2016 Thailand World Bowling Tour, Bangkok, Thailand
9/8 - 11/8
http://www.abf-online.org/results/ttbawbt16.htm
Placering: 6:e

World Bowling Tour i Bangkok, Thailand!
Efter några timmars firande i Manchester, var det dags för nästa uppdrag direkt. Måndag morgon flög jag och Jeppe till Köpenhamn och sedan direkt vidare till Bangkok för spel i deras tävling på världstouren.
Vi landade kl: 05:30 tisdag morgon men med bara tisdag och onsdag att kunna kvala in på var detta en resa md stora risker, jetlag är en sak, risk för förseningar av flyget en annan för att inte talala om attt väskorna verkligen måste komma fram!
Flyget var i tid och alla väskor på plats, nu var det "bara" Bangkok trafiken kvar..., 28km tog lite mer än 1 timma och passkontrollen likaså. kl: 08:00 steg vi i på hotellet.
Kl: 11:00 stog vi på banorna!!

Pass 1-4:
3 seriers pass utan banförflyttningar, spela så många du orkar eller har råd med och räkna de bästa 3 passen. Så ligger det till här och dessutom finns det 2 olika nivåer av "bye" att förtjäna.
Efter en mycket stressigare morgon än det var tänka så var det dags att testa lyckan. Den nyolajde 39 fots profilen som ligger känns inte helt omöjlig men att spela alla serier på samma banpar är låter lätare än det är. 
Normalt sett räknar jag med att spela 7-8 stycken pass men med såhär lite tid (2 dagar) så det ett fåtal försök hade varit att fördra!!
Första passet hamnade på 684, 2 mindre bra serier men en bra första serie (Hey-Wire) gjorde susen.
Nästa pass blev några bättre 691, nu rullade Optimus bäst.
Tredje och sista passet innan omoljning bev till slut en test av olika klot (615 totalt.) Hy-Roaden ändes ganska het.
I fjärde passet bestämnde jag mig för att ge den chansen efter 233 i förtsa med Optimus, min favorit og vara på chansen och det 739 till slut!!
Nu är jag totalt 315 över pari, vilket rätt enkelt kommer att räkna för att få spela final på torsdag/fredag.

Jag kommer säkert göra något mer försök att få fler bye men överlag är jag bara helt jättenöjd, hur resan och första dagen flöt på efter vår härliga triumf mot amerikanarna.

Final, steg 3:
Igår valde jag att testa ett kval pass till och rullade då in 712, vilket gjorde att jag var 100% klar för en bye och då går in i final steg 3.
26 spelare skulle bli 12 efter 6 serier.
Tyvärr krånglade min mage en hel del denna dag, tack gode gud för att vi inte skulle spela innan kl: 19:00 på kvällen för då hade den i alla fall hunnit lugna ner sig lite och jag kunde genomföra spelpasset.
Vad som också var lite tur var att jag inte behövde slå så hårt som under kvalet, jag behövde inte spela jättehårt då heller men det svängde ganska mycket så lite fart var bra då. Nu var det annat och detta berodde på att många valde spela urethane från start. Det gör alltid att oljan flyttas ner i banan fort och kloten svänger inte alls lika mycket, men där kom min dåliga mage väl till pass för jag orkade inte slå så hårt och min låga bollfart gjorde att jag kunde skruva ungefär lika mycket som i kvalet. Dock en ganska stor skillnad för jag använde Hy-Road i stor delar av kvalet och nu behövde jag min starkaste boll (Roto-Grip, No Rules) i stället.
En 2-hands kille från Malaysia spelade grymt bra idag, han vann båda finalpassen, i vårt pass var han överlägsen på sina 1460. Nästa man hade strax under 1400, jag slog 1321 och det var god marginal ner till de 1253 som krävdes för att nå topp 12.
Nu är man tillbaka i sängen, hoppas på att magen skärper till sig för imorgon gäller det att vara på topp om det ska bli någon stegfinal!!

Final, steg 4:
Lördag kl: 09:00 (04:00 sv tid.) 6 serier, 7 spelare + bästa thailändare till stegen.
Jag fick en riktigt tung start, 2 serier med alla utom en strike på ena banan och inga på den andra. 377 och ingen bra känsla, men det var inte speciellt höga siffror och jag visste att bannan skulle komma till min No Rules så jag hade lite hopp ändå. 216 i 3:e och sedan 247 i 4:e serien, då kändes det verkligen som jag var med i matchen. När jag dessutom började nästa serie med 3 kryss och månag andra strulade kändes mina chanser helt plötsligt ganska bra ut. Tyvärr hade jag inte alls något flyt i resten av den serien och trots att jag spelade rätt ok blev det bara 205, en tomruta om en massa olika enkelkäglor över på bra slag. Den serien hade helt klart 230-240 potential men så blev det inte och istället behövde jag nu en höjdare för att kunna nå topp 7.
Jag slog frislaget i 5:e serien med Snap Lock och den såg ganska bra ut, men jag valde ändå No Rules för den rullat bra och efter 7 raka kryss var det bara att konstatera att det var rätt val i alla fall! Väldigt segt att lämna 9:an på en bra smäll i ruta 8:a, sedan ett skitslag i ruta 9 (7 /). Men jag kunde samla ihop mig och slog 2 riktigt bra slag i 10:onde rutan för 266 och det skulle visa sig tillräckligt flr att nå hela vägen upp till en 4:e plats men bara 8 pinnar ner till 7:e. Riktig tskönt att visa lite styrka och få till det på slutet!
Men min styrka är dock långt ifrån Jeppes, han dammade in 259, 300 sista 2 för att första plasten på stegen med 40 pinnar marginal!! Het, hetare, Svensson!!

Stegfinal:
Första matchen spelades mellan Belmonte och 2 killar från Thailand, lite turligt kunde Jason vinna den efter att båda Thai killarna tömt sista rutan och Jason satt en vänster strike. Banorna såg inte lätta ut.
I denna stegfinalen oljar de om banorna mellan varje match vilket gör att banorna blir tajatare och tajtare, det kändes helt klart när det var dags för min match mot Belmo och Anthony Simonsen. Vi alla hade problem, Anthony spärrade 2 stora 6 hål och inför slut rutorna behövde jag strike men slog ett för dåligt slag i ruta 9 och lämnade 2-10. Med dubbel sista rutan blev det 195, Belmo dubblade också i sista för 201 och då behövde Simonsen spärra sista rutan för att gå vidare vilket han gjorde. 
Tråkigt att sluta 6:a efter att ha kvalat in som 4:a till stegen men så är reglerna i denna tävling.
Precis som väntat var det ingen som sedan kunde stoppa Sam Cooley (som haft ett kanon läge med sin urethane boll) innan det var dags för jordens hetaste bowlare att visa vem som är bäst just nu. Sam spelade inte så bra med avslutade med 4:a kryss för att tvinga Jeppe till en spärr i sista rutan, då som många gånger tidiagre small det till kägelhögen och grabben kunde inkassera sin 5:e PBA titel! Imponerade!!!!!

Nu sitter vi på flygplatsen och ska flyga hem till nära och kära, några dagar hemma innan det är dags för EM i Bryssel nästa vecka.

 

Martin Larsen
2016-08-13

« Tillbaka