PBA Chameleon Championship, Reno, USA
10/12 - 15/12
http://www.pba.com

Kval, serie 1-9:
Efter de första 2 dagarnas spel som inte har kännts speciellt dåligt men ändå inte blivit så bra som jag hoppats så funderade jag en del på varför?? US Open, Qatar och de första 2 starterna här har alla varit ok men inte bra. Jag diksuterade lite med ball repsen och kom fram till att det måste vara hur jag släpper bollen som är orsaken till att strikefickan känns så liten och att jag lämnar lite för många hål.
Planen inför idag var att få bollen i rull tidigare, så vinkeln inte blir så skarp. Chameleon profilen (43 fot) är också ganska snabb så jag visste att jag måste slå lite lösare och inte kasta bollen så mycket utåt.
Jag följde min plan och fick en kanon start med 220, 279! Lock eller Haywire var frågan till en början, valde Haywire och det var helt rätt! Under de nästa 5 serierna flyttade jag spelet lite innåt men också tillbaka höger på vissa banpar, Haywire fortsatte rulla och mina beslut verkade helt plötsligt vara rätt hela tiden. 227 över pari efter 6 serier och cutten såg ut att hamna runt 250 över, men nu började det strula lite. Satte alla strike på högerbanan men lyckades bara med ett kryss på vänsterbanan, 209 kändes ok då. Hoppades sedan från bana 57-58 till 5-6 och fick en lite chock när ingen av oss träffade 1:an, det banparet var så tajt. 2 ganska tidiga tomrutor en turlig dubbel och en bra dubbel i sista rutan tog mig till 193, den serien kunde blivit riktigt dålig.
Att kunna spela en och samma boll så här länge är väldigt ovanligt och bytet som jag gjorde i sista serien är ännu ovanligare, sista banparet var också tajt och Jim tog fram min Lock. Det är en boll som är starkare och normalt sett rullar innan Haywire och helt klart inte så ofta i serie 9. Jag var lite tveksam men bestämnade mig för att testa, det var dagens vinnar drag. Lock:en reagerade kanon och jag träffade fickan under resten av serien, lämnade dock 8:an på smäll en gång och 2 gånger 9:an kvar på lite höga träffar så de 237 jag slog kunde mycket väl varit mer. Kan dock ärligt erkänna att jag haft flyt innan så det var inte mycket att gräma sig över, speciellt när jag slog 266 över pari och det krävdes 247 för att klara topp 24:a!! 
Med 9 serier kvar ligger jag precis utanför topp 24:a i totalen (PBA World Championship).
Stort tack till Johan "Ekiz" Ekström och Robert "Robban" Andersson för hjälpen informationen om de banparen jag skulle till också stort tack till Storms Jim Callahan som fick mig att byta till rätt bollen i sista serien!!

Topp 24:
En dag som idag vill man inte vkna upp och må som en skit, förkylningen vill inte ge med sig. Det blev till trycka i sig allt vad piller som fanns och hoppas att det skulle bli bättre.
Något bättre blev det men långt ifrån bra, men spela kunde jag och trot eller ej så gick det ganska bra.
Jag mötte Rhino Page och det är först till 3 vunna serier som gäller. 212, 264 och 247 räckte fint till en 3-0 seger, bästa möjliga senario! Spelade med Crux i stort sett hela tiden och jag fick ju ha banan i fred så det skedde inga stora förändringar. Vi båda hade lite problem på högerbanan men överlag sett hade jag bättre reaktion än Rhino, kan ju också bero på tt jag släppte bollen ganska bra.

Topp 16:
Ny match, denna gången mot Thomas Larsen.
Tyvärr hittade jag inte samma reaktion på detta banparet. Thomas valde att spela riktigt långt ut (ribba 3-4) precis som trodde och min plan var att spela precis innanför det, förhoppningsvis skulle det också störa honom.
Den planen gick inte i lås, Jag slog några risiga slag här och där men framförallt så hittade jag inte rätt klot, när jag till slut gjorde det (Critical) så satte en 8:an på smäll stopp för att jag sulle pressa honom ordentligt. Under de första 2 serierna så hade jag mina chanser som jag inte tog, men i 3:e spelade han för bra. Lika fort som jag vann första matchen åkte jag nu ut. 3-0 i baken, tråkigt men han löste det bättre än mig. Dryga 700 på Thomas och bara 620 för mig.
Ska nu försöka vila lite och se vad vi kan hitta på ikväll då det är topp 16 i Scorpion tävlingen.

 

 

Martin Larsen
2015-12-15

« Tillbaka