Storm Dutch Open, Scheveningen, Holland
26/6 - 29/6
http://www.gpscheveningen.nl/int/

Storm Dutch Open, 1:a kvalstart: 
Efter ett par veckor utan bowling och sedan 1 1/2 vecka med träning kändes det att man inte var tävlingstränad. Hade lite svårt med ansatserna som var ganska hala, men mest problem var det nog med fokus. Vi fick stressa i oss mat för att hinna till starten och fick aldrig tid att förbereda oss ordentligt.
Men idag blir det nya försök kl: 13:00.
Banorna är ganska vänliga, spel i mitten av banan. Det som kan vara problem är att få omkull den sista käglan, det är twister (plast) käglor här och de kan vara lite luriga att fälla om man inte hittar rätt tempo. Jag landade på 1275 och det kommer nog krävas runt 1340 för att gå vidare.

2:a kvalstart: 
Idag började Mr Larsen lite bättre, ett skit slag och resten strike (262)!! Trodde jag hade fått koll på ansatserna, men icke. Efter att par serier började jag halka och då blir man osäker = dåliga slag = dåliga beslut = skit serier! Men jag lyckades ändå hålla ihop det och de dåliga serierna blev runt 200.
Spelade de första serierna med Special Agent och bytade till Rapid Fire efter 2 serier, hade 1120 efter 5 serier och behövde en bra för att vara säker. Började med 9:an kvar 2 slag i rad men kände ändå att det var et bra banpar och ansatser var mycket bra. 
Så var det också, 268 och stenklar för final (1388)!! Tror inte det blir något mer spel, även om inte spelet känns helt hundra.
Vi får se imorgon, men just nu känns det bara riktigt gött att ha fixat final platsen!!! 

Final:
Blev tyvärr ingen back-to-back seger denna gången!!
Slutade på en 14:onde plats efter att ha förlorat mot Bill O´Neill med 1 pinne i tredje och avgörande serien.
Men jag ska inte klaga, tycker inte jag spelat speciellt bra denna helgen. Jag har haft svårt att hitta någon go känsla och tajming, så nu blir det ett par lugna dagar sedan träna ordentligt.
Jag började dagen med 181 och allt såg ganska mörkt ut, men jag räddade upp det passet till hela 1369, vet inte riktigt hur det blev så bra!? Spelade större delen av passet med Rapid Fire.
Topp 32 och matchspel i bäst av 3, då får jag möta Tore och på samma banpar var det Osku mot Jason! Alla 4 Pergamoner som var kvar, hur flyt är det?? Jag slog Tore med 2-1 och Jason vann över Osku med 2-0, måste säga att Osku hade inte turen på sin sida!!
Topp 16 och jag fick som sagt möta Bill, en av killarna som spelar på PBA-Touren, första serien vann Bill ganska enkelt. Men sedan fick han problem och det tog jag vara på, vann 2:a och matchen gick till en 3:e serie.
Den serien hamnade jag lite efter och inför sista 2 rutorna var jag tvungen att sätta 4 strike för att han skulle behöva slå ner 20 poäng i sista rutan.
Jag satte 3 plus en 9:a, då behövde Bill 19 poäng för vinst, precis vad han gjorde.
Spelade Rapid Fire och The Break i matchspelet.

Då de inte oljade om alls i matchspelet (banorna blev ganska luriga) är jag ändå ganska nöjd. Det är små tillfälligheter som avgör i matchspel, bara att ta nya tag till Barcelona som blir nästa tävling. 


 

 

Martin Larsen
2008-06-29

« Tillbaka