AIK Tournament 2017, Stockholm, Sverige
6/1 - 8/1
http://www.aiktournament.se/dynamic/start.asp

Kval, start 1:
Året börjar precis som vanligt, snö och AIK Tournament!! Men allt är inte som vanligt för det brukar ta mig ett tag att lista ut det på Mälaren men inte i år, 1453 i första starten!!! Vet inte hur månag gånger jag spelat denna tävlingen men det närmare sig nog 20 gånger och det är inte många av dem som startat med en bra nog start.
Den 42 fot långa profilen är allt annat än svår, personligen tycker jag att det är alldeles för lätt och det verkar som den allmäna uppfattningen är att samma. Men ändå så förstår jag tävlingsledningen, folk verkar tycka det är roligare att spela trots att det kommer krävas en bra bit över 1400 för att kvala in till topp 38. För att få en bye (topp 8) kommer man behöva slå en bit över 1500!!
Alltså en väldigt hög siffernivå, detta trots att denna hallen har ett par banpar som sticker ut och käglorna är inte helt lätta att fälla, då förstår ni att det inte är några problem att träffa fickan.
Som vanligt när det är så lätt från början skulle jag tro att det kommer bli väldigt svårt att slå de vänsterhänta och 2-hänta, men vi ska göra ett seriöst försök!
Det var 2 trotjänare som rullade (Haywire och Hy-Road) in 258, 259, 232, 247, 211 och 246. Började spela vid ribba 12 och slutade vid 22. Trots att det är så lätt var det väldigt skönt att ta vara på den bra starten och fixa cuten med en gång, det krävs inte mycket problem innan 1440 är svårt att slå och jag vet att denna hallen kan ställa till det för en.

Kval, start 2:
Det skulle kännas konstigt att bara spela en gång, dessutom behöver jag lite serier efter juluppehållet så det blev en start till. Det blev en start med en del tester av olika bollar, jag gick igen en hel del och har förhoppningsvis skaffat mig lite mer kuskap inför morgondagens finalspel. Det gäller att få bollen i rull ganska tidigt, glider den ner för långt blir det lätt en kägla kvar. Troliga bollar från början är Alpha Crux, Haywire och Phaze 2 efter det kommer troligtvis IQ Tour och Hy-Road.
1297 blev det idag, inte speciellt bra spel men som sagt efter att jag inte fick någon kanon start blev det mestadels test och träning.

Final, steg 1:
Trots att jag inte lyckades spärra några enkelkäglor i första serien gick det ganska enkelt att ta sig vidare blend de 24:a. 48 spelare, 6 serier och det krävdes bara 1325. Jag fick pillat ihop 1415, mesatdels var det Alpha Crux och Phaze 2 som rullade. Sandra Andersson var bäst på 1499 och det är nog inte den sista höga slagningen för dagen.

Final, steg 2:
Nu har jag jag spela 24:a serier under årets AIK tournament och bara en över 260, det håller inte när banorna är så lätta. Jag strajkar för lite och måste göra för stora förändringar under passen för att blanda mig i strikefesten, detta passet slutade på 1353 och det krävdes 1375 för att nå topp 16. Lite för dåligt spel men att jag skulle kunna spela så bra som det krävs för att störa de vänsterhänta alternativ 2-hänta kände jag aldrig att jag var kapabel till.
AIK genomför ytterligare en kanon tävling, det är bara synd att man inte kan få till en lite mer rättvis profil (enligt mitt sura sätt att se det:-).
En 19:onde plats blev det och med den träningsdosen jag legat inne med under jul och nyår är det inte så illa, förhoppningsvis gjorde dessa serier gott inför nästa veckas Ballmaster.

 

Martin Larsen
2017-01-08

« Tillbaka