Team Pergamon - Alingsås, Partille, Sverige
30/1 - 30/1
http://www.swebowl.se

TP - Alingsås, 12-8:
Lördag kl: 10:00, matchen spelas på Athen (40 fot).
Jodå, för min egen del får jag nog säga att träningen börjar ge resultat. Jag var lite osäker på Athen profilen innan matchen och under träningen kändes det inte speciellt övertygande. Bestämnde mig för att försöka spela logiskt och "bara" träffa fickan, man kan säga att taktiken gick hem och lite till. 278 i första och 982 totalt. Det var en gammal (eller nygammal är nog ett bättre ord) Prodigy som rullade hela matchen.
Jag vet, det var ju ingen individuell tävling, det var ju en match med hela laget!!! Helt rätt, men då och då känner jag att jag inte bidrar med så mycket och har oftast inga problem att erkänna det. Nu var det dock annorlunda, nu klev de "gamle" (jag och Robban, 934) fram och verkligen tog det ansvaret vi behövde göra i denna match! Då känns det som vi kan få slå oss på bröstet lite också:-)
Matchen spelades som sagt på Athen som är betydligt lurigare än Los Angeles som varit vår hemmaprofil innan, ett byte som vi trodde var smart inför mötet med Alingsås som också brukar lira på LA. Att vi inte riktigt var vana vid hur banan skulle spelas eller med exakt vilka klot syntes på alla tomrutor. Hittar man inte in kan det bli väldigt lågt. Men det blev en väldigt jämn match och trots 7-3 efter 2 så borde det varit 8-7 till dem efter 3, lite flyt på vår sida och några mindre bra slutrutor från dem gjorde dock att vi hade 9-6 inför sista och den ledningen kunde vi ta tillvara på. Ännu en vinst (12-8) efter hårt slit och en viktig sådan också i vår jakt på seriesegern och de fördelar som den ger inför slutspelet i Jönköping senare i vår.

Nu har vi ytterligare 3 matcher kvar i gamla Partillehallen innan det är dags för sista 3 matcherna i sammandraget som spelas i Strike & Co. Då hemmamatcherna krockar med PBA/WBT tävlingar kommer jag troligtvis inte kunna spela några av dessa matcher, det betyder att matchen mot Alingsås med all sannolikhet var min sista i Partille Bowlingcenter. nästa hemmamatch blir till hösten och då kommer den att spela i vår nya hemmahall (Partille Arena)!! Kul att få avsluta med 2 riktigt roliga matcher, 2 vinster och bra spel!!

 

Martin Larsen
2016-01-31

« Tillbaka