PBA Players Championship, Columbus, USA
15/2 - 21/2
http://www.pba.com

Träning:
En bilresa som skulle tagit ca 2 1/2 timma tog igår kväll ca 6 timmar då det behaga snöa ganska mycket mellan Indianapolis och Columbus, när det då inte finns något som heter vinterdäck här borta så blir det lätt lite problem. Men vi kom iallfall fram utan att råka utför någon olyka, vi passareade dock ett flertal och idag var det träning.
Profilen för denna vecka är 46 fot lång och kallas Mark Roth, en profil som jag inte haft någon större lycka på förut. Inte speciellt mycket olja, det gäller famför allt kanten. Mina högsta serier innan har varit med plast/spärrklot. Men denna veckan hoppas jag såklart att jag kan fixa till något bättre, tendensen är dock fortfarande att det svänger väldigt mycket och tidigt på kanten så det gäller att hitta ett tempo och rätt klot för att kunna utnyttja denna friktion till fullo. 
Efter 2 timmar träning kändes det som om Critical, Haywire och Optimus rullade bäst. Jag spelar dock i B squaden så jag kommer ha chans att titta lite på A squaden innan, får se om det dyker upp några nya ideer då.

120 spelare ska spela 8+8 serier, 36 går vidare till cashers round och spelar 8:a till innan topp 24:a ska spela round robin.

Serie 1-8:
Vilken start, 279 med Haywire!! Det såg ut som jag hade koll på denna profilen för första gången, tyvärr höll det bara några rutor in nästa serie. Då kom problemen med att få loss käglorna, det är inget bra problem att ha när det krävs runt 240 i snitt för att vara med och leka, 250 för att vara nära toppen!! Käglorna i denna hallen ramlar lätt och börjar man få en över så är man fel på det.
Tyvärr tog det mig lite väl lång tid att hitta rätt, mycket för att den logik jag jobbar efter i detta spelet inte alltid funkar så bra på denna profilen. 46 fot lång med ganska tunnt lager olja och en hel del friktion till höger. Det gäller att hitta ett sätt att spela så bollen inte "studsar" till vänster när man träffar torrfältet eller får man göra som jag gjorde, ta en snällare boll och spela på "hänget", alltså margnial innåt i banan istället för utåt.
I 3:e seriens frislag tog jag fram en Roto-Grip Hectic med 1000 yta på och den spelade jag med under resten av passet, alla serier mellan 229 och 247! Det låter ju kanon men faktum är att det krävs ännu mer, så imorgon hoppas jag att de där skit serierna ska försvinna och att jag ska få till några fler höjdare!! Önskedröm?? Kanske men man måste gå för det!

Framför allt hoppas jag på att må bättre, tyvärr kändes  det som jag har något skit i kroppen igen. Hostar och känner mig frösen, får hålla tummarna i sömnen för en bra dag imorgon.

Serie 9-16:
Det finns bra och dåliga nyheter!
De dåliga är att jag inte mår bättre, förkylnings skitet sitter i med hosta och feber känningar:-(
De bra nyheterna är att jag trots det lyckades hanka mig vidare till fortsatt spel bland de 36, mina 454 över pari räckte till en 30:e plats (18 mer än 36:e) och 56 pinnar upp till 24:e platsen.
Det belv dock inget sådan höjdar pass som jag hoppats på, istället nästan exakt lika som första. Jag fick inte till någon höjdar serie idag tyvärr, det var det som skiljde passet från igår. Det gjorde att jag istället 1852 nu fick skrapat ihop 1802.
Bollar för dagen var Sky Rocket och Hectic, båda med 1000 yta på.
Inför Cashers Round har jag borrat en Lock för att se om jag kan få en starkare boll att strajka mer. Jag har bara 56 pinnar upp till 24.e platsen men det kommer krävas ett riktigt bra pass för att få spela round robin.

Men mest av allt hoppas jag på att må bättre, det är en lång tävling och mår man inte bra är det väldigt svårt att matcha de bästa i världen!

Cashers Round (top 36):
Over and out!!
Tyvärr gick det ungefär som jag trodde, visst hade jag hoppats på bättre men under de förutsättningar som rådde blev resultatet ungefär som väntat. Förutsättningar var en långt ifrån frisk kropp och med 2 liknande pass (ok spel men inte det lilla extra) bakom mig skulle jag behöva hitta på något bättre för att blanda mig i den här strike festen!
Så blev det dock inte, jag testade lite andra klot (Lock och IQ 30) men resultatet blev ganska likt de andra passen. 1792 blev det idag och det räckte för att behålla min 31:a plats, ca 60 pinnar ifrån 24:e platsen till slut.

Såklart tråkigt att inte kunna göra sig själv riktigt rättvis, men så är det ibland, inte mycket man kan göra något åt. Nu är det dags att packa ihop och åka hem, hoppas att kunna friskna till kvickt och sedan se till att spela ännu bättre under de nästa 2 tävlingarna nere i mellanöstern.

 

Martin Larsen
2016-01-18

« Tillbaka