PBA Xtra Frame South Point LV Open, Las Vegas, USA
28/10 - 30/10
http://www.pba.com

Kval:
Tävlingen spelas på Cheetah profilen, 35 fot och den absolut lättaste profilen vi spelar på. Denna gången kändes det som att profilen innehåller lite mer olja än normalt vilket gör att vi kunde använda starkare klot. 
Alla spelar 2 x 8 serier, sedan går bara 16 utav 120 vidare till Round Robin (16 serier) som spelas på söndag.

Jag spelade stundtals riktigt bra idag eller får nog säga stundtals inte så bra annars mestadels bra! Under dessa 16 serier hade bara bekymmer under 3 serier, 2 av dem hamnade runt 175 och en på 194. Så långt är det kanske inte onormalt men att min 4:e sämsta serie sedan var 234 var ganska onomalt på ett bra sätt!! Alltså 13 serier på 234 eller mer!! Till slut blev det 575 över pari, vilket är ca 235 i snitt. Det räckte ändå bara till en 9:onde plats och det var ca 50 pinnar mer än nummer 16, 68 pinnar efter 4:e platsen. Många spelar väldigt bra med Jakob Buttruff är i en klass för sig med sina 860 över pari (253 i snitt, med uretane). Men mycket kan hända imorgon då det ska spelas 16 serier till då med bonus.
Kloten för dagen var Marvel S, Hyper Cell och Snap Lock!

Topp 16:
Efter första 8:a seriers passet var jag bara 49 pinnar efter topp 5, men när jag sedan började andra passet med 206 och än värre nästa serie spelade jag på ett banpar där en av banorna var väldigt annorlunda och jag lyckades bara täcka 2 av rutorna på den banan. 158 innebar i stort sett att mina chanser var borta, som salt i salt i såret så fick jag stryk den serien med 1 pinne!! Vad som hänt på den banan vet jag inte men svårt var det.
Jag spelade upp mig men en skit serie i serie 15 gjorde att jag var nere i träsket igen. Efter mycket slit blev det en 13:onde plats. 
Den här profilen är som sagt allt annat än svår, men trots det så dyker det upp riktigt låga serier då och då, rännslag är inte heller ovanliga. Jag hade dock inga rännslag men några riktigt dåliga serier. Känns som jag mest yrar om hur dagen varit, kan bero på att skallen och resten av kroppen inte är på topp. 32 serier plus 1 timmas träning på 2 dagar känns och imorgon måste jag vara redo igen, dags för lagspel!!
Jakob Butturff vann mycket rättvist, han var klasser bättre än alla andra, sedan kom Jeppe och så ett gäng andra. Jeppe förlorade tyvärr semifinalen mot Anthony Simonsen. Topp 3 använde alla urethane klot och alla har mer än 500rpm's!

 

Martin Larsen
2016-10-30

« Tillbaka