SM slutspel, Jönköping, Sverige
19/5 - 21/5
http://www.swebowl.se
Placering: 1:a

Elitserien:
Team Pergamon
Team Clan
BK Stureby
BK Jösse

Såg slutade elitserien 2016/2107, en av de jämnaste serierna så länge jag spelat i elitserien och då är det klart extra kul att vinna!! Nu är frågan vem av Stureby och Jösse ska vi välja att möta i semifienln och på vilken av de 2 nya profilerna ska vi spela första matchen?? Det är såklart bra att få välja men inte altid så lätt.
Det är alltså 2 helt nya profiler som ska ligga under slutspelet i RC Bowl, en 38 fots profil som på pappret ser ganska tuff ut och en 42:a som troligtvis kommer erbjuda lite fler strikes.
Osäkert vem vi ska möta och på vilket underlag men en sak är säker det kommer bli ett jäkla tryck på RC denna helgen, äntligen har alla som vill möjlighet att komma och supporta sitt lag eller bara njuta av den bästa bowling helgen! Föresten en sak till är säker vi är väldigt väldigt väldigt revansch sugna efter den snöpliga förlusten förra året!!! 

Semifinal (match 1), 14-6:
Fredag kl: 17:00, TP - Stureby spelas på 42 fots profilen.
Alltid skönt att få en bra start, att vinna första matchen betyder att vi nu har 2 chanser att slå Stureby och ta oss till final. Vi valde at spela på 42 fots profilen och med tanke på resultatet så måste man ju säga att det var ett bra val, det var speciellt 2 av våra spelare som tyckte det! Mattias Wetterberg och vårt nyförvärv hela vägen från Syd Afrika spela enormt bra, att slå resultat precis under 1000 när de flesta av oss andra har problem att snitta 210 är helr klart enastående! 
Personligen var jag glad att min handled kändes bättre och jag kunde spela men tyvärr saknar jag lite aggressivitet, lite för passiv och försiktig. 
Nu får vi se vad Sturbey gör för val inför match 2, logiskt sett borde det bli 38:a  och då får vi se hur vi ska attackera den.  

Semifinal (match 2), 8-12:
Lördag kl: 09:00, Stureby - TP spelas på 38 fots profilen.
Självklart valde Stureby att testa lyckan på 38 fots profilen nu istället för 42:an och det skulle visa sig vara ett bra val. Matchen blev super jämn och vägde fram och tillbaka, till slut var det våra sista rutor som avgjorde till vår fördel! Vi lyckades vinna de flesta jämna matcherna men det var ändå de sista slagen som avgjorde, 10-10 var väldigt nära men vi lyckades slita till oss 12-8 och får nu en välbehövlig vila i eftermiddag. Fran och Mattias fortsatte att spela riktigt bra, även om de hade precis under 900 idag (100 mindre än igår) så var det dem som bidrog starkt till vår seger!
38:a fots profilen är tuff och det rular mycket uretane i början därför ändras den också mycket, det gäller att vara med i förflyttningar och klot byten.
Att hallen är fullsatt och vädret kanon i Jönköping gör ju att det är väldigt varmt i hallen, kanske inte så ofta man måste kliva in i duschen riktigt svettig efter en bowling match!! Men kul som fan är det i alla fall!!!

Final (match 1), 10-10:
Söndag kl: 09:00 mot Clan på 42 fots profilen.
Ytterligare en kanon match att titta på mellan oss och Clan, het otroligt vilken start på finalserien. Jag kände mig faktiskt helt utpumpad redan efter denna matchen! Full packat i hallen och väldigt varmt men stämningen var helt underbar och det var vår avslutning också! Vi kom tillbaka från en lite skakig start och lyckades rädda 10-10 med en 4-1 vinst i sista serien!
Clan verkade vilja se till att banan skulle spela långt in och inte ge utrymme för några höga slagningar, de brände banan långt in och det blev en gnet match. En plan som nästan gav dem en seger. 

Final (match 2), 6-13:
Söndag kl: 12:20 på 42 fots profilen.
Clans tur att välja profil, det blev 42:an igen och denna gången körde de ännu mattare klot och precis som innan gjorde de ett ordentligt försök att spela upp banan på ett sätt som inte tillät några höga slagningar. I det läget kan vi inte göra mycket annat än att haka på och försöka bowla bättre än dem, vi hade också ett trumf mot dem då Clan inte har några vänsterhänta spelare. Siffrorna talar sitt tydliga språk 6193-6370, banan blev svår men vi klarade det bättre än Nässjö boysen. 

Final (match 3), 13-2:
Söndag kl: 15:40 på 42 fots profilen.
Ingen anledning för oss att välja något annat än samma profil, vi trodde nog de skulle ge gnet liret en chans till och därför stoppade vi in en 3:e vänsterspelare men nu blev det annat. Clanarna hade bestämt sig för att spela upp banan för strike-kalas istället och så blev det!! Eller vad sägs om en höjning av snittet per serie från match 2 196,3 till nu 218,4, ganska intressant att bara på hur vi spelade upp banan under inspelningen så höjdes snittet med 22 pinnar!! 
Förutom att det bevisade hur mycket man kan påverka banan i olika riktigtningar så visade det också att deras första taktik verkade vara den bästa för nu åkte vi ifrån dem! Över 400 käglor på 3 serier, vi hanterade helt enkelt det nu ganska vänliga underlaget bättre än Clan och 3:e serien (1924) blev ett styrkebesked från vår sida, vi skulle bara ha guldet!!! 

Så skönt att få vråla SM GULD SM GULD SM GUUULD! 
Att få stryk precis på mållinjen som vi fick förra året var surt, men det har gjort oss starkare och bättre, det är så man måste hantera nederlag. Lära sig av dem och bli bättre!
Vi fick ett tungt besked några veckor före slutspelet när Dom Barrett och Jesper Svensson var tvugna att tacka nej pga av PBA tävling men den enes död den andres bröd... Nu fick Fran Louw från Sydafrika chansen att uppleva det bästa du kan uppleva på bowlingbanan, ett svenskt SM slutspel och som han gjorde det!! Jag spelade med honom hela helgen och vi tappade 1 av 19 serier, Fran var en mycket stor anledning till detta. Jag har aldrig sett honom spela så bra under en längre tid, något han verifierade också, han var lyrisk över denna helg!! Personligen var jag enormt lättat och nöjd över att kunna spela, mina problem med handlederna var nära att sätta stopp för spel men det verkade som de anti-inflammationsdämpande tabletterna gjorde susen och nu på onsdag ska jag få svar från MR röntgen. Bara hoppas på positiva besked!! Hur som helst, lag SM Guld nr 11 tillsammans med grabbarna i svart, vilken ära och lycka!!

Till sist ett stort tack till all personal på RC Bowl och alla åskådare, fans och publik är de som gör denna helg så magisk!!


 

 

Martin Larsen
2017-05-22

« Tillbaka