PBA League, Portland, USA
13/4 - 16/4
http://www.pba.com

Innan årets League:
PBA League är en av årets höjdpunkter för oss, det är inte ofta vi spelar tillsammans men bäst av allt är att stämmningen här i Portland brukar vara på topp, det är fest när PBA kommer till stan!!!
Jag hade äran att behålla min plats i samma lag som förra året, Team LAX, tillsammans med Jason Belmonte och Stuart Williams. Nya för i år är Jakob Butturff och in nära vän Osku Palermaa, helt klart ett lag som kan vinan detta, let's do it!!!

Kval:
Nu har vi spelat 8:a serier baker som kval inför årets matcher i PBA League, de 8:a seriernas resultat tog oss till en 5:e plats och vi möter nu 4.an som blev Dallas Strikers. Dallas som vann förra året kommer bli en väldig tuff motståndare eller vad sägs om namn som BJ Moore, Rhino Page, Bill O'Niell, Tommy Jones och kaptenen Norm Duke!
Profilen är 42 fot lång men helt klart vänlig (vi snittade 230 och det var 10 mindre än NY Kingpins som vann!), men att spela några få slag på TV inför mycket folk och pressen från laget är aldrig lätt, vi kommer behöva spela på topp för att nå semifinalen! 

Kvartsfinal, LAX - Dallas Strikers:
Detta blev en match som kommer ha en sur eftersmak länge!! Första serien var lite upp och ner, rookien Jakob Butturff visade lite nerver och tömde en av sina rutor, sedan hade vi några slag som mycket väl kunde kryssat men en kägla stog kvar. Trots det hade vi (Blemo) chans att vinna serien med en dubbel i sista rutan, Jason satte första men lämnade sedan 2:an kvar på en tunn träff, torsk 223 mot 215.
Nu behövde vi vinna nästa serie och sedan roll offen för att gå vidare till semifinal i Elias Cup! Högerbanan hade sett lite tajtare ut och det var jag som skulle slå först, efter lite diskusioner valde jag att göra en lite justering till höger och att jag sedan slog ett kanonslag hjälpte resten av laget inför deras slag. Det smittade av sig för alla slog kanonslag, gång på gång, faktiskt hela vägen till sista rutan! Att slå 300:a på TV innebär 10 000$ i bonus, nu hade Belmonte chansen att fixa lite extra klirr i kassan. De första 2 slagen är så perfekta som de bara kan bli, bollen klyver 8:an och 9:an, en till nu då.... Jason släpper bollen och sträcker upp händerna i luften, alla tror att den kommer strajka. Men inte idag, 10:an kvar och en sur 299:a!!! 
1-1 och ett slags roll off om semifinal platsen, Dallas hade inget bra läge men de hade Duke. Norm gick upp och satte dit krysset, Andrew Cain valde att skicka upp Belmo igen och det blev tyvärr ingen 3:e gången gilt utan återigen en kägla kvar, denna gången 4:an. Så trots att vi slog dem ordentligt åkte vi alltså ut med en gång, riktigt surt då det kändes som vi kunde gått riktigt långt, vi spelade bättre än alla andra lag! Personligen var jag och min Dear Devil 100:a procentliga, men detta läget spelar det ju väldigt liten roll.

Dallas Strikers gick sedan hela vägen försvarade titeln och fick ytterligare en intäckning i Elias Cup, så små marginaler och de var inte på vår sida!!!!!
 

 

Martin Larsen
2017-04-17

« Tillbaka