Weber Cup 2016, Manchester, England
5/8 - 7/8
http://www.webercup.com
Placering: 1:a

Wooow, vilken ära att få vara med representera Europa i matchen mot USA en gång till och denna gången tillsammans med ytterligare en svensk spelare!

Första helgen (5-7/8) i Augusti är helgen som ni ska boka er flyg biljetter till Manchester i England, första gången det är 2 svenskar i laget och första gången Weber Cup spelas i en stad som är lätt att ta sig till! Är ni bowling intresserade så är detta ett kanon läge att få uppleva en mycket annorlunda, rolig och spännande bowling helg!!
Lagen som ska göra upp om Weber Cup titeln ser lite annorlunda ut än förra årets:

Europa:
Dominic Barrett (Captain) - Track - England
Stuart Williams - Roto-Grip - England
Martin Larsen - Storm - Sverige
Jesper Svensson - Storm - Sverige

USA:
Parker Bohn III (Kapten) - Brunswick - New Jersey
Wes Malott - Roto-Grip - Texas
Marshall Kent - Storm - South Carolina
Kyle Troup - Storm - Washington

Nyheter:
Matchroom sports som arrangerar Weber Cup har infört en hel del nyheter i årets upplaga av bowlingens Ryder Cup.  
Nytt datum, ny arena, nytt scoring system, 3 nya spelare och istället för först till 17 är det nu först till 19.
Isället för 6 matcher varje "pass" spelar vi nu 7, precis som förra året finns det 12 olika profiler (mellan 37 och 45 fot) att välja i mellan. Före första passet singlar vi slant om vilket lag som får börja välja och efter det väljer vi varannan gång. Om något lag ligger under med 4:a eller mer får de välja profil i det 5:e och sista blocket, om det är jämnare lottas profilen.
Då alla lampor tillsammans med så mycket folk gör att oljeprofilen ändras väldigt fort, oljar de om banan efter 3 matcher och efter 5. Det kan tyckas onödigt men det är helt otroligt hur mycket banan förändras under dessa omständigheter.
 

Match 1-21, EU 13 - USA 8:
Tyvärr går dagarna här väldigt fort och vi har hela tiden något på schemat så jag har inte tid att skriva så mycket om själva spelet, jag vet att många av er håller koll på webercup.com och andra sidor. 
När vi nu har spelat 3 pass leder vi med 13-8, en ledning som vi skaffade oss i första blocket. Dagens 14 matcher slutade 7-7, USA vann 4-3 när de valde profil (45 fot) och vi vann 4-3 när vi valde (40 fot).
Överlag sett kan man säga att mina 3 lagkamrater spelat väldigt bra, speciellt vår rookie och min klubbkompis, Jesper Svensson! Personligen finns det mycket mer att önska, dock var dagens avslutning väldigt bra när jag fick spela mot Parker Bohn igen! Det är ett lagspel och alla kan inte spela på topp, jag gör vad jag kan för att hitta rätt, jag har till och med fått hjälp hemifrån. Igår skickade Michael Ahlqvist SMS till Jepper när jag spelade, Micke och Peter Ljung följde spelet online och gav mig ett tips som funkade väldigt bra!
För USA's del har det varit Wes Malott och Kyle Troup som spelat bäst Parker har strulat en del och Mr Kent har inte nått upp i sin normala standard.  

Nu är det dags att sova lite, imorgon måste vi vara på topp och se till att inte ge dem chansen att komma tillbaka!
USA har valt den långa profilen igen för det första passet.

Sen uppdatering, EU 19 - USA 11:
Jag ber tusen gånger om ursäkt för denna mycket sena uppdatering, en blandning av glömska, tidsbrist mm.
Årets Weber Cup blev som alla vet inte lika jämn som de föregående åren, USA lyckades aldrig jobba ikapp det försprånget vi skaffade oss under det första passet på fredag kvällen. Visst är det roligare och vinna när det är jämnt men att återigen få stå och ta imot Weber Cup bucklan och folkets jubel är faktiskt nästan obeskrivligt! Nu har jag fårr vara med om det 5 gånger och hjälpt till att skriva historia då Europa nu för första gånger leder med 9-8 i antalet vunna Weber Cups, vi vann för 4:e året i rad nu och det har heller aldrig skett innan!!
Personligen var detta långt i från min bästa prestation, mitt spel var väldigt mycket upp och ner. Jag lyckades slå årets högsta serie (289) men jag hade också några av de lägre, men jag hade några lagkamrater som var skapligt heta! 
Alla som får den äran att spela denna tävling brukar tyckta det är väldigt speciellt och det brukar ta ett tag innan man kommer in i det men årets europa rookie (Jesper) visade att han inte är som alla andra!! Trots en hel del nerver klev han upp på den smala, väldigt varma och inte alltid så lättlurade banan och bara dominerade från start till mål. Han var helt klart den stora anledning till att det aldrig blev jämnt denna gången, väldigt imponerande!!

Nu är det ett år till vi vet vilka som ska representera Europa och USA i nästa års Weber Cup, om vårt lag kommer att ändras beror nog mest på hur vi spelar fram tills dess men att det kommer ett gäng nya killar från staterna är nog ganska säkert. 4:a torsk på raken, jag tror de är sugna på att sätta stopp för det blå/gula tåget.

 

 

 

Martin Larsen
2016-08-11

« Tillbaka