Geico PBA WSOB VII, Reno, USA
7/12 - 17/12
http://www.pba.com

Träning:
Nu har vi varit i Reno ett par dagar och förshoppningsvis acklimatiserat oss lite, väder mässigt var det inte så svårt då det är ganska likt hemma. Kanske lite mindre regn men temperaturen är samma i alla fall.
Bowlinghall och banor skiljer sig dock lite mer, att kliva innanför dörrarna och gå förbi 12 baners hallen utan att ens se den för rulltrappan som tar en 3 våningar upp känns lite overkligt. För att inte tala om när man väl kommer upp och ser en massa streck där borta, för det är ungfär så bowlingbanor ser ut när det är 78 stycken.
En imponerande bowling stadium och det tar faktiskt ett par träningspass att bara känna sig bekväm med omgivningen.
Det kan också ta tid att lära sig profilerna, Cheetah (35 fot) är ju speciell på sitt sätt. Väldigt torrt längst ut men ganska mycket olja innåt, här gäller det att hitta rätt sätt att släppa bollen och inte va rädd för att spela den mot rännan. Det gäller också verkligen att hitta RÄTT för allt annat kommer göra att man hamnar långt ner i listan, höga reultat utlovas!
Viper (39 fot), på förhand känns det som den tuffaste profilen. Går att spela eller inte spela lite överallt, men troligtvis kommer vi högerhänta hamna ganska långt in i banan. Inte för att den känns direkt torr, men lätt att missa 1:an om man spelar ut den mot kanten.
Chameleon (43 fot), ska jag vara ärlig så har jag inte tränat speciellt mycket på denna profilen men det ser ut som det kan vara möjligt att spela den utifrån. Vi får väl se men troligtvis kommer spelet flyttas in mot mitten ganska snart.
Scorpion (47 fot), även denna känns spelbar utifrån. Då menar jag utanför 5, om inte det funkar kommer det bli lågnt in och bara runt hörnet. Alltså väldigt lite skruv, det var ju den här profilen jag slutade 2:a på förra året. Vill ni se den TV finalen så finns den på youtube eller xtra frame.

Känslan?? Både bra och lite osäker, jag känner inte att jag har hundra koll på alla profiler och klot, men nu gäller det att fokusera på spelet och ta kloka beslut. Även om det bara är 9 serier per profil och det bara är 24:a av 245 som klarar cutten varje dag så får det inte bli "jaga" tänket utan här gäller det tänka på hela veckan. Hålla ihop det och ösa när det ges läge.

Vänster vs höger:
Jag vet att det kan tyckas som vi högerhänta gnäller en hel del, men detta året måste ändå gå till historien ett redigt vänster år!!
Europa touren har dominerats av vänsterhänta och här börjar det bli löjligt.
Av PBA World Championship återrstår bara stegfinalen nu, där är Ej Tackett (höger) topp seedad de andra 4:a är vänsterhänta! Ytterligare 3 vänster spelare var i topp 15.
När det återstår 8:a spelare i Cheetah tävling så är dem 4:a och i Viper är dem 5 av 8:a. I Chameleon är det 9 av 24 men i Scorpion tävlingen var Parker ensam och han klarade sig som 24:e och sista man.
Dessutom har det spelats en regional här under tiden vi spelat topp 24:a i PBA WC, där vann Andrew Cain (vänster) med 400:a pinnar före 2:an!!
Dagen innan vi startade spelades också en tävling mellan de olika regional vinnarna och PBA 50 vinnare, 4:a spelare kvalade in till TV final där 2-2 mellan höger och vänster.

Årets WSOB, topp 16:
Årets WSOB visade sig vara ett topp 16 år för min del, i 3 av 5 tävlingar slutade jag i topp 16. Det bekräftar egentligen bara vad 2015 varit för min del, många ok placeringar men för få vinster/topp placeringar (enligt mig:-). Jag håller en hög lägsta nivå men saknar tyvärr det lilla extra som krävs för att vinna, det tål att tänkas över inför 2016. 
Jag har i och för sig alltid jobbat efter att vara med och fajtas i alla tävlingar, oavsett vilket underlag det är och där har jag ju lyckats. Nu är bara frågan hur jag ska ta nästa steg, det är ju trots allt vinna jag vill göra!
Resultat under WSOB 2015 (245 deltagare):
Cheetah - 66:a.
Viper - 39:a.
Chameleon - 14:onde.
Scorpion - 14:onde.
World Championship - 16:onde.

Nu är jag på väg hem, ska bli otroligt skönt att komma och fira jul med familjen!! Ladda batterierna och så blir det som vanligt AIK och Ballmaster i början av januari.


 

 

Martin Larsen
2015-12-16

« Tillbaka