SM slutspel 2016, Jönköping, Sverige
8/4 - 10/4
http://www.swebowl.se

Snart dags för årets höjdpunkt i bowling Svergie, slutspelet spelas i Jönköping. RC Bowl, fd Bowling Arena brukar alltid genomföra fina arrangemang och alla brukar trivas bra här. Att stället genomgått en ordentlig renovering gör ju inte saken sämre, ny restuarang och hotell i samma hus, bowlingdelen är dock samma men den var ju fin sedan innan!
Första matchen spelas just nu mellan Clan och Alingsås, de spelar på Rome  och den profilen är 45 fot lång. Den andra profilen som vi kan välja är Melbourne och den är 37 fot, vilken vi ska spela mot Jösse får vi reda på snart.
Från och med imorgon kommer det gå attt följa spelet via nätet, men ikväll får man följa det på plats i hallen eller bara scoring online.

TP - Jösse, 9-11 (Melbourne 37 fot):
Oj oj oj, vilken match det måste varit att titta på, specielllt om man var Jösse fan!!
5-0 till oss i första, ok spel men främst pga att Jösse spelade dåligt. De ryckte dock upp sig ordentligt och avslutade framförallt mycket starkt när de slog oss med 4-1 i sista för att vinna matchen med 11-9. De hade 2 toppar i Markus Jansson (960) och Peter Westins sista serie (299), det var 2 stora osaker till att vi fick stryk, men inte den största. För som vanligt när vi får stryk så är den störtsa orsaken att vi underpresterar, orsak till det?? Vet faktiskt inte, personligen har jag svårt att strajka. Tycker jag hittar lite olika lösningar för att komma till ficakn men får inte loss käglorna, blir det samma profil imorgon får vi göra nya försök att hitta rätt. Med 2 tomruto och alla 4:A serier mellan 206 och 221 så gör jag ju uppenbarligen något galet.
Hatten av til värmlänningarna och några piskrapp till oss, vila och nya tag imorgon!!

Jösse - TP, 2-18 (Melbourne 37 fot):
Efter gårdagens match snackade vi ut ett tag innan det var dags för sängen och en välbehövlig vila, när vi sedan fick reda på att Jösse valt att möta oss på samma profil igen så pratade vi ihop oss en gång till. Det kändes som att hela gänget var enat om att vi skulle visa en annan sida denna gången!
En annan sida blev det också, inte första serien, den var samma som igår, alltså 5-0 till oss!! Skillnaden var att vi nu växlade upp och inte föll ihop som igår. 1740, 1800 och 1910, kanske inte konstigt att matchen var klar efter de 3 serierna!! Vi spelade ändå sista serien och där lyckade vi samla ihop 1809 poäng, 18-2 i matchen och 1-1 i semin. Personligen var jag en stor del i segern, precis som  jag var en anledning till förlusten igår, från 850 till 980!! Prodigy runt 1:a pil var medicinen!!

TP - Jösse, 13-2 (Melbourne 37 fot):
Efter vår kanon matchen vid lunch  blev valet Melbourne igen och vi startade där vi slutade, nu hade vi hittat in och då orkade inte Jösse hålla emot. Matchen var en styrke demonstration från vår sida, 1858, 1858 och 1863!! 13-2 och matchen var slut efter 3!
Som i alla sporter kan mindre ettablerade lag slå mer meriterade över kort distans men idag visade vi att kunskap och rutin är svåra att slå i längden. När vi dessutom får tid på oss att leta upp läget på lite kortare profiler då brukar vi bli svåra att stoppa. Jösse gjorde ett gott försök, de gjorde mer än att skrämma oss men vår lagmaskin tillsammans med det stora publikstödet tryckte tillbaka dem till slut.

Imorgon är det finaldags mot Clan, troligtvis en mycket spännade dag på och utanför banorna. Följ vår elelr X-Caliburs match mot Spader Dam live i hallen eller på nätet via http://livestream.com/accounts/1258478

Finalserie:
TP - Clan, 8-11 (Melbourne 37 fot)

Clan - TP, 9-11 (Rome 45 fot)
TP - Clan, 9-10 (Rome 45 fot)

Nu är det tisdag kväll och fasen vet om jag återhämtat mig ännu och denna gången är det inte från något sent firande utan bara trötthet efter en otrolig helg på banorna i Jönköping.
Vi visste det skulle bli hårda matcher mot Clan, de har ett starkt, ungt och mycket hungrigt lag, men att det skulle bli så hårt i alla matcher är ju smått otroligt. 
Första matchen som vi valde att spela på Melbourne profilen började precis som våra andra matcher, en riktigt stark start och 5-0 till oss. Men som många gånger förr jämnade det ut sig ganska snabbt, många frågar sig varför det kommer sig att lag som vinner med 5-0 ofta tappar i nästa serie? Jag tror det hänger på hur man ser banan och risktagande, när man leder gör man allt för att hålla undan och chansar inte, i underläge tar man större risker vilket ofta gör att man hittar en bättre lösning och kan komma steget före det ledande laget när banan förändrar sig. Matchen blev väldigt jämn till slut och Clan drog det längsta strået, 11-8. Vi gjorde ett par misstag och Clanarna hade ett par riktiga matchvinnare, många spelade bra men som jag ser det gjorde Peter Hellström och Jacob Carlsson ett vinnande drag när de flyttade (efter att ha strulat lite) ut på kanten med uretaneklot. Det var ett spel som jag och många med mig inte såg som någon bra lösning men Peter och Jacob bevisade motsatsen.

Match 2 var vår första på den långa Rome profilen, det märktes inte när vi återigen tog en 5-0:a i första, men Clan kom tillbaka i serie 2 och början av 3:e, sedan kom vi tillbaka och lyckades knipa matchen med 11-9.
Det spelar ingen roll vad jag skriver för det gå inte att beskriva vilka matcher det här var. Det var bowling i världsklass och det svängde mellan lagen hela tiden, lägg då till den stämning som rådde i RC Bowl. Helt magsikt att stå på banan med det trycket på läktaren, jag började fatta vad som menas med en 12:e spelare när fotbolls lagen spelar inför hemmapublik. Jag har spelat i stort sett allt man kan spela i bowling världen, många otroliga känslor och ögonblick men stämningen under SM slutspels helgen slår allt!!

Match 3, nu börjar nog de flesta känna sig ganska möra. Trodde helt klart det skulle visa sig på publiken. Men icke, klackarna körde på som aldrig förr!! Det gjorde också Jesper Svensson, han visade hela bowling Svergie varför han är en av de hetaste bowlarna i världen just nu eller vad sägs om 1106 på 4:a serier?!?!?!!! Tror han lämnade en kägla kvar vid 5 tillfällen under denna matchen, resten strike!! Avslutade också med en 300:a serie, det är helt otroligt bra gjort, speciellt i detta läget!
Rätt ofta när vi spelar brukar det kunna vara ett par gubbar som drar, men Jepser var alldeles för ensam nu. Jag tror att han tillsammans med Tomas Leandersson var de enda 2 spelarna hos oss som höjde sig från match 2 till match 3, det duger inte när man har ett gäng hungriga vargar från småländska höglandet jagande efter sig! Clanarna tog vare på våra misstag att Jeppe slog 300 i sista och att jag slog 278 kunde dock mycket väl ha räckt ändå om det inte hade varit för att laget som kanske kämpade hårdare och spelade lite bättre också hade turen på sin sida. Vi alla slår vänsterstrikar då och då, Nässjö grabbarna tajmade in ett par i väldigt kritiska lägen, var det därför de vann?? Vet ej men det är lätt hänt att man hänger upp sig på sådant, överlag sett är det bara att gratulera Clan till guldet och se det som ett bevis på att Team Pergamon får övriga Sverige (iaf en del) att kämpa hårdare för att bli bättre och kunna besegra oss!! Det är väldigt surt att få stryk en sådan här finalserie, mycket kämpa, mycket slit och såklart en hel del förberedelser som känns halvt om halvt förgäves. Men en sak är säker, de som slår oss verkar uppleva något väldigt stort, sådan äkta glädje är kul att se för bowlings skull.

Till sist ett enormt tack till alla supporters på plats i Jönköping, som sagt vilken stämning, det gör avtryck i hela bowling världen!! Också tack till alla mina grymma lagkamrater, det är dem som gör att jag kommer försöka spela mitt 15:onde raka SM slutspel nästa år, då ska bucklan hem till nya Partille Arena (bara så ni vet!!)! Det som många andra kommer gå av stapeln i Jönköping, vilket jag inte har mycket emot då gänget där har bra koll och fina förutsättningar att husera detta arrengemang, nybyggda hotell delen var ju okså kanon!  

Tro det eller ej men nu väntar faktiskt lite bowling vila för min del, det har varit ett par månader med hårt tävlande och många resor och tiden för återhämtning kunde inte kommit bättre då vi får tillgång till vårt nya boedne nästa vecka. 
Så en tid av mindre spel framöver men hållutkik det kan komma lite nyheter då och då, tills dess får ni ha det så gott!!


 

 

 

Martin Larsen
2016-04-12

« Tillbaka