EM 2016, Masters, Bryssel, Belgien
28/8 - 28/8
http://www.emc2016.be
Placering: 1:a

Masters finalen:
Topp 16 mot Mats Maggi.
Ingen har någonsin lyckats försvara Masters Guldet från ett till ett annat EM, så oddsen var inte direkt på min sida när vi började dagen. Men samtidigt så kände jag mig avslappand och när jag började den första matchen mot hemma favoriten Mats Maggi kände jag också att spelet satt ganska bra. Men Mats kände nog samma sak för han spelade också ganska bra i början och när jag bjöd in honom i slutet på första serien så tog han chansen. Andra serien var min utan problem men på tal om bjudningar så skulle det komma tillbaka en fin bjudning, inför sista rutan behövde jag sätta 3 strike för att tvinga Mats till 20 pinnar i sista rutan. Jag satte 2 kanon strike innan jag lyckades krångla till det för mycket och fråga mig inte riktigt hur det gick till men jag höll på att missa 1:an till vänster och lämnade 3-9 kvar. Nu behövde Mats bara spärr och sedan 8:a för att slå ut mig. Det var ytterst nära att han lämnade 2-10 på första försöket men det blev bara 10:an kvar och han lyckades spärra den och nu skulle han alltså bara slå ner 8:a käglor, jag hade packat ihop mina saker och var beredd att avsluta mitt EM. Men mitt alias LuckyLarsen ville annat, Mats lämnade 2-8-10 denna gången och jag vann alltså serien med 1 pinne!!  
Mats 244, 201, 232
Jag 216, 245, 233

Topp 8 mot Pontus Andersson.
Banparet jag och Pontus spelade denna matchen på kändes mycket segare än de andra, Pontus led dock mer av det än jag. Min No Rules rullade ok här och det spelade ingen roll hur bra slag Pontus slog för han fick inte ner sista käglan. Så denna matchen blev ganska odramatisk, såklart inte lika kul när man slår ut en svensk men så blir det när hela gänget kvalar in!!
Pontus 198, 166.
Jag 236, 197.

Semifinal mot Johnny Spill.
I denna matchen kom jag redigt efter med en gång, Holländaren hittade ett kanon spel och körde över mig i första serien. Men fördelen med att serien är över tidigt är att man kan prova nya grejer och jag hittade något i slutet som skulle visa sig vara mycket bra. Tillräckligt bra för att vända på steken i serie 2, min tur att köra över honom!! Samma visa igen dock, nu kunde han testa saker och han hittade ett nytt klot som såg mycket bättre ut samtiigt som min No Rules började se lite seg ut. Avgörande serien blev tuff till en början, Johnny strikeade på och jag slog 4:a slag till innan det var dags för byte till Hy-Road. Det bytet tog mig till finalen, samtidigt som Johnny satte något hål mot slutet tog jag chansen och strikeade ut för 258 och saken var klar när han skulle slå sina sista rutor!!
Johnny 257, 189, 208.
Jag 210, 279, 258.

Final mot Juhani Tonteri.
Juhani hade spelat kanon bra innan och till skillnad från mig hade han stenkoll på de nyoljade banorna, därför fanns det bara en taktik, se till att spelet så långt in i banan som möjligt så fort som möjligt!!
Det var en taktik som jag helt klart lyckades med fast det var väldigt nära att det inte skulle bli en vinnande taktik.
Juhani började bra och tackvare att jag bjöd han på en tomruta i ruta 9 när jag missade 3-6-10 vann han den serien efter att min trippel sista rutan tvingat honom att täcka sista rutan vilket han gjorde med en strike.
Men sedan började det strula, lite för båda två faktiskt men mer för honom än mig, andra serien gick till mig och faktum är att jag nu började bli så varm, seg och trött att jag knappt kommer ihåg hur serien utspelade sig. Det avr väldigt varmt i hallen och trots att jag åt och drack kände jag mig verkligen trött på slutet.
Det tror jag att Juhani var också, i alla fall talar rsultatet i sista serien för det. Att någon skulle vinna en serie på 180 i detta mästerskapet var ganska osannolikt, men skulle någon göra det så var det väl LuckyLarsen:-)
Efter en serie med mycket strul hade jag allt i egna händer, satte striken i ruta 9:a och behövde en till för att säkra guldet. Trodde verkligen jag skulle göra det men ack så fel det blev, bollen fick aldrig chansen, min miss resulterade i ett 6 hål som jag chansade på i spärren och tog då bara en kägla. Rullgardin ner efter denna långa dag så skulla allt skita sig i sista slaget..... för nu behövde ju finnen "bara" spärra för att snå åt sig guldet!
Att "bara" behövde spärra är inte alltid det lättaste, speciellt inte när banrona är lite små tjuriga, men nu trodde jag nog min tur var slut, men icke. Juhani spela ut bollen för långt till höger, antar att han inte ville göra som jag, istället döck 2-8-10 upp igen, uppställningen som räddade mig mot Mats Maggi första matchen kom på återbesök när den behövdes som mest (ur svensk synpunkt). Den är ju nästan omöjlig att spärra, det skedde inte nu heller och det osannolika var ett fatum. LuckyLarsen var helt klart på plats denna dag, utan tur är det nästan omöjligt att vinna denna distansen men idag tänjde jag verkligen på gränserna!! Visst slog jag väldigt många bra slag i viktiga lägen också, annars kommer man inte dit, med flytet kommer nog kommas ihåg mer.
Men jag kommer helt klart att komma ihåg mycket mer och att jag nu blev den första någonsin att vinna Masters guldet 2 EM på raken är ju helt klart lite extra "lök på laxen"!!
Trevligt slut på ett mästerskap som varit lite upp och ner i spel kvalite men överlag sett ett bra blå/gult mästerskap att lägga till handlingar!
Juhani 236, 189, 174.
Jag 224, 212, 180.

Tusen tack för alla gratulationerna!! Extra stort tack till mina äslkade tjejer här hemma som hejade ordentligt framför datorn och mina kära föräldrar som var på plats nere i Bryssel och fick njuta av lite nervositet:-)

 

Martin Larsen
2016-08-29

« Tillbaka