PBA Cheetah Championship, Reno, USA
29/11 - 29/11
http://www.pba.com

Kval, Cheetah 35 fot (1683):
Jag har alltid tyckt att scoring nivån på Cheetah profilen har varit för hög, den profilen har helt enkelt varit för lätt för proffstouren! Nu var det annorlunda idag, den spelades mycket tuffare än tidigare vilket jag tycker är bra. Det krävdes nu 198 över pari för att klara topp 24:a och förra året var det 100 för lite! Mesta dels var problemet att få bollen att svänga på rätt ställe, det var mycket mer olja längre ner i profilen. Många fler 2-10, en uppställning som inte varit vanig p Cheetah innan.
Tyvärr var jag inte en av de 24:a som klarade av att skjuta 200 över, jag lyckades bara rulla ihop 83 över. Svårt att säga exakt varför, men jag kände mig aldrig komfortabel på banorna idag. Hittade aldrig rätt känsla, fotarbetet och svingen jobbade inte ihop och då är det också svårt att hitta rätt boll. Jag fick hela tiden tänka på x antal olika saker, ingenting fungerade naturligt. När det är så brukar det inte heller komma några längre strike rader, gnetigt helt enkelt.
Som sagt ingen bra start, det gör ju resten av veckan svårare så inför imorgon gäller det att hitta tillbaka i spelet och göra det bästa av situationen utan att jaga för mycket.
Tyvärr var det ingen annan "Svenne" som lyckade kvala in, tror Danne Fransson var bäst på sina 161 över.

 

Martin Larsen
2016-11-29

« Tillbaka