Qatar Open, Doha, Qatar
13/12 - 16/12
http://www.qatarbowlingfederation.com/tournaments/qatar-open-2016/

Detta kommer bli en av de tuffare tävlingarna helt klart, för motståndet? Ja till viss del då månag som spelat Singel VM stannar kvar och spelar tävlingen men kanske ännu mer för att uppladdningen inte riktigt är optimal.
Vi (jag och Osku) kommer landa i Doha kl: 06:00 Onsdag morgon och då har vi bara onsdag och Torsdag på oss att kvala, so far so good. Men resan är lite annorlunda än vanligt eller vad sägs om denna resplanen:
Reno - San Francisco - Köpenhamn - Göteborg - Istanbul - Doha, lämnarReno kl: 12:00 Måndag lokal tid och landar som sagt i Doha kl: 06:00 Onsdag lokal tid.
Hemma igen kl: 16:50 Lördagen den 17/12, gissa om det kommer bli skönt att komma hem till familjen och fira jul då!!!!

Kval, start 1 (1350):
Kunde sova en hel del på flygen och 2 timmar till i sängen kände jag mig hyfsat redo att spela kl: 12:00. Första serien var inte dålig, strajkade alla slag på ena banan men min Phaze 2 såg inte alls bra ut på den andra banan. 215 och frågan var nu om bollen var fel eller om det var bara just den banan, om det nu varit enda problemet i nästa serie hade jag kanske klurat ut det lite fortare men nu fick jag stora problem med ansatserna. Halkade, fick stopp, halkade, fick stopp och det tog ett tag innan jag fick till rätt lösning. Det blev 200 i den serien, då avslutade med min IQ Tour och den rullade mycket bra under de kommande 3 serierna. 750 under de 3 serierna och inför sista serien trodde jag att 230 skulle räcka för att klara cuten, det blev inte ens nära 230. Jag hittade inte alls rätt på 3-4:a, 182 och 1350 totalt. Men jag kände mi ändå ok, spelade ok och IQ'n såg fin ut, banorna har så mycket friktion men den bollen gick igenom käglorna väldigt bra.

Kval, start 2 (1427):
På det direkt igen och nu med IQ från början till slut, alla serier mellan 225 och 257 som jag avslutade med. Stabilt spel hela vägen, började spela mellan 3-4:e pil och slutade närmare 6:e. Det kändes som det skulle kunnat bli fler höga serier men till slut kom den första serien över 250 och den dök upp i precis rätt läge efter att jag hade 1170 de första 5 serierna.

Efter den starten var jag helt 100% säker på att det kommer räcka för att kvala in, nu har jag precis tittat på första starten (av 3) under sista dagens kvalspel och jag tror fortfarande det ska var lugnt men nu tål jag "bara" 12 spelare sista 2 starterna. Det strajkas något enormt mycket här nere i år!

Final, steg 1:
Som sagt, det strajkas en hel del, i detta passet var jag en av dem som strajkade mest, kanske mest av alla faktiskt. För den enda som slog mig Danielle McEwan och hon hade ju lite bonus, 1490 på mig och 1514 på Danielle som spelade med mig, tydligen en bra banlottning!! Det krävdes 1347 för att ta sig vidare bland de 18.
Banorna kändes lite tajatre än när jag kvalade in jag började därför med Phaze 2 och fick en kanon start med 268, fick dock byta till IQ Tour redan i serie 2 och sedan avslutade jag med Hy-Road, favorit bollarna såg kanon ut!!

Final, steg 2 (topp 26):
6 serier, 26 spelare och bara 4:a till semifinal. Väldigt mycket på spel och om jag nu fick en kanon lottning i första final steget så fick jag betela för det nu tyvärr. Började med Belmo, fick följa efter Simonsen och Teece, det är alla spelare som gillar att skruva mycket och bränner upp banan ordentligt. Jag tvingades flytta långt in i banan fort och tappade tyvärr lite av den fina reaktionen som jag hade på morgonen. Trots en bra start med 245, 243 så höll det inte. Jag fick problem i serie 3 och 4:a, fick inte loss käglorna längre. Lämnade många olika enkelkäglor och 194, 202 kostade mig chansen att nå topp 4:a. Jag kämpade dock allt jag kunde ändå för jag visste att alla placeringar jag kan ta kommer kunna vara viktiga för min chans att behålla första plasten på världsranking. Avlsutade med 248, 225 och om jag räknat rätt betyder det att jag precis lyckades med detta!! Omd et stämmer betyder det att jag är topp seedad på stegen som spelas efter USBC Masters i Vegas i slutet av februari!! 
1357 räckte till en 15:onde plats, 1415 behövdes det för topp 4:a oh det var Diana Zavjalova som var 4:a, hon slog senare Belmo i semin och Pontus i finalen för att vinna årets Qatar Open.

Sitter nu på Istanbuls flygplats och jag inte med ord beskriva hur skönt det ska bli att komma hem till familjen och njuta av lite julledigt tillsammans med tjejerna!!

 

 

Martin Larsen
2016-12-17

« Tillbaka