Brunswick Aalborg International, Aalborg, Danmark
22/5 - 25/5
http://www.bai2008.dk/

1:a kvalstart:
Efter en veckas golf semester och bara en dags träning kunde man kanske inte förvänta sig så mycket av första starten, men lite mer än 141 i första serien hade man ju hoppats på
Så denna starten blev en ren tränings start och jag tyckte faktiskt att jag började bowla ok mot slutet. Landade på 1251 och använde mesta dels The Break på den långa profilen. Den är 44 fot lång och spelas ganska tajt runt 4:e pil, mot slutet flyttas det in till 5:e. På den korta (34 fot) använde jag Stomp och Creature, Den spelas till en början runt ribba 5-6 och mot slutet kan man gå in till 9-10.
Tyvärr kändes det som jag steckte ut mitt långfinger och det gör lite ont, men kände mig pigg annars så jag betsämde mig för att lira en start till.

2:a kvalstart:
Nu började jag kanon även om det inte kändes bra i mitt finger. 713 på de första 3 och allt flöt på kanon, det låg 1400 i luften!
Tyvärr blev fingret sämre och sämre och det kanske hade en liten del i att flytet försvann, men helt ärligt hade jag otur i slutet på detta pass. En 7-10:a i en sista ruta och 7:an på en riktigt pärla i sista seriens sista ruta gjorde att jag landade på 1325, det kommer inte räcka till topp 38 men kanske till en av 3 lucky looser platserna som delas ut till de som spelade under Torsdagen.
Bara att hoppas på och att jag kan spela någon mer start under Lördagen, för idag (Fredag) gör det för ont i fingret för att spela

3:e kvalstart:
Jag tyckte det låg 1400 i luften i min 2:a start men det sket sig, idag kändes det inte så bra ibörjan men det vände!!
Först och främst var jag mycket glad att jag kunde spela, jag tejpade fingret och det kändes helt ok!!
Starten var inte den bästa, räddade 200 med 4 kryss på slutet. Sedan började spelet stämma bättre och jag kände att det finns chans för en bra score. Bytte boll från Creature till Stomp på kort-oljan och satte ut för 228!
Fortsatte i den stilen serie 3-5, trots ett par dumma enkla miss hade jag 1138 efter 5 och bra läge för att klara cuten som ligger runt 1350.
10:an kvar i första rutan och sedan bestämnde sig käglorna för att hjälpa Larsen. Slutade med 11 kryss för 290 och 1 pinne efter Fagan som ledde kvalet, hela 1428 och 2 bye´s till finalspelet!!

Final:
Sorry, lite sen uppdatering. Måste erkänna att jag glömde det under Söndagen, kanske inte så konstigt när man åkte ut med en gång
När jag kom in i finalspelet var vi 24 spelare kvar, alla spelade 4 serier och 12 klarade cuten. Tyvärr blev jag nummer 14 efter att ha strulat till det i 3:e serien. 
Jag började bra med 460 på de första 2 serierna, stabilt och allt kändes ok. Men i 3:e serien fick jag problem på kort-olje banan, slog 4 av 5 strike på lång-oljan, inga på korta!! Dessutom 2 stora hål och 171 kom ju inte så lägligt.
Gjorde vad jag kunde i sista, men 235 och totalt 865 blev 18 pinnar för lite.
På den långa profilen använde jag The Break hela tävlingen och på den korta var det Creature S40 och Stomp som rullade.
Nu blir det träning inför del tävling 8 på EBT Touren, Belgian Open i Ghent.

Stort Grattis till klubbkompisen Osku Palermaa som vann i Aalborg!!

 

Martin Larsen
2008-05-28

« Tillbaka