PBA Oklahoma Open, Oklahoma, USA
26/6 - 1/7
https://www.pba.com

Träningen:
Denna tävling är verkligen ett test, kvalet innehåller 3 x 8:a serier på 3 olika profiler. Inte vilka profiler som helst, 32 fot (Wolf), 40 fot platt (Bear) och 52 fot (Badger). Efter 24:a serier går 33 vidare till spel på en 4:e profil, den 4:e har vi inte testat men de 3 andra tränade vi på och jag kan inte påstå att det kändes speciellt lätta.

Serie 1-8, Wolf (1782, 11:a):
Efter att ha spanat lite på A starten var planen ganska klar, Pitch Black och inget annat! Jag har dock "bara" en här och den är lite starkare borrad än de jag brukar använda så frågan var om den skulle funka? 
Den fungare bättre än väntat, till och med så bra att jag valde att spela med den alla 8:a serierna! Med facit i hand kanske jag skulle bytat i serie 7 men mitt största mål med dagen var att ha tålamod och det hade jag, sista serien blev bara 195 med alla de andra mellan 213 och 259! 1782 blev det totalt och en 11:e plats efter dag 1, 111 mer än 33:e plasten och 97 efter första plasten.
Den största skillnaden på årets Wolf profil är att kanten inte svänger som den brukar, man kunde inte bryta bollen utanför ribba 3 samtidigt så är det inte läge att vara innanför 5! Då blir det en del låga siffror! Jag började sikta ribba 6 och på slutet var jag vid 11:a, men det var på slutet grabbarna med bössa slog högt och då skruvade de runt ordentligt. Jag kände dock aldrig att jag hade läge att testa det. Man kan inte vinna tävlingen idag, man dock göra det ordentligt svårt för sig, målet var att inte göra det: Mission completed!

Serie 9-16, Bear (1684+1782=3466, 8:a):
Att spela på en helt platt oljeprofil kan få en att känna sig rätt dåligt, då menar jag verkligen kass! Precis så kände jag mig i början, trots att vi spelade upp vårt första banpar på ett rätt bra sätt så kunde jag inte mäkta med mer än 170. Inte kändes det bättre när serie 2 blev lika dålig (177), ingen dubbel på 2 serier.... 
2 saker räddade mig i detta läget, jag spärrade bra och mitt tålamod. Trots den dåliga starten kände jag ingen panik, jag letade vidare och försökta hitta tillbaka till känslan jag hade igår.
Ibland kan det vara små saker som gör att man tappar spelet eller hittar tillbaka, kanske var det vänster-striken i ruta 2 i serie 3 som gjorde det för mig idag?? Den fixade i alla fall till min första dubbel som sedan blev en bingo och efter det spelade jag stabilt och bra resten av blocket. Från 347 första 2 till 1684 efter 8:a, 84 över pari på denna profilen är inte illa alls trots att några av grabbarna sköt mycket mer så klättrade jag ändå upp till en 8:onde plats. Jag testade lite olika klot i början men det var Phaze 2 som rullade i storrt sett hela tiden. Det som gör mig så komfortable med den bollen är att jag kan spela den över hela banan, vi började runt 2:a pil och i sista serien var det närmare 6:e pil! Imorgon är et 52 fot som gäller då blir det nog inte mycket spel runt 2:a pil, troligtvis inte samma boll heller.

Serie 17-24, Badger (1621+3466=5087, 20:e):
Det finns många olika sorters dagar på bowlingbanan, denna typen är ibland de värsta. Varför? När större delen av fältet tycker det är relativt lättspelat och du själv inte alls håller med, då är det inte kul!! Cuten för topp 33 gick upp med 94 poäng och jag slog 21 över pari, inte bra!! Det var bara en dag som jag aldrig hittade känslan för vad jag skulle göra, då är det också svårt att slå slagen så bra som man behöver för att ta de rätta besluten. Nåja, jag klarade mig vidare till imorgon och då är det 8:a nya serier men mina chanser att nå topp 9 efter de serierna minskade drastiskt. Jag har 116 pinnar upp, klart att det är möjligt men då krävs det helt klart att jag tar fram veckans bästa spel.
Efter dagens pass fick vi träna lite på morgondagens profil, den är 44:a fot och känslan var att grabbarna med bössa kommer gilla det och det kommer kryssas en hel del. Dags att vila och sudda bort de sura minerna, på det igen imorgon!

Cashers round, serie 25-32 på Oklahoma Open (44 fot) profilen:
1699+5287= 6786, 212 i snitt. 249 pinnar efter 9:onde platsen och hela 492 efter Marshall Kent som är 1:a på stegen! Så går det när man bowlar bra på de tuffare banorna men tappar spelet när det är dags för de lätta profilerna! Jag var alltså 8:a efter 2 dagar och sedan var det dags för profilerna där det skulle kryssas, tyvärr tappade jag spelet totalt då och 205/210 serier kommer man inte långt på i detta gänget. Till exempel slog Jeppe över 1900 på 52 fotaren och Belmo 2050!!! idag på Oklahoma Open profilen!
Dagens profil var alltså ganska vänlig och många tog vara på det, tyvärr inte jag, men jag kämpade på hela vägen och till slut blev det en 27:e plats. Ingen katastrof men såklart inte något att fira heller, nu får vi hålla tummarna för Jeppe så kanske det blir fira ändå! Jeppe spelar andra matchen i denna lite annorlunda stege som kommer spelas i 2 omgångar över 2 dagar.
Efter 2 1/2 veckor här borta är jag mer än redo att åka hem, nästa tävling blir San Marino om 14 dagar.
 

 

Martin Larsen
2017-06-30

« Tillbaka