PBA Shark Championship, Reno, USA
2/12 - 8/12
http://www.pba.com

Kval, Shark 43 fot (1773):
Efter att ha tittat en del på starten innan var skallen helt klart inställd på att gneta och inte jaga, denna 43 fots profilen såg tuffare ut än de andra. Väldigt mycket olja på kanterna så spelet kommer helt klart vara i mitten av banan. Många spelade bort sig på förmiddagen och det viktigaste var ju att hålla ihop det för totalen. Planen fungerade bra, 210, 220, 230 innan det tyvärr blev 190. I den serien strulade jag till tekniken och fick verkligen fokusera på att hitta tillbaka vilket jag också gjorde, fram till dess hade jag spelat med Haywire, Lock och Phaze 2. Nu bytte jag till Code Black och den såg helt ok ut, den strajkade mycket men tyvärr blev det mest hål när det inte blev strike. 
Hy-Road är ju min favorit all time, men jag har inte kunnat spela med den sedan jag sköt 289 i sista serien i US Open. Men när banorna började torka upp kände jag att den borde få en chans, strajkade med den i frislaget i serie 6 och bestämde mig för att testa! Efter att ha lämnat 8:an på smäll och sedan 10:an i ruta 2 och 3 visste jag inte vad jag skulle göra, den såg rätt ut men jag behövde verkligen kryssa nu. Bara för att det var Hy-Road bestämde jag mig för att ge den en chans till, helt rätt beslut för jag kryssade ut för 268!! Den serien betydde väldigt mycket för mig, nu behövde jag bara en ok serie för att fixa cuten och dessutom en bra chans för att fixa topp 5 internationella viket jag lyckades göra med mina 215 i sista serien!! 
1773 totalt var bara 6 pinnar för lite för att få en bye men jag blev 9:a och klättrade upp till 11:e platsen i World Championship!! Ytterligare en stabil instats men en kanon avslutning!!

Final, topp 24:
Match i bäst av 5 serier mot Tom Smallwood på Onsdag kl: 16:30 (01:30 sv tid).

 

Martin Larsen
2016-12-03

« Tillbaka