoljade banor innan kunde jag helt plötsligt inte strajka, 10:an och 7:an kvar 5 gånger på de första 8 rutorna och så ett hål i sista rutan för 191.  191 på dessa banorna är som att börja med 150 annars, jag var 50-60 pinnar efter med en gång. Kämpade mig tillbaka från den starten och efter 6 serier var jag uppe på 19:onde och sista final platsen, då hade jag 1396.
En bra avslutnng och saken skulle vara klar.
Spelet var vänster om 5:e pil nu och jag satte en dubbel med en gång i 7:e serien, allt kändes ok och jag hade koll på läget, 2 rutor efter det kändes väldigt tungt. Då hade jag nämligen lämnat 7-10 kvar båda gångerna och det hade jag inte råd med, jag kom aldrig tillbaka från det. Testade att byta bort Code Gold (som sett bra ut ett par serier) bollen mot Hy-Road men fick aldrig till något bra strike läge. Behövde en kanon serie i sista men när jag lämnade 7-10 igen i 4:e rutan var det kört. 1772 var 78 pinnar för lite, väldigt tråkigt att inte få vara med och lira imorgon. Får ägna sista dagen i Manila åt att heja fram Barrett istället sedan bär det av till Japan för 5 dagars jobb.

Trots att jag nu spelat 2 tävlingar som inte direkt gott så bra så känns det ändå som jag ske ge det nya greppet chansen ett tag till. Jag har inte kännt mig helt 100 varken i det fysiska spelet eller skallen, men har stundtals släppt bollen riktigt bra, hoppas att dessa tävlingar fungerat bra som uppvärmning inför den späckade hösten.

 

Martin Larsen
2015-09-15

« Tillbaka