TP - Team Alingsås, Partille, Sverige
9/10 - 9/10
http://www.swebowl.se

TP - Alingsås, 10-9:
Dagens match spelades på 43 fots profilen, utan att ha spelat på alla så vågar jag nog säga att detta är den tuffaste profilen. Den känns kanske inte jätte svår precis i början men den ändrar sig fort och det finns många olika fällor att gå i.
Tyvärr började vi med att gå rätt i en stor av dem, Alingsås tog vara på våra misstag i första serien och sopade hem alla borden. 0-5 i baken på hemma banorna är ju allt annat än bra, bedrövligt faktiskt, vi slog inte ens 1600. Som sagt riktigt illa, men som vi brukar säga "alla ramlar vi, det är bara frågan hur snabbt vi reser oss igen" och reste oss gjorde vi! Tog nästa serie med 4-1 sedan var det rikitgt tufft i nästa, bland annat behövde vår nya Syd Afrikanska medlem strike i sista slaget för att slå 279 och spela lika den och de innebar 7-7. Francois Louw har sedan många år längtat efter att få representera Team Pergamon så dagens match var "a dream come true" för honom! Många tror att vi släpar hit bra spelare olika ställen runt om i världen men det är faktiskt de som verkligen vill komma hit och testa på svensk liga, vi har ett bra rykte där!
Så inför sista serien var det helt lika och nu skulle det avgöras, vi vet att många av oss gillar banorna bättre på slutet och kanske avgjorde det. Att Alingsås förlorat ett par riktigt jämna matcher innan denna kanske också hjälpte oss, efter att hela laget samlat ihop sig och avslutat bra var det upp till mig och Axel att fixa sista pinnen. Axel hade en tuff start på matchen men kämpade sig tillbaka och hade strike ruta 9 och med all press på sig gick han upp och "limmade" 3 kanon strike, mycket starkt! Det gav mig chansen att stänga matchen med en strike. Att få gå upp som sista man när hela laget är klara och veta att man kan spela hem matchen kan vara både fantastiskt och hemskt på samma gång. Men när man släpper bollen och är 95% säker att den kommer strajka är det allt annat än hemskt!! Ett av mina bättre slag och en kanon strike, vinst 10-9!!!!! Storms Lock rullade hela matchen för både mig och Fran, en mycket bra boll när det behövs lite extra hjälp.
 

 

Martin Larsen
2016-10-09

« Tillbaka