BEC 2017, München, Tyskland
23/3 - 26/3
http://brunswickeurochallenge.com

Kval, start 1:
Första starten avklarad, gav den något då? Nja, ingen finalplats men väl lite träning. På grund av mindre bra hälsa under veckan har det inte blivit någon sådan, så med den förberedelsen kan jag inte kräva så mycket. 
Profilen är 41 fot lång och helt klart vänligare än medium, det har också siffrorna visat. Antagligen kommer det krävas en bra bit över 1400 för att kvala in i topp 52!
Jag började spela med No Rules men innan passet var över hade jag testat alla 5 klot som jag hade på plats för denna starten förutom No Rules var det Phaze 2, Dare Devil, Code Black och Hy-Road. Inför starterna imorgon kommer det till 3 andra, Lock, Dare Devil Trick och Timeless.
Beroende på vilka man spelar med börjar spelet någonstans mellan ribba 12 och 17 och kryper sedan ganska sakta innåt. Mina serier idag 222, 203, 216, 279, 156, 190 för totala 1266. Vad hände efter serie 4:a?? Vet inte riktigt, fick en mycket dålig start och sedan rann det bara av mig.
Nu hoppas jag på en god natts sömn och bättre fokus imorgon!

Kval, start 2 och 3:
Tyvärr inte mycket kul att rapportera om idag, om man inte gillar dålig bowling!! För det är vad jag har jag presterat idag. Ingen fart i fötterna, svingen är seg och jag drar och sliter.
Inte mycket att hurra, över, allt jag kan säga är att det var ett tag sedan det kändes så illa och nu är det bara en dag kvar at hoppas på. Jag är tillräckligt desperat för att testa på den tidiga morgonen starten imorgon, dt är inte normalt för denna gubben!! Bara att hoppas på bättre fiskelycka då, hela dagen har varit svart men nu är det godnatt på riktigt!!

Kval, start 4:
Att kliva upp klockan 06:00 och spela en kval start kl: 08:00 ligger inte riktigt för mig, har jag chanas att spela någon annan tid så gör jag normalt sett det. Nu kändes goda råd dyra så jag tog en rövare och satte klockan på tidigt!! Tyvärr blev det inte ett dugg bättre än innan, snarare mer bedrövad och det var en lätt bedrövad och dyster Larsen som traskade tillbaka till hotell och tog en 45 minutare på "locket" innan nästa start!
Ska jag vara ärlig så fanns det tankar på att bara spela sista starten för att vara varm inför desperadon, men någonstans djup rotat finns ändå en "aldrig ge upp" inställning så nog sulle jag spela näst sista starten också!

Kval, start 5:
Innan denna starten var jag uppe i pro shopen och fixade lite mer med ytorna på bollarna, inte för första gången men nu gjorde jag lite andra tricks för att känna att jag ändrat något. Det tillsammans med liten ändring i start positionen och några små tankar på andra saker gorde tydligen stor skillnad!!
Nu kunde jag helt plötsligt spela med min favorit boll för tillfället, Phaze 2 och marginalerna som många andra haft började dyka upp. Jag kände att svingen blev friare, fler och fler slag "kom av handen" bra så trots att jag slog ett skitslag i sista rutan i första serien så jag sumpade chansen för 290 och fick 253 istället kände jag vissa förhoppningar. De var inte jätte höga men efterhand som spelet höll i sig och bollen fortsatte se bra ut när jag flyttade in banan höjdes förhoppningarna!! Efter 253 blev det 258 och sedan 243 för 751 efter halva blocket, då var det dags för byta från låga till höga delen av hallen och ska jag vara ärlig hade jag spelat för dåligt för att ha en klar bild över skillnaden men landslags coachen (Ekström) hade bra koll på banan 51-52! Hans information stämnde och för en gångs skull denna helgen lyckades jag göra vad jag ville och tänkte för att justera saker och ting! Banorna var lite annorlunda men slår man bra slag med en gång finns det chans att ta bra beslut vilket jag gjorde, jag fortsatte med Phaze 2 och justerade i banan och med handen! 238 i 4:e, samma resultat sedan i 5:e trots att jag då började med 5 kryss! Att jag sedan lyckades klämma det 238 en 3:e gång i sista kändes ju helt underbart!! Efter allt skit spel här nere kunde jag nu verkligen slå mig på brösten och känna mig stolt över att ha kämpat på och inte gett upp, från att inte vara nära till att nu få en bye (topp 12) är nästan overkligt! 
Det är klart att man brottas med ganska många olika dumma tankar under ett sådant här pass, att vinna den kampen och lyckas hålla sig kall är sådant som stärker en som idrottare. Nu väntar nästa svårighet, göra likadant imorgon när det är finaldags!!

Final steg 2, topp 28:
Skulle jag ha kvar känslan från sista kvalpasset eller skulle "skitet" från innan i veckan komma tillbaka, det var min största oro inför finalspelet.
Det blev en mix, jag blandade friskt! I detta passet hade jag en hel del tur och hade jag spelat lika bra som jag gjorde när jag kvalade in hade det blivit riktigt högt men tyvärr avslutade många av serierna riktigt dåligt. Det blev 1382, alla serier mellan 221 och 249! Men då hade jag chans att slå 259-279 i flera av serierna men flera dåliga slag i slutet av serierna resulterade i stora hål. 
Det positiva var att 1382 räckte för att ta sig vidare till topp 8:a, Sean Rash var 8:a på 1372, men det negativa var ju att poängen skulle tas med och jag gav som sagt bort väldigt många pinnar. Yannaphon från Thailand ledde på 1471 men sedan var vi andra mellan 1413 och 1372, med 7 serier round Robin inklusive 30p bonus för vunnen match så kunde ingen vara säker på att nå stegen (topp 3).

Final steg 3, topp 8:
Min Phaze 2 rullade återigen kanon i final steg 2 och jag hoppas såklart det skulle fortsätta så eftersom jag inte haft någon annan boll som strajkat under hela veckan, det skulle dock visa sig ganska tidigt att banorna blev inte alls likadana nu. De blev mycket "tajtare", bollen ville alltså svänge lika hårt på slutet och då blev Phazen helt enkelt för klen i kägelhögen och 10:an kvar alltför ofta. Jag fick börja testa andra släpp, bollar och dessutom  andra linjer. Då svek tekniken mig igen, det blev förvisso inte lika illa som tidigare i veckan men jag kunde inte repetera, många kval försök hade satt sina spår i kroppen också. Jag orkade helt enkelt inte hänga med de andra, blev frånåkt och slutade till slut 50 pinnar efter näst sista spelare. 238 efter Stuart Williams som tog 3:e platsen, Yannaphon tappade 1:a platsen till Barrett i sista matchen. Dominic vann senare också finalen mot Yannaphon, då ska man veta att i ruta 9, serie 6, final steg 2 spärrade Dom dubbelslussen (4-6-7-10) och det gör man bara på ren tur, den spärrade gjorde att han klarade topp 8:a!!! 
Det var såklart ett tråkigt slut för min del men överlag måste jag nog ändå erkänna att jag är mycket nöjd med hur jag tog mig samman och lyckades kämpa mig vidare när det kändes nattsvart, en 8:onde plats kändes väldigt långt borta så sent som Lördag eftermiddag!!

Nästa helg väntar en stentuff bortasväng i elitserien, Falkenberg på Lördag och Nässjö på Söndag, storpublik väntas och det med all rätt!!

 

 

 

Martin Larsen
2017-03-27

« Tillbaka