Qatar Bowling Open, Doha, Qatar
28/11 - 2/12
http://www.qatarbowlingfederation.com/tournaments/qatar-open-2015/

1:a kval starten:
Profilen i årets Qatar Open är 40 fot lång, ganska mycket olja men banorna i denna hallen har väldigt mycket friktion så det känns inte alls som 27ml olja. Svårighets graden är nog ganska medium.
Jag startade med 3 serier runt 220, första serien avslutade jag med 6 strike för 222. Andra serien började jag med trippel, spärr, trippel för 221 och tredje serien innehöll 2 dubblar och strike eller 9 spärr för 218. Så 3 helt olika sätt att skjuta runt 220. 
Marvel Max rullade första 2 serierna, nya Eternal Cell i serie 3 men jag var inte nöjd med hur den gick igenom käglorna. IQ Tour har rullat bra här innan så jag fiskade fram den från start i serie 4:a, bästa draget för dagen!! Rullade in min 39:onde 300:a serie!! Hur ska jag förklara att jag sedan inte kunde träffa fickan utan bara slå ner 7 käglor hela tiden (5 gånger första 7 rutorna i serie 5)?? En blanding av ett annorlunda banpar och några riktigt dåliga slag höll på att kosta mig denna starten. Som tur var hittade jag tillbaka och räddade 190, avslutade sedan med 212. 1363 totalt och även om det skulle vara för lite för att klara cutten så tål jag nu att cutten kan bli 1398 då de 2 bästa resultaten untanför cuten från igår klarar sig vidare. 
Jag kommer spela igen men inte idag, passa på att njuta av lite värme istället:-)

2:a kval starten:
Jag valde att spela första starten idag (måndag), mest för att se om banorna kändes annorlunda första starten för dagen inför finalen på onsdag. Efter första serien trodde jag och många med mig att det skulle bli väldigt höga siffror, tror jag var någonstans mellan 10-15 med mina 235! Men så blev det inte, visserligen sköt Tommy Jones och Stu Williams över 1400 men så himla mycket mer än det var det inte.
För min del blev denna starten ganska lik min första, det var egentligen bara en skillnad. Dagens höjdpunkt var min klockrena spärr på 7-10 och i Lördags var det 300:a serien! 1317 idag var ju inte lika bra, men spelmässigt var det ganska likt. Ok, men inte tillräckligt bra för att skjuta riktigt högt. Hoppas på att det finns i kroppen och att jag plocka fram det på onsdag, blir inga fler starter innan dess.
Cutten ser ut att bli runt 1340 och om man vill spela till sig en bye behövs det nog ca 1415-1420.

Final:
Mina timmar hemma i Sverige sprang förbi väldigt fort, nu är jag redan i USA, närmare bestämt i San Fransisco och väntar på sista flyget till Reno och the World Series of Bowling!

De flesta vet nog hur det gick under finalen nere i Doha, här kommer några sena rader ändå.
I första steget när 33 skulle bli 18 efter 6 serier hade jag inga större problem att ta mig vidare, jag började med 460 efter 2 serier och enda gången jag var lite orolig var sedan i tredje serien. Jag lämnade ett par hål och hade ingen riktigt koll på det banparet men när jag sedan fick fram min Hy-Road så löste sig resten fint. Jag gick i mål på 1327 och hade jag inte velat testa lite på slutet så hade det nog blivit 1350, cutten var dock bara 1253 så det kändes som jag hade råd att testa lite.

Om 1:a final passet var lugnt så visste alla att pass nummer 2 är ingen lek, i en av de största tävlingarna vi spelar på året så är det tuffa bud. 28:a spelare, 6 serier och bara 4:a går vidare till semifinalen!!
Under uppvärmningen kändes det ganska bra, jag spelade med Tommy Jones i höga delen av hallen (den verkade bra i början) och efter 10 minuter kändes banan fin, men efter 4:a rutor försvann den eller jag tappade bort den?? Vad jag menar är att bollen började svänga mycket mer och jag fick inte till de rätta justeringarna för att slå strike. 193 kändes verkligen som en besvikelse efter hur känslan var från början.
Under resten av passet höll jag serierna mellan 213 och 253 (tyvärr inte så många i övre regionerna), spelet kändes ok och reaktionen i banan var också okej. Svårt att säga varför jag inte sköt högre, några få slag här och där som saknade det där lilla. Huvudet eller tekniken?? Vet faktiskt inte, men jag saknade i alla fall det lilla extra som behövs för att klara en så tuff cut. Jag fick ihop 1332 och det krävdes hela 1411 för topp 4:a.
4:a pass totalt, alla mellan 1317 och 1363, stabilt men lite för dåligt för att kunna vinna. 10:a är dock ingen dålig placering i en tävlingen med så här bra startfält, bra genrep inför WSOB.

Vann gjorde en ung kille från USA, Cameron Weier har ett nästan oslagbart facit i Qatar. Han har klarat topp 4:a 3 år i rad, det är minst sagt imponerande och nu fick han också vinna sin första titel.

 

 

Martin Larsen
2015-12-05

« Tillbaka