Norwegian Open, Olso, Norge
8/10 - 11/10
http://www.bowlingdigital.com
Placering: 5:e

Kval:
Jag kommer åka upp till Oslo och spela 2 starter under Torsdagen den 8:onde, tillbaka till Götet på kvällen och så får vi se om det blir något resultat som gör att jag kör tillbaka på Söndag.

Efter 5 serier av första försöket hade jag 1178, en tomruta och allt under kontroll för att fixa en 1400 slagning. Trodde jag!!
143 i sista med en sjuh-lvetes massa hål:-(
Banorna är väldigt lättspelade, vad det gäller att ta sig till fickan i alla fall. Det känns dock som att man ska försök spela lite mer åt höger i banan, det gör man bäst med lite rotationer alternativt spela väldigt hårt. Inget av delarna är något jag behärskar jättebra, jag valde därför att spela lite längre in men det var en fälla, jag straffades hårt i sista serien.
I start nummer 2 hade jag lärt min läxa, spelade hårdare närmare den torra kanten (använde Marvel Maxx hela blocket) och var väldigt nära att skjuta de 1430 som skulle varit väldigt bra. Dock stog 7:an kvar på en bra smäll i sista rutan och jag slutade på 1418. Ett resultat som är svårt att säga hur långt det kommer räcka, just nu 16:onde plats.
Topp 28 går vidare till spel på söndag, resten kommer börja spela semifinal på lördag kväll och det passar inte mitt schema så bra då vi har liga match på lördag fm och sedan 3-års kallas för Emilia på em. 

Vi får helt enkelt avvakta och se vad som händer under fredagen och lördagen innan jag ve om det blir ett återbesök i Olso på Söndag.

Final:
Det blev en trip till Olso under söndagen, jag kvalade in som 21:a och fick stå över 1:a passet på morgonen. Det gjorde att jag inte behövde köra hemifrån förän vid 7-tiden på morgonen.
Bilresan gick bra och det gjorde även de första finalpassen.
Hela tiden var et 16 spelare som spelade 3 serier och hälften gick vidare.
Finalpass 2 spelades på banor som inte var nyoljade, min Marvel Maxx som rullats bra på nyoljat fungerade helr ok även nu. 688 och det krävdes 662.
Finalpass 3 spelades på nyoljade banor och då blev siffrorna ännu högre, profilen var som sagt väldigt vänlig speciellt på nyoljat. Nu började jag med Optimus Solid och bytte till Marveln efter 2 serier, 743 blev det när det krävdes 693.
Finalpass 4 spelades direkt efter och nu kom topp 8:a in, denna gången skulle de 8:a bästa efter 3 serier ta med sig poängen och sedan spela 3 till. Nu började banorna bli lite annorlunda och jag löste inte detta speciellt bra. En anledning var att jag nu fick följa efter den enda spelare som spelade med urethane klot. Jag testade spela rakare och hårdare med Hy-Road men kunde inte slå tillräckligt bra slag, till slut blev det Code Gold (med 1000 yta), jag flyttade in i banan och började skruva mer än innan. Det tog nästan för lång tid innan jag började slå slagen bra nog, avslutade med 5 raka kryss för 258 och totalt 683. Det var en poäng mer än Nina Flack som blev 9:a.
Finalpass 5 blev en jakt på att försöka ta mig upp några platser, men att jag skulle kunna nå topp 3 var aldrig riktigt på tal. Jimmy Dan Mortensen (1:a, 1569), Roger Öberg (2:a, 1491) och James Gruffman (3:a, 1485) spelade lite väl bra men jag var nära att ta mig upp till 4:e platsen som Pontus Andersson tog på 1423, jag blev alltså 5:a på mina 1415. En helt ok placering ändå och värt den extra resan till Oslo.

Mitt spel var stabilt utan de toppar som krävdes för att nå topp 3 i denna strike-fest, mitt kval resultat var 1418, mina första 6 serier i finalen var 1431 och de 6 sista var 1415. 

 

 

Martin Larsen
2015-10-12

« Tillbaka