WBT final, Las Vegas, USA
26/2 - 26/2
http://www.pba.com
Placering: 2:a

Stegfinal:
Efter många mil i flygstolen och många serier runt om i världen är nu dags för den fina bonusen att spela stegfinal (live på ESPN) på World Bowling Tour!!
Jag har lyckats kvala in som 1:a på ranking före Anthony Simonsen och Marshall Kent.
Jag kommer alltså möta vinnaren i den semifinalen, vi kommer spela på WTBA's Atlanta profil (38 fot) och vi gå på banorna direkt efter tjejerna har spelt sin final. Banorna kommer alltså inte oljas om innan herr finalen, vi kommer också spela med World Bowlings nya räkne sätt. Strike betyder 30p, strike rader spelar ingen roll, spärr är 10 plus det antal käglor man slagit ner i första slaget. 19 för 9:o spärr, 18 för 8:a spärr. Tomruta ger det antal käglor man slagit ner totalt i den rutan.

Nu jag och familjen varit hemma ett tag, tyvärr har jag missat skriva några rader om denna finalen. För mycket tvätt och städning att ta hand om:-(
Mr Kent fick i alla fall se sig slagen av Simonsen så min finalmatch blev alltså mot Anthony, precis som innan hittade jag inget kanon läge på de få slagen man får som inspelning. På ren känsla blev ändå beslutet att spela med 2 olika klot, Marvel Pearl på högerbanan och Code Black på vänstern. Återigen var det några slag som inte höll måttet men så var det för Simonsen också, tyvärr straffades inte han lika mycket på de slagen och när jag dessutom lämnade 7-10 på ett helt ok slag kändes det tungt igen. Med en bra avslutning skulle jag kunna sätta press på honom men så blev det inte, istället blev det ytterligare en förlust på målsnöret... Jag lyckades inte få till mer än ca 215 och han hade 253. Såklart segt att man nu spelat 3 TV finaler på en månad och i de 3 matcherna har motståndarna slagit över 770!! Med det sagt är det fortfarande så att jag tyvärr inte spelat bra nog för att pressa dem ordentligt, så nu gäller det att komma på något för att spela bättre nästa gäng jag kvalat bra nog för att ge mig chansen igen!!
Trots TV förlusterna har det varit en magisk månad med mycket bra spel och härliga dagar med familjen i mellan!!

Nästa resa till staterna blir till påsk (Portland, Maine), då väntas dubbeltävling tillsammans med Stuart Williams och PBA League med mitt LAX (Jason Belmonte, Stuart Williams, Osku Palermaa och Jakob Butturff).

 

 

Martin Larsen
2017-03-05

« Tillbaka