PBA World Championship, Reno, USA
12/12 - 13/12
http://www.pba.com

Detta är Major tävlingen för WSOB och för att kvala in till stegfinalen som ska gå live på ESPN den 17/12 måste man vara topp 5 över 66 serier!!
Alla 4:a kvalen på "animal" profilerna räknas, alltså 4 x 9 serier. Sedan är det 6 serier för de 61 bästa in den så kallade caschers round på Lördag. Därefter går 24:a spelare vidare och ska spela round robin (24:a serier), så man kan väl säga att det är en hyfsat utslags givande tävling. 66 serier på 5 olika profiler allt från 35 till 47 fot.

Cashers round:
Detta passet blev en ganska behaglig resa tackvare min grymma start med 277! Mina förutsättningar att fixa topp 24:a var ju ganska goda, det skulle vara ett stort misslyckande om jag inte fixade det, men man vet ju aldrig med detta spelet. Dessutom vaknade jag upp med en tråkig förkylning.
Men efter den starten skulle det mycket till för att jag inte skulle få spela vidare, nu gällde det mer att försöka skjuta så mycket som möjligt när jag ändå kunde spela hyfsat avslappnat. Jag tog väl vara på den chansen hyfsat, önskade nog att jag kunde avslutat lite bättre men 1383 var ändå helt godkänt. Totalt var jag nu 6:a.
Haywire och Optimus var bollarna som rullade mest.

Round Robin, serie 1-8:
Vi borrade 2 bollar inför detta passet, precis som förra året på denna profilen (41 fot) vill mina klot gärna glida lite för långt, så nu testade vi 2 olika borrningar på 2 olika bollar (Optimus Solid och Sinister).
Jag valde ändå att börja med Haywire som rullade bra från start innan, men nu svängde det lite mindre och jag fick ingen bra känsla, slog dåliga slag. 199 i första och torsk, sedan 225 och vinst, skönt med vinst där för jag spelade som sagt inte speciellt bra men Patrick Girard var mycket sämre.
I nästa match mot Stuart valde jag att testa min nyborrade Optimus och trots att den var väldigt matt gillade jag hur den rullade. Den här gången var inte alla överens om att mitt val var rätt men faktum är att just detta valet gjorde att jag fortfarande är med i racet! Avsluta bra mot Stuart (fick dock stryk), slog sedan 237, 270 och 245. Förlorade tyvärr 237:an mot Ryan Ciminelli's 238, vann sedan 5:e, 6:e och 7:e serien på 202! 
Jag kunde spela med Optimus bollen ganska länge men tyvärr hittade jag ingen bra lösning på slutet när den svängde för tidigt. 188 och torsk mot Barrett i sista, såklart tråkig avslutning men 1779 och 4:a vinster är ändå rätt ok. Jag ligger 9:a just nu men bara ca 60 pinnar upp till 5:e platsen och med 16 serier kvar kan det mesta hända. Tyvärr lutar det åt att vi kommer få svårt mot de vänsterhänta, just nu är det 6 av 10 i toppen som spelar med vänstern.
Inför imorgon borrar jag ytterligare några nya klot i förhoppningen att hitta det optimala lägget! Crux och Critical blev det den här gången.

Round Robin, serie 9-16:
Kom iväg riktigt bra denna rundan, 500 första 2 och vann båda. Min Optimus Solid rullade bra och även serie var ok men tyvärr räckte inte 235 för att vinna den serien. Det skulle visa vara den tråkiga vändningen för dagen, jag var upp på 3:e plats innan raset som började med att jag inte vann någon av de sista 6 serierna i detta passet. Trots ca 1300 de seriena lyckades jag alltså inte vinna någon match och med 30 bonus pinnar är det väldigt viktigt att vinna. Mot slutet av detta passet kändes det tungt i huvudet, lite väl mycket stolpe ut och alla verkade slå sina höga serier mot mig. 1929 hade de 8 spelarna som mötte mig detta passet!! Minst sagt väldigt jobbigt!

Round Robin, serie 17-24:
Raet fortsatte tyvärr, även om jag lyckades vinna ett par utav de första matcherna så började förkylningen jag drog på mig för dagar sedan sätta sina spår. Jag kämpade imot den men till slut orkade jag inte längre, det en gav det andra och till slut var det för mycket. Motståndarna spelade bra mot mig, jag hittade ingen bra bollreaktion, näsan rann, nästan tårarna också (kanske inte) och allt blev för jobbigt. Jag kunde inte göra mig själv rättvis och tack och lov tog var det över till slut. Fler serier hade mest troligt bara gjort att jag slutat ännu längre ner i listan, det blev en 16:onde plats till slut och efter denna veckan är det helt klart en besvikelse. Jag var 3:a med 13 serier kvar och föll alltså en plats per serie sedan, inte kul. Väldigt dålig tajming på den förkylningen, jag hade behövt alla krafter som normalt finns i kroppen för att kunna stå imot bättre. 
En annan detalj som inte var helt hundra var fördelningen mellan högeroch vänsterhänta i toppen, Ej Tackett (höger) tog 1:a platsen på stegen men sedan var det 4:a vänsterhänta! Kan inte påstå att det känns speciellt rättvist, National Lefty Bowling Stadium borde den heta. 

Nu måste jag försöka bli piggare tills imorgon, kroppen är sliten och jag hoppas bara att en natts sömn till kan hjälpa!!

 

Martin Larsen
2015-12-14

« Tillbaka