Weber Cup 2015, Barnsley, England
16/10 - 18/10
http://www.webercup.com
Placering: 1:a

NYHET!!! I år kommer Weber Cup att sändas LIVE på Sky Sports och ESPN 3, dessutom kommer finns möjlighet att följa spelet på livestream (för ca 20usd tror jag)!! Återkommer med mer info 

Årets absoluta bowling höjdpunkt närmar sig, Europas match mot USA i 2015 års Weber Cup!!

När jag 2009 fick chansen att vara med och representera Europa för första gången kunde jag inte drömma om att jag nu 2015 ska spela mitt 4:e Weber Cup och att jag dessutom ska göra det med 3 segrar i bagaget känns nästan overkligt.
Det är en enormt stor ära att spela för Europa, nervöst såklart men vilken upplevelse det är att stå på den ensamma banan där i Barnsley! 5-600 personer tätt inpå och de flesta vill inte annat än att vi ska kunna ge super stjärnorna från USA en ordentlig match, de sista 2 åren har varit nästan osannolikt spännande och med 2 vinster för oss kan det knappt bli bättre. Men vi kan lova att ge allt, aldrig ge upp och fajtas in i det sista, vi vill se till att den 16:onde upplagan av Weber Cup blir minnes värd och att vi kvitterar den totala ställningen till 8-8!

Det finns några nyheter för i år, efter att ha bandats ett par år är vi nu tillbaka LIVE! Sky Sports kommer sända hela Weber Cup LIVE, stort och häftigt!
USA's lag innehåller en rookie, kanske den mest meriterade rookie någonsin och Europas lag har fått tillbaka en fd kapten. Mika Koiviunemi är inte med längre då han från och med augusti spelar lite mindre och jobbar som förbundskapten i UAE.

Europa:
Dominic Barett (Kapten) - England - Storm
Stuart Williams - England (bor i USA) - Roto-Grip
Osku Palermaa - Finland (bor i Sverige) - Storm
Martin Larsen - Sverige - Storm

USA:
Chris Barnes (Kapten) - Global 900
Tommy Jones - Ebonite
Bill O'Niell - Hammer
Parker Bohn III (rookie)- Brunswick

Match 1-6, EU 5 - USA 1:
Europa valde en 41 fots profil.
Europa - USA 194-174
Larsen - Bohn III 265-216
Barrett - Malott 181-205
Williams - Jones 237-200
Palermaa - O'Neill 258-170
Barrett - O'Neill 254-175

Wow, vilken start!! Eftersom vi legat under efter dag 1 de andra 3 åren jag spelat Weber Cup så vet jag att allt kan hända, men att vi kunde ta vara på denna dagen såpass bra att vi nu leder med 5-1 känns grymt bra!
Att jag dessutom började med att strajka de första 10 slagen gör inte saken sämre!
Dags för en välbehövlig vila nu efter en dag där 2 saker syntes mer än något annat: glada blå/gula ansikten och en bra blå/gul boll (Haywire strajkade mest idag)!!!

Match 7-12:
USA valde den kortaste profilen av de 12 vi kan välja mellan, 37 fot.

Match 13-18:
Europa valde profil, samma 41 fots profil som låg under första passet.

Match 19-24:
USA valde profil, 45 fot.

Match 25-?:
USA fick välja profil då de låg under, det blev nu 42 fot. Det var dock bara Stuart och Wes som fick spela på denna profilen, sedan var matchen över!!


Jag ber tusen gånger om ursäkt för att jag inte hunnit med att uppdatera under denna magiska helg. En av få helger då jag hade min underbara familj med mig, det och ett ganska späckat schema har gjort att jag inte hunnit med hemsidan.
Nu väntar några timmars sömn, bilresa till flygplatsen, vinka av familjen pch sedan på ett plan direkt till Las Vegas. Där landar vi vid 14-tiden och spelar 2-manna på PBA touren kl: 17:00!!! Inte optimalt men så är det, lovar återkomma med lite fakata om hur det gick till när vi krossade USA!!! Känns nästan overkligt.

Som sagt, schemat under Weber Cup och efter har inte riktigt lämpat sig för så mycket "blogg" skrivande men sak är säker, trots lite knackigt spel när vi nu är i Vegas så är det inte svårt att le när man möter någon av grbbarna i det amerikanska laget!!
Efter de senaste 2 åren när vi kommit tillbaka och verkligen fått kämpat oss till segrarna så fick vi testa på ett annat sätt att vinna i år!! Att vi skulle kunna köra över ett så bra lag som detta hade jag aldrig ens kunnat drömma om, 14-4 ledde vi med som mest och det hela sutade med seger 17-8!! Lite besikna att vi inte kunde tvåla dit med mer än 17-7, det är rekordet USA vann med 2012. Den besvikelsen varade inte så länge:-)
Jag och Osku hade chansen att avsluat matchen innan 5:e och sista passet men lyckades inte, mycket på grund av att jag inte hade någon speciellt bra dag under söndagen. Isället fick Stuart äran att sätta punkt i sista passets första match mot Wes Maltott.
Ledsen att jag inte kunnat uppdatera mer under helgen eller direkt efter, nu såhär efteråt är det inte lika kul att skriva om det och heller inte lika kul att läsa. Det var ännu en fantasktisk upplevelse att få representera Europa under denna magiska helg, det är bara så coolt att spela Weber Cup!! Det gjorde ju saken ännu bättre att få dela glädjen med familjen och 3 mycket bra kompisar i laget som jag spenderar många dagar med runt om i världen!
4 vinster av 4:a möjliga!! Vet inte om jag ska hoppas på att inte få spela fler eller... nej föresten glöm det, spelar gärna igen, låt oss försöka oss på en bingo!!!!

 

 

Martin Larsen
2015-10-22

« Tillbaka