12th Storm San Marino Open, Serravalle, San Marino
14/7 - 17/7
http://www.sanmarinoopen.com
Placering: 3:e

Vi spelade SM slutspel i April, efter det har jag tränat 1 1/2 timma och spelat 3 serier nere i Spanien under ett läger jag höll i, torsdagen den 30/6 började jag sedan träna ite lätt. Detta är utan tvekan mitt längsta uppehåll från bowlingen sedan jag började bowla på "riktigt"!!
Jag och Diana har letat efter ett hus som passar oss (och plånboken) under de senaste 3 åren, till slut hittade vi ett i Lerum och de senste 2 1/2 månaderna har jag spenderat många timmar där för att vi skulle kunna göra de renoveringar vi ville. 
Så klart har min bowling blivit lidande av detta men förhoppningsvis har min skalle tjänat lite på det! Tekniken känns dock långt ifrån på topp efter endast 10 dagars träning.

Kval, start 1:
Att kliva in på banorna utan större förväntningar tillhör inte vanligheterna för mig men visst kan det vara lite skönt också.
Tekniken har inte känts bra på träningarna och att starten på första passet bara bekräftade detta det gjorde inte saken bättre, jag spärrade dock bra och fick några flyt strike för att ha ca 20 över pari efter 2. 
41 fots profilen här känns ganska medium och det kommer nog krävas 1365-70 för att klara topp 35 och det är ganska många bra spelare här. Så inför 3:e serien kände jag bara att det var fokus på "träning" som gäller men efter 278 i den serien (med en hel del tur) blev ju inställningen annorlunda! Nu hade jag ju chansen att fixa en score helt plötsligt. Jag kände att spelet började närma sig men serie 4:a var ingen höjdare, femte var dock mycket bättre och inför sista serien behövde jag närmare 230 för att ge mig själv en bra chans att klara mig vidare. Nu låter det kanske som jag bara ahde tur detta passet men känslan var helt klart att det mesta gick mig väg, jag fick till en tidig strike rad och kunde sedan spärra mig till en 230 serie och 1387 totalt! Vilket såklart kändes kanon och väldigt mycket bättre än jag väntat mig!
Jag använde Alhpla Crux, Optimus och Teal 30. Dte är alla klot med ganska lågt RG vilket gör dem ganska stabila och villiga att svänga mjukt, det känns helt klart rätt här nere.
Nu kommer jag ta vara på denna chansen att kunna spela en start till per dag för att få lite träning. vilket jag fortfarande påstår att jag är i stort behov av!

Kval, start 2:
Inför denna staren fick jag chansen att borra Storms 2 nya bollar, Snap Lock och Rocket Ship. Så denna starten var en blandning av att träna, testa nya klot och en liten liten del chans för att jaga bye i finalen.
Resultatet blev 1290, Snap Lock verkar svänga på en del och kunna vara ett bra alternativ när Alpha svänger för tidigt och Optimus för lite. Rocket Ship rullade ok men lite för sent för denna profilen.
Tekinken kändes bättre på slutet men fortfarande rätt risig i början.
Mina 1387 är bra nog för en 14:onde plats när det återstår 3 starter, topp 16 får en bye men det känns lite tufft. Jag har dock en chans till imorgon kl: 15:00 då de flesta i vårt landslag ska på banorna igen!

Kval, start 3:
En start till för att försöka hitta rätt och få lite fler serier i kroppen, det var planen för dagen. Självklart fanns det ju också en chans att man skulle kunna få till det och tjäna någon bye.
Den chansen ökade när jag kände en helt annan känsla i kroppen från start idag, handen kändes inte lika svullen och jag behövde inte slita i bollen lika mycket som innan. Det dök fortfarande upp en del skitslag men det var så många fler bra slag och det ihop med att min nyborrade Snap Lock (hela blocket!) såg riktigt bra ut gjorde att käglorna föll ganska lätt.
232, 220, 265, 257, 243 och 244 som avslutning. 1461 totalt (4:a) och även om det kanske inte var lika stabilt spel som siffrorna visar så var det stort steg framåt och jag får 2 bye imorgon!! 
Trots detta bra pass är jag mycket väl medveten om att min träningsdos under sommaren gör att allt kan hända imorgon, men nu vet jag i alla fall att jag kan strika och att den nya bollen såg kanon ut!

Nu har jag också fixat ett extra täcke så jag kanske kan sova lite bättre ihop med isbjörnarna, pingvinerna och Stuart (som sköter AC:n!!)!!!

Final, steg 3:
18 spelare som skulle bli 4:a efter 6 serier, med ett startfält av denna kaliber så visste alla det skulle krävas en hel del strike.
Jag tyckte inte att jag hade det samma häng som jag hade igår därför började spela med min Optimus med lite mer yta än på min Snap Lock, det var ett bra val och gjorde att jag kom undan med några av mina skitslag. 228 kändes helt ok trots det var flera spelare som sköt högre, i nästa serie började jag bra på ett banpar som såg riktigt bra ut. Tyvärr slog jag ett par rikitgt dåliga slag, men när jag bestämde mig för att byta till Snap Lock och flytta in började spelet stämma bättre. Ett tecken på att det var rätt var alla strike jag fick på mindre bra på träffar, jag trippa 4:an och rulla 10:an ett flertal gånger. 264, 255, 233 och 242 som avslutning tog mig till 1443 och en andra plats!! Jane Li Sin tog 4:e platsen på 1407, Barrett 3:a på 1440 och Joline överst på 1465.

Topp 4:
Alla 4:a spelare på samma banpar, en serie och sämst bort. Sedan tar man med poängen och bäst över 3 serier vinner, enligt mig ett ganska bra finalformat. Tyvärr gjorde det att jag åkte ut i andra serien trots att jag slog den bästa serien just då. Det hjälpte inte för Dom och Jane hade sina 270 serier från 1:a som backup och jag hade bara 229 från serie ett så mina 237 hjälpte inte utan jag slutade 3:a, vilket jag är väldigt nöjd med!
Mycket bättre än väntat och dessutom visade sig den nya bollen (Snap Lock) rulla kanonbra! 
Dom visade återigen hur bra han är när han vann här nere för 3:e året irad! Bra inför Weber Cup, vi behöver en het kapten!!

Dags att sova, imorgon ska vi spela EBT Masters!


 

 

 

 

Martin Larsen
2016-07-16

« Tillbaka