Team Pergamon - Engelholm, Partille, Sverige
23/1 - 23/1
http://www.swebowl.se

TP -Engelholm, 11-9:
Lördag kl:11:00, matchen spelas på Los Angeles (36 fot).
Vi brukar vara lite småheta på denna profilen hemma i Partille, kanske vi varit för heta och att det satt sig i huvudet?? För det var nog lite för många som trodde eller tyckte detta skulle bli en mumsbit. Så blev det inte, istället blev det ytterligare (precis som mot Stureby förra helgen) en match i publikens tecken! När utgången blev som den blev måste jag också säga att jag hade inget imot hur matchen gestaltade sig heller!!
Vi började som sagt inte bra, vilket skåningarna såg till att ta vara på. Våra 1688 i första är långt under normal standard och vi ska vara glada det bara blev 2-3, men sedan strajkade Engelholms boysen på som attan i serie 2 och då hjälpte det inte att jag äntligen hittat in, mina 279 hjälpte mig och Jeppe L att ta en pinne men resten gick till Engelholm. 3-7 i baken efter 2, som sagt precis som förra helgen, vi vet att vi kan vända dessa underläge men då gäller det att fokusera på rätt saker och slå bra slag, många bra slag!!
Sagt och gjort, det var precis vad vi gjorde i serie 3!! Trots sina 1830 fick gästerna inte en enda pinne i denna serien, vi fick petat i högsta växeln och smaskade dit 2029!! Jag fick också lurat dit min 40:onde 300:a serie, detta med Optimus Solid!
Nu ledde vi med 8-7, momentum på vår sida men det blev en tuff sista serie där vi fick bekänna färg ordentligt. Vi lyckades till slut knyta åt säcken och vinna med 11-9!! Riktigt kul att få spela 2 så här jämna och heta matcher, så klart mycket tackvare vi vinner båda men också för att det visar hur kul svenska ligan kan vara.
För min del var det ett ordentligt lyft, efter en hel del träning sensate veckorna kändes spelet äntligen bra! Kanske därför jag tog några bra beslut som att fortsätta spela med Optimus Sold efter första serien, trots att jag bara slog 209 med bra träffbild. I nästa serie började jag med trippel innan 10:an stog kvar, sedan slog jag 23 raka strike!! Det är inte så ofta, ännu mer sällsynt är det kanske att det 24:e slaget hamnade i rännan!!!! Jag tappade bollen och den var aldrig nära något annat än rännan, det slaget kunde kostat oss matchen men som tur var lyckas jag och Jeppe ta det bordet ändå! 1011 blev det, det var dock 20 mindre än matchbäste Danne Fransson och bara en mer än Engleholms Kevin Karlsson som också slog 300 i serie 2 (Pitch Black).

Gött med seger igen, nästa vecka väntas ännu en tuff match mot Alingsås!

 

Martin Larsen
2016-01-24

« Tillbaka