Vienna Open, Wien, Österrike
29/9 - 2/10
http://www.viennaopen.com

Kval, start 1:
Tyvärr är jag en klent byggd människa, när barnen drar hem förkylningar från förskolan åker jag dit var och varannan gång. Igår kväll kände jag den var på väg och dagens resa och start kändes inte kanon. Som alla vet, när vi MÄN blir förkylda så är det på riktigt och då är det inte lätt att bowla på topp. Det gick ok till en början men orken tröt, att det är högsommarvärme här nere och väldigt varmt i hallen gjorde inte saken bättre.
Nu gäller det att försöka skaka av sig förkylningen och hoppas på bättre lycka i morgon.
Profilen som ligger är 39 fot och känns relativt vänlig, det sköts också en hel del höga slagningar denna starten men hur mycket det kommer krävas för att kvala i till finalen är lite tidigt att förutspå. Jag avslutade dåligt (162) för 1261 totalt, spelade dubbel med Osku detta passet och vi hade väldigt lika efter 5 men han höll ihop sista serien bättre och gick imål på 1328. 2 danskar toppade squaden med 1443.

Kval, start 2, 3, 4, 5 och 6!!:
Nu har det gott ett par dagar sedan Vienna Open avslutades och jag har som vanligt glömt av att uppdatera min sida, kan ju också bero på att jag fick slita häcken av mig nere i Wien. 
Tordag kom jag ner ch spelade första passet, fredag spelade jag 2 pass och under dessa 2 dagarna kände jag mig absolut inte bra. Förkyld kille = alvarligt!
Lördag morgon kände jag mig bättre men spelade fortfarande inte bra, det tog mig ytterligare 3 starter under lördagen innan jag kunde fixa till cuten! De första 5 starterna var jag aldrig nära, inför sista starten tog jag 1000 yta på min Code Platinum och det tillsammans med att starten visade sig vara bättre än många andra.
Så efter 6 serier torsdag, 12 fredag och 18 lördag kunde jag till slut andas ut för att jag hade fixat cuten! Sista gången jag missade kvalet på europa touren var 2011, det kändes verkligen som jag var på väg att bryta den "streaken", men så blev det inte! Ge aldrig upp, så är det bara!

Final:
Klockan 08:00 på morgonen dagen efter 18 serier kände jag mig inte på topp men trots det lyckades jag spela ok och klara både första cuten och andra. Då har jag alltså spelat 12 serier till och låg nu 3:a inför de sista 6 serier innan de 4:a bästa går till stegen. Tyvärr vard et många små saker som gjorde att bensinen tog slut nu. De oljade inte om banorna nu, Jeppe bara seglade iväg från alla andra, Mik Stampe och Daniel Fransson båda hade kraftfulla slag nog att strajka mycket. den 4:e spelar som klarade sig var Tanja Cuva, Tanja har varit duktig länge och lyckade spela till höger i banan. Jag orkade inte längre nu, försökte allt jag kunde men alla serier och timmar på banorna tog ut sin rätt nu. Kunde bara slå 1200 sista blocket och ramlade ner till en slutgiltlig 9:onde plats.
Vilket faktiskit inte kändes så illa med tanke på hur veckan sett ut och hur när jag var att missa finalspel helt och hållet.
Storms internationella boll, Ccode Platinum var bollen som räddade denna helgen för mig.
Nästa uppgift på banrona blir matchen hemma mot Alingsås innan det bär av till Kina för spel i mitt 4:e World Cup!!
 

 

Martin Larsen
2016-10-06

« Tillbaka