PBA Fall Swing, Wolf Open, Detroit, USA
5/9 - 5/9
http://www.pba.com

Måndag kl: 10:30 lokal tid, alla (ca 110) spelare på banorna samtidigt, 5 spelare per banpar och 12 vidare efter 6 serier. De 12 tar med poängen och spelar 6 serier till innan topp 5 kan andas ut för att ha klarat sig vidare till stegfinalen.

Kval, 6 serier Wolf (32 fot):
När det är så här korta distanser (6 serier) så brukar jag försöka se det som en lång tävlingen över 3 dagar istället för 3 sprint tävlingar. Efter 3 dagar går ju de 18 bästa vidare till Detroit Open som är den större av dessa tävlingar, så tanken är att försöka spela stabilt och om chansen dyker upp någon av dagarna så vill man ju såklart ta den.
Chansen dök helt klart upp redan idag, efter att ha börjat med Pitch Black (uretane) i 5 rutor utan någon lycka bytade jag till Prodigy och med lite flyt räddade jag den serien till 210. I serie 2 flöt det på bra, jag hittade ett kanon läge och lyckades ta till vara på det också. 300:a nummer 42 inristat i böckerna!! Prodigyn fortsatte rulla bra i nästa och trots en 7-10:a blev det 245. Sedan hamnade vi på ett betydligt klurigare banpar med mycket mer uretane trafik men jag lyckades ändå rädda 224 efter att ha testat runt lite, den serien kunde helt klart blivit sämre.
Nu flyttade jag från höga till låga delen av hallen och trots att jag kunde stå och titta på när Bill O'Niell rullade in 300:a lyckades jag inte hitta rätt. Prodigyn blev för klen när jag flyttade in och jag valde att gå till nya Phaze II, den såg helt ok ut men lämnade 10:an kvar lite för lätt. Tyvärr hamnade jag i ett riktigt svårt läge nu, bollen såg kanon ut i banan men jag kunde tyvärr inte känna skillnaden mellan 10:an kvar och strike. Bollen var inte rätt men jag visste inte vilket håll jag skulle gå, starkare boll eller klenare?? Så var jag ju också precis inne i topp 12 så jag behövde bara slå ok serier inte leta efter några 250. Ibland tar man rätt beslut när man väljer att vara kylig och bara spela på men nu blev det fel, endast 193 i både serie 5 och 6. Jag spelade för mer men lyckades inte lura käglorna, det slutade med att jag missade topp 12 med 5 ynka pinnar. Så klart väldigt segt när jag var med i toppen så länge, jag kan inte säga att jag spelade bort mig, jag skulle helt enkelt ha bytt boll men tyvärr vet jag inte ens nu vad jag skulle bytt till.
1365 var i alla fall en ok start inför de andra 2 profilerna, fortsätta spela ok och hoppas på lite bättre beslut bara!

 

Martin Larsen
2016-09-05

« Tillbaka