Track Open, München, Tyskland
21/7 - 23/7
http://www.trackopen.de/en/

Kval, start 1:
Direkt efter tävingen i San Marino bar det av till Frankrike för att medverka i Storm Summer Clinics. Bil från San marino till Bologna, flyg till Barcelona, bil till Montpellier, jobb en dag, bil till Belfort, jobb i Belfort, bil till Basel och till sist flyg till München! En rätt lång vecka innan jag kunde landa här och spela min första start.
Profilen som ligger här är 40 fot lång men betydligt svårare än vad vi brukar se på EBT, topp 34 kommer inte bli mycket mer 1285. Faktum är att under ca 750 starter (senaste 3 åren) har ingen slagit 1400 i denna tävlingen! Profilerna de använder här brukar helt enkelt vara ganska platta och kräva bra spel. Något jag lyckades med ganska bra, jag valde att spela rakt runt 2:a pil i 3 serier innan det blev en liten förflyttning på 20 ribbor med fötter i serie 4:a. 52 över utifrån och 48 innefrån, totalt 1300 alltså! Det kommer räcka till final och det blir inga fler starter för min del, sparar min energi till en lång Söndag (hoppas jag)!

Final, steg 1, 2 och 3:
Det blev 3 pass för mig denna söndag, tyvärr innebar det "bara" att jag slutade på en 12:e plats. Min taktik att spela banan mer till höger, med en rakare spel linje höll ganka länge och faktum är att jag kanske gick i den fällan jag hade bestämt mig för att inte gå i.
Steg 1 och 2 höll jag mig där ute hela tiden och spelade ganska bra, inga som helst problem att ta mig vidare. Men i 3:e steget när vi spelade på banor som oljan legat ett tag på kändes det annorlunda, kanske började jag bli lite trött och när 3-4:a spelare hittade ett bra spel inne i banan gick jag ifrån min plan med att spela rakt hela dagen. Det kändes helt enkelt som de skulle åka ifrån mig, istället blev det mer problem och det skulle visa sig att läget inne i banan var högst tillfälligt så jag borde nog varit mer bestämd av mig. Cuten blev bara 808 och jag hade 763:-( Men det är lätt att vara efterklok, överlag sett kändes det ändå som en helt ok tävling. Jag hade inga mål att vara i topp form under denna resan, det är en tuff höst framöver och då hoppas jag på mer! 
I Ålborg tidigare i somras vann Mattias Wetterberg sin första EBT titel och nu tog Pontus Andersson sin första, kul att se de yngre grabbarna ta för sig nu innan VM laget ska tas ut (I slutet av augusti). Grattis Pontus!!
 

 

Martin Larsen
2017-07-26

« Tillbaka