PBA Billy Hardwick Memorial Open, Memphis, USA
23/6 - 25/6
https://www.pba.com

En mycket speciell tävling på PBA touren, ingen spelare får ha mer än 2 klot och det får bara vara plastklot! Dessutom får det inte vara några plastklot med någon kärna som gör att klotet har någon flare. Vi får heller inte använda ett ballanshål större än 3/4". Det måste alltså vara "rena" spärrklot.
Profilen vi ska spela på är 40 fot lång men endast 8,55ml olja, alltså ungefär 1/3 del av så mycket som det brukar ligga på banan.

Kval:
73 spelare, 8 serier och 24:a vidare.
Inte för att jag hade några större förväntningar på denna tävlingen men jag hade hoppats på att bowla lite bättre. Just för dålig bowling gjorde att jag missade cuten, mina 38 över pari var 25 för lite för 24:e platsen. Jag spärrade ok men det tog mig för lång tid att hitta ett ok sätt att släppa bollen. Det blev bättre på slutet men tyvärr inte tillräckligt bra.
Överlag sett var banorna ganska tuffa och många hade problem men inte Kristopher Prather, han snittade lika mycket som min högsta serie (239!!)!! Helt otroliga siffror, 16 av 73 slog mer än 100 över pari och han slår 312 över!!
I övrigt ingen bra svensk dag, 1 av 4 klarade sig vidare, det var bara Kim Bolleby som #bowllikeaswede. Hans 70 över räcker för att kämpa vidare i morgon, jag, Jesper och Pontus (missade med 7 pinnar) sätter oss i bilen och avverkar de dryga 6 timmarna till Shawnee Oklahoma där vi spelar nästa vecka. Får se om vi tittar förbi Graceland hos Elvis innan vi drar vidare.

 

Martin Larsen
2017-06-24

« Tillbaka