N A G Tournament, Nyköping, Sweden
17/3 - 19/3
http://www.swebowl.com

Profil och klot:
Profilen för denna tävling är 40 fot lång, men helt klart tuffare än många andra. den stora mängden olja på kanten gör den ganska platt.
Då vi började spela på "burn", alltså efter start A spelat 6 serier redan, valde jag att bara registrera 5 av 6 möjliga klot och sedan välja in ett 6:e inför nästa start. Min arsenal ser ut så här:
Storm - Lock
Storm - Phaze 2
Storm - Phaze 2 (före finalen byte till Code Black)
Roto Grip - Dare Devil
Storm - Hy-Road (före finalen byte till Timeless)
Storm - Mix

Kval, serie 1-6 (burn):
Efter en små krasslig vecka, ögoninflammation och lättare förkylning så kände jag mig inte på topp att bowla klockan 20:00 fredag kväll. Att profilen såg krävande ut kanske inte pumpade upp mig trots att jag gillar den typen utmaningar. Men det gick mycket lättare än väntat, min Dare Devil rullade kanon och jag behövde aldrig byta bort den. Under den träningar jag haft i veckan har jag haft en tendens att dra i bollen för mycket, kanske var det bra att vara lite trött för den tendensen var borta nu och jafg spelade riktigt bra! 1396, 8 pinnar efter Marcus Bernhard som ledde efter dag 1.

Kval, serie 7-12 (nyoljat):
Efter 190, 210, 219 trodde jag kanske inte att det skulle bli ett slutresultat på 1140!
Jag började spela med Phaze 2, bytade till Lock efter en serie och spelade rätt ok men hyfsad koll på läget. Banorna var helt klart luriga och värre skulle det bli. Bana 7-8:a och jag kommrer inte riktigt överens, 170 blev det där efter att jag avslutat bra spelmässigt men inte fått loss käglorna. På nästa banpar hade jag bra läge men återigen svårt att få loss käglorna, 203 där kändes inte så bra. Men hade jag lyckats göra så högt i sista serien hade jag varit mycket nöjd för på 3-4:a såg jag och före detta landslagskompis ut som riktiga nybörjare! Jag och Dennis Eklund lyckades slå 307 ihop och detta utan en enda strike!! Visst slog jag några slag som inte var bra men speciellt bana 3 var verkligen konstigt, jag missade 1:an ett flertal gånger och var aldrig direkt nära att lösa problemet.
Såklart inget kul att avsluta så illa men då vi bara tar med hälften av poängen tills imorgon är det inte hela världen. Väldigt många serier kvar, till en början spelar vi 8:a innan 32 ska bli 12.

Inför finaldagen får vi byta ut 2 av de 6 klot vi registrerat, jag valde att byta ut en av mna Phaze 2 och min Hy-Road till Code Black och Timeless.

Final, topp 32 (nyoljat):
Min eländiga förkylning vill inte försvinna, det gjorde att jag inte kände mig riktigt redo för denna eventuelt långa dag på banorna. Efter de första 4:a serierna såg det ut som att det bara var 4:a kvar innan bilen skulle packas, men efter 227, 193, 173, 173 följde det 4:a serier mellan 213 och 234. Med 68 över pari på dessa serier och hälften av min score från kvalet var jag nu 8:a, 44 pinnar innanför cuten men nästan 100 efter 3:e platsen.

Final, topp 12: 
Som sagt kroppen ville inte riktigt bowla idag och med 4.a serier under 200:a borde jag väl inte klarat av att behålla min 8:onde plats. Att jag nu gjorde det säger väl en del om hur tuffa banorna var!! De oljades bara på morgonen och sedan spelade vi alltså bara vidare, väldiga tufft! Så jag klarade alltså mig igen men nu var jag hela 200:a efter 3:e platsen.

Final, topp 8:
Detta blev en lång pina, jag klarade av vinna mina första 2 matcher men efter det var jag inte mycket till motståndare. En massa serier mellan 180 och 200, lyckades klättra upp till 7:e plasten innan jag äntligen fick vila. Att det inte var någon som kunde rubba Jesper Svensson var kanske ingen högoddsare, Jeppe spelade hem denna tävling utan att vara direkt hotat någon gång!!
Väldigt bra träning, nu hoppas jag bara att jag lyckas skaka av mig förkylningen så tävlingen i München blir roligare!!
 

 

Martin Larsen
2017-03-18

« Tillbaka