Roth/Holman PBA Doubles Championship, Portland, USA
10/4 - 12/4
http://www.pba.com

Träningen:
I denna tävling spelar jag tillsammans med en god vän och rumskompis på touren, Stuart Williams från England men nu boende i Arizona här i USA.
Tävlingen spelas på en 46 fot lång profil, Mark Roth pattern, den har varit långt ifrån min och Stuart's favorit men efter träningen så kändes det i alla fall lite bättre. Förut har känslan varit ok precis i början, då har våra bollar reagerat ok från kanten, men efter iläggen torkat upp och vi tvingats in i banan har vi inte alls haft någon bra reaktion. Det har varit vad vi kallar över/under, för mycket och tidig sväng utifrån och ingen sväng alls när vi flyttat in. Nu har banorna här i Bayside Bowl (Portland, Maine) mycket mer friktion än de andra ställena vi spelat och det kanske gör att den reaktionen blir lite mjukare.
32 lag ska spela 6 + 6 serier, efter de 12 (24:a tillsammans) serierna går 8:a lag går vidare och spelar 16 serier baker innan topp 5 är klara för TV final.
Följ oss på Xtra Frame!!

Kval, serie 1-6 (+270, 14:onde plats):
Stuart 1306
Martin 1364
Som sagt vi har inte något favoritskap hängande över oss när det gäller spel på denna profilen, det vi brukar klara av ok är de första serierna innan banan börjar ändra sig och så var det idag också. Fast lite bättre än vanligt, efter 3 serier var våra 200 över pari bäst i hela vår start! Då hade vi spelat i den gamla delen av hallen och där hade vi riktigt bra koll på banorna, faktum är att vi kunde haft en del mer än vi hade när det var dags att flytta över till nya delen.
Tyvärr kom verkligen ikapp oss ordentligt på bana 5-6, inte alls samma reaktion och dessutom ganska usla kägeluppställningar, detta gjorde att vi inte riktigt visste om det var hela låga delen av hallen som var annorlunda eller bara detta banparet? Faktum är att efter serie 4:a och 5 var det ingen som slog mer än 203 på banan 5-6. Nästan omöjligt att välta 10:an på bana 5 så det blev många spärrar där.
Nästa banpar var 1-2, jag hittade tillbaka ok men Stu kom inte alls in i det han fick börja testa andra linjer och klot. Det tog lite för lång tid men i sista serien hittade han tillslut rätt och avslutade blocket med 8:a kryss (Timeless), jag spelade lite stabilare men missade tyvärr chansen att slå de där höga serierna efter den 1:a. Det blev 1364 på mig och 1306 på Stu, det är ca 60 pinnar ifrån 8:onde plasten, fullt möjligt  alltså! 120 ifrån Belmo och Bill som leder efter dag 1.
Stu spelade med lite olika klot men mestadels Dare Devil Trick och jag använde en Marvel S hela blocket.

Kval, serie 7-12 (+142, totalt +412 och 24:e plats:
Förhoppningen vi hade att detta skulle bli dagen då jag och Stu skulle vända tränden på denna profilen grusades ganska snabbt. Under tiden vi funderar och försöker vårt bästa att hitta ok lösningar öser våra motståndare på som om det vore det lättaste banorna någonsin! När laget måste snitta över 225 duger det inte att ha högsta serien på 236! I det här fallet spelar vi för likt, ingen gör något speciellt och vi bara gnetar på. Problemet är att de flesta som har mer "snurr i kulan" gnetar inte så mycket, de strikar mycket!!
Vi var aldrig nära idag, 1291 på mig och 1251 på Stuart. Det innebar att vi missade topp 8:a med hela 198 pinnar.

Nu får vi försöka heja fram Jeppe tillsammans med Kyke Troup imorgon istället för att bowla själva!!

Hejjandet gav resultat:-) Kyle och Jeppe började med varsin spärr och strajkade sedan resten av serien!! En välförtjänt vinst, 4 händer var vassare än 2!

 

 

Martin Larsen
2017-04-17

« Tillbaka