14th Kingdom of Bahrain Open, Manama, Bahrain
4/3 - 9/3
http://www.abf-online.org/results/14thbahrain.htm

Sorry, glömde att uppdatera efter min mediokra start men här kommer några fakta och tankar om spelet så här långt.
Formatet i kvalet är 6+6 serier och 27 spelare plus lite lokala extra platser och damer som går vidare. Det finns 3 olika bye att kämpa om också, topp 6, topp 12 och topp 18, så det är inte "bara" att klara cutten utan helst vill man ha någon eller några bye.
Profilen är 42 fot lång och den är inte speciellt svår men lite annorlunda, det är nämligen väldigt sällan vi spelar på banor som är oljade med en gammal Phoenix maskin. Det är ganska klart att bästa spelet är rakare längs kanten men det skiljer en del mellan banorna och det verkar svänga snabbt mellan höga siffror och inte så höga. Generellt sett blir problemet (när det blir problem) över/under, det svänger alltså för mycket när man missar höger och för lite när man missar innåt.

Kval 1, serie 1-6:
Vilken start jag fick, 289 med min Alpha Crux! Lite skillnad mellan banorna men jag hade sten koll och slog bra slag. 
Trodde inte i min vildaste fanatsi att jag skulle få jätte problem i serierna efter den men det fick jag. 186 och 163 blev det, i den tredje serien hade jag en strike!! Vad hände?? Oljan inne i banan blev nerspelad så bollen hade svårt att få tag i banan men flyttade jag höger svängde det för mycket, jag tror att det var en blandning av lite otur med banparen och att jag såg banan helt fel. Alltså jag kunde inte riktigt översätta vad jag skulle göra med handen när jag släppte bollen. Jag trodde inte riktigt på vad jag gjorde. När Osku slår 300:a på samma banpar som jag precis slog 163 med en strike kändes det som att jag borde tänka till:-)
Avslutade passet med 213, 181 och 226. Väldigt besviken efter den starten, jag såg vad andra gjorde men klarade inte av att anpassa mig. 1258 var riktigt risigt, Robban var 4:a i starten på 1399 och jag hade hälften av det över efter en serie då ska jag inte vara så långt efter:-(

Kval 1, serie 7-12:
Blir detta ett träningspass eller kan jag fixa till något vettigt av detta? Det var frågan innan starten och efter 189 i första lutade det ju väldigt mycket ett träningspass! Men grejen är att det kan då man kan hitta saker som man inte gör annars, jag flyttade äntligen längre ut på kanten. Ahlpa Crux rullade och jag slog 245, testade Prodigy ännu längre ut (siktade ribba 4:a nu) och den såg nästan ännu bättre ut. Valde att testa den och slog 238 och 239 med mersmak, 266 i 5:e men sedan blev det svårare. Tills dess kunde jag stå där ute och bara justera en ribba eller 2 men i sista serien svängde det med en gång där ute och flyttade jag in svängde det inte. Bytte tillbaka till Alpha och ställde mig nära det torra och spelade hårt och rakt. Satte sista 5 för 222 och 1399 totalt idag. Det betyder 257 över på mina 12 serier och det skulle faktiskt kunna räcka för final, det är 2 starter kvar och det är väldigt svårt att säga vad som kommer krävas men jag tror det kommer vara nära mitt resultat.
Jag kommer dock att spela igen, vill inte riskera att mitt resultat inte räcker, dessutom tror jag att jag skulle kunna slå högre om jag inte håller på med sådana dumheter som jag gjorde igår.

Kval 2, serie 1-6:
Inför dagens start hade jag lite nyheter i väskan, Oksu's "flickor" kom på besök igår och Veronica var snäll nog att packa ner 2 klot till mig. En Haywire och en Lock, så inför den här starten hade jag fler klot och mer info om banorna. Det borde ju generera mer poäng!
Starten var ok, började på samma banpar som jag slog 289 i första serien för 2 dagar sedan. Ena banan svänger mycket mer på ett specifikt ställe, jag visste det och började med 247 (Alpha Crux). Sedan kändes det som  att det svängde för mycket där ute där jag ville spela (ribba 4-5) så jag valde att byta till min gamla Prodigy, den som fungerade så bra igår. Men jag hittade aldrig samma flyt, 201 i andra och 221 i tredje. På alla dessa 3 banparen kändes det som ena banan svängde mycket mer än den andra, det  var säkert så men när man märker av en så stor skilland brukar det bero på att man gör något fel. Bollen läser inte banan rätt.
Flyttade sedan från 17-18 till 3-4 och då, precis som igår, svängde bollen när den landade. Började med att flytta in, när inte det såg bra ut testade jag min Haywire men den såg trött ut och lämnade 10:an. Sedan kom dagens "move", tog fram min Lock och flyttade lite till men försökte rulla den mycket framåt (så den inte "kickade" så hårt)  och det såg kanon ut. Avslutade med 5 kryss för 214 och sedan kryssade jag på rätt friskt sista 2, 257 och 267 för 1407 totalt!!
Det ser fortfarande ut som mitt resultat från start 1 (257 över) har en liten chans att räcka men med denna starten på mitt 2:a försök hoppas jag ju såklart att jag kan öka och jaga några bye. Ett likande block imorgon skulle kunna betyda 3 bye, siktet är där, vi får se om jag kan fixa till det. Jag har spelat 3 block nu och ingen av dem har varit direkt lika så tro mig, allt kan hända.

Kval 2, serie 7-12:
Trots lite små tjurig mage idag lyckades jag rätt hyfsat med att ta tillvara på mitt resultat från igår, det blev 1353 idag och totalt 360 över pari vilket räckte till en 10:onde plats i kvalet och topp 12 får 2 "bye" i finalen. Det betyder i sin tur att jag inte behöver spela imorgon utan går in i finalen på onsdag morgon.
Banorna var lite tajtare idag, valde att testa Haywire från början men lyckades bara strajka på ena banan för 206. Bytte sedan till Alpha Crux och slog 232 men fick lite problem igen och lyckades bara slå 213 tredje. Resten av passet spelade jag med Lock ganska hårt och rakt över första pil. En hård 7:an på smäll i sista rutan på 4:e serien  gjorde att det "bara" blev 232 där och sedan hade jag chans att slå 280 i 5:e med ett riktigt skit slag i den sista rutan  gjorde att det blev 256. Nu behövde jag ungfär 240 för att nå topp 5 för max anatal "bye", men flytten från 17-18 till 3-4:a var inte helt enkel. Får vara ganska nöjd med de 213 poängen jag lyckades spela till mig, banorna var väldigt olika och det var närmare mindre än mer i den serien.

Final, steg 3:
Onsdag kl: 09:00 lokal tid (07:00 sv tid), 6 serier, 12 spelare och hälften vidare.

ÅÅåååååååååå vad sur jag blir, ordentligt besviken på mig själv!! Jag behövde strike, 9 spärr i sista rutan för att klara detta steget men lämnade 10:an kvar på ett rätt dåligt slag. Men grejen är att jag skulle aldrig satt mig i den sitsen, hade jag bara spärrat ok innan så hade det inte varit något problem!!! 3 spärrmiss på 5 serier och bara en serie som jag strajka i ruta 10, det funkar inte i finalspelet, man kan komma undan med det i kvalet men i finalen gäller det att skärpa till sig och uppenbarligen gjorde jag inte det. 
Banorna var återigen tajtare (spel mellan ribba 4-8, mest rakt runt 1:a pil för min del) men jag hade inte så ont av det, jag hade flera bollar som rullade ok. Valde att spela Haywire och Lock, på några banpar spelade jag med den ena på vänsterbanan och den andra på högerbanan för det skiljer en hel del mellan banorna här. Jag spelade inte min bästa bowling men tillräckligt bra för att hänga med runt 5-6 platsen, ända till sista serien tyvärr. Känns riktigt surt att inte ta tillvara på chanserna, att spela ok innan är en klen tröst det är under finalen man ska kliva fram och den skärpan har jag inte haft denna resan. Följde upp förra veckans 12:e plats med en 13:onde här, stabilt på fel sätt.
Gör om gör rätt!!!

Nu ska det bli skönt att flyga hem till familjen, så blir det sammandrag i Strike & Co i helgen.
 

 

Martin Larsen
2016-03-09

« Tillbaka