Vienna Open 2015, Wien, Österrike
1/10 - 4/10
http://www.viennaopen.com

1:a start:
Dags för Vienna Open igen, varje kvalstart är ju också 2-manna och jag, Osku, Stu och Dom har bestämt oss för att spela en start med var och en av oss i Weber Cup laget.
Första starten spelade Stu med Osku och jag med Dom, Stu var den enda som spela bra. Han sköt 1419 medans alla vi andra var mellan 1250 och 1290.
Personligen började jag ok med 470 första 2 men lyckades inte göra de rätta justeringarna senare i blocket, så det blev bara serier runt 200. Dom såg inte speciellt het ut heller så vi gjorde inget bra jobb vad det gäller att pusha varandra, lite sega efter varit uppe tidigt och rest kanske.
1271 är inte mycket komma med, 39 fots profilen som ligger känns ganska medium och det kommer nog slås en hel del höga siffror här under helgen. Bara hoppas jag blir en av dem som listar ut hur twister pinnarna ska luras!

2:a start:
Fredag kl: 13:00 med Stu.
Denna dag började fint med lite FaceTime, Emilia fyllde 3 år idag och jag pratade med henne lite innan frukost. En lugn och skön morgon, men på väg till hallen började jag känna mig lite seg och 1 timme innan spelet skulle jag äta lite lunch. Det blev ingen lunch och inget spel, yrsel och illamående istället. Gick tillbaka till hotellet och sov ett par timmar, kände mig lite bättre efter det.

3:e start:
Fredag kl: 17:00 med Osku.
1 timme innan denna starten var jag inte 100% säker på att spela, bestämde mig i alla fall för att försöka och det visade sig vara rätt. Kände mig fortfarande svag, men ibland kan det göra att man slappnar av och svingar bra. Jag fick i alla fall en bra start med 278 trots att det banparet vi spelade på var lite olika. Min Haywire kände dock inte av det lika mycket som Osku's, han strajkade alla slag på vänsterbanan men aldrig på högerbanan (162).
Men Osku spelade upp sig ordentligt och avslutade med 279 för 1393! Det var 3 pinnar mindre än mig, 1396 efter en lite tveksam avslutning (410 sista 2). Osku spelade Haywire och Optimus Solid, jag Haywire/Hy-Road.
Väldigt nöjd över att ha kvalat in för jag känner mig fortfarande inte helt ok, tror det är något skit i kroppen, vi får se hur kroppen känns imorgon. Förhoppningsvis är den bättre och jag kan spela en start till men det känns lite som att sängen kommer vara min bästa vän.
Vi ligger 2:a i 2-manna tävlingen nu, Stu och Dom slog 20 pinnar mer än oss i samma start.

Det blev inga fler kval starter då förkylningen var starkare än jag. Spenderade i stort sett hela Lördagen i sängen och kände mig långt ifrån på topp. Jag och Osku slutade på 3:e plats i 2-manna tävlingen.

Final:
Det blev en mycket längre dag på banorna än vad jag trodde när klockan ringde 06:15. Som vanligt när man är förkyld känns det som världen håller på att gå under när man vaknar och jag hade inga större förhoppningar på att bowla på någon topp nivå. Efter 160 i första serien lockade sängen väldigt mycket, men det blev många fler serier. 
I första passet var vi 52 spelare och 22 skulle klara sig vidare, jag trodde nog inte det skulle behövas några jätte siffror men min start 160 gjorde ju inte saken lättare. Faktum var att just då kändes som strunt samma för jag var inte alls på topp. Men ju längre passet gick ju bättre blev det, både hur kroppen kändes och hur spelet gick. Vilket som kom först vet jag inte, om spelet gjorde att jag kände mig bättre eller om kroppen började vakna till liv lite så jag kunde spela bättre?!
Jag klarade mig i alla fall vidare ganska lätt till slut, cuten blev 1263 och jag hade ca 1320. 

Nästa pass skulle 30 bli 18 efter 6 serier och alla poäng skulle tas med, då startade jag riktigt bra med 2 x 243 innan det blev problem i 3:e serien. De säger att de justerat många banor i denna hallen men jag tycker fortfarande att det skiljer en hel del mellan de olika delarna i hallen, det kanske man kan läsa ut av dessa 6 serierna 243, 243, 169, 246, 231 och 175. Seg sista serie, var med uppe i toppen innan den men 1307 räckte för att få pina kroppen ytterligare 6 serier. 1270 blev gränsen denna gången.

Inför de avslutande 6 serierna oljades inte banorna om, jag visste att det skulle behövas en större fysiks ansträngning nu och efter de första 12 serier började jag nu bli ganska matt. Försökte så klart trycka i mig både det ena och det andra för att orka med men siffrorna talade sitt tydliga språk 200, 269, 156, 177, 259 och 183 (1245 totalt), jag orkade helt enkelt inte fokusera eller tänka till och göra de rätta justeringarna när banorna nu blev väldigt torra och ganska olika.
Inte ofta jag känner mig hyfsat nöjd med en 16:onde plats men det var bättre än väntat efter hur jag kände mig, lite sur då jag tömnde sista rutan och den kostade mig 3 platser men att jag skulle komma högre än 13:onde var aldrig riktigt på tal.
Roto-Grips nya Haywire var bollen som rullade mest, en stabil boll som både jag, Osku och Dominic spelade med mycket.

Hatten av till Jesper Svensson som lyckades vinna sin andra EBT tävling för i år, han använde Storms Pitch Black och Roto-Grips Loco Solid, Osku såg länge ut vinna men för första gången under hela säöndagen lyckades han inte ta vara på chansen han fick i sista rutan. Team Pergamon 1:a och 2:a, bra jobbat boys!!
 

 

Martin Larsen
2015-10-06

« Tillbaka