Storm Lucky Larsen Masters, Malmö, Sverige
13/8 - 27/8
http://luckylarsenmasters.com

Nu börjar det verkligen dra ihop sig, jag måste erkänna att det är lite pirrigt! Så klart mycket mer att tänka på inför den här tävlingen än vad som är brukligt för "vanliga" större tävlingar och på frågan om jag kommer att kunna fokusera på bowlingen nere i Malmö har jag inget bra svar. Har aldrig gjort något liknadade, det kommer bli svårt men kul!

Ett axplock av vad som händer:
Torsdag/Fredag den 10-11/8 ska banorna mappas och oljeprofil testas ut och presenteras.
Söndag den 13/8 är första starten vilken jag självklart ska spela!
Måndag den 14/8 kommer ett helt gäng ungdomar (under 18) att spela och jag kommer vara på plats!
Lördagen den 19/8 kommer jag Belmo och Jesper att vara på plats i Helsingborg för att fira Olympis Bowling 30år!
Måndag/Tisdag 21-22/8 blir det Storm Perfect Match läger med mig Belmo, Peter Somoff och Ted Thompson.
Onsdagen den 23/8 börjar med en Golf tävling på Tegelberga GK!
Resten av veckan är fullpackad med kval och på Söndag blir det final i den första Världstour tävlingen i Sverige!

Oljeprofil och lanemap:
Under 2 dagar höll vi på med förberedelser och tester, nu har vi en lanemap (banguide/karta) över alla banor på Baltiska Bowlinghallen. Den finns att beskåda på tävlingens hemsida, generellt sett är banorna ganska lika över hela hallen och det är ju en bra start! Profilen finns också ute på hemsidan och den är 38 fot lång, profilen i sig är nog medium, kanske lite åt det tuffare hållet men tillsammans med topografin borde det bli ganska tuff utmaning att slå högt. Men det är väldigt svårt att veta hur spelet kommer utvecklas och om dte kommer bli något bra läge för någon speciel spelstil.
Imorgon drar det igång, det känns som allt gått väldigt fort och det pirrar bra mycket mer i magen nu än dagen före första start i en "vanlig" tävling! Jag hoppas så klart att banorna kommer uppfattas utmanande och rättvist. 
En uppmaning till alla som ser eller hör något som kan hjälpa oss göra tävlingen bättre, snälla hör av er till mig, Daniel eller Hampus!!
Det är mycket som snurrar runt i huvudet, nu får vi se om det går att fokusera på att bowla eller inte?

Kval, start 1 (1141):
1141 är väl kanske inte en kanon start och inte kan jag skylla på någon lång resdag heller... Men jag har en hel del annat att skylla på:-) Tyvärr fick vi en del maskin fel under träningen och oundvikligt blev jag inblandad, det är helt klart en ny utmaning att vara inblandad i tävlingen och spela samtidigt. Det är helt enkelt något jag måste vänja mig vid och hantera bättre framöver. Dessutom skulle jag nog behöva lite mer träning men det får kanske bli fler starter som träning:-)
Att profilen skulle vara tuff var ju tanken, dagens resultat visar just det! Får nog erkänna att det kan ha blivit tuffare än vi väntat men mycket kan hända än, spelarna lär sig, banorna sätter sig efter att inte varit i bruk under ett par månader mm. Efter dag 1 leder William Svensson på 1294.

Kval, start 2 (1192):
Då var min andra start inskriven i listorna, en klar förbättring från första men inte alls tillräckligt bra. Banorna fortsätter att visa US Open klass i svårighets grad och jag spelar för dåligt. Var på väg mot 1200 men några sena bubblor satte stopp för det och det blev 1192 till slut. 
Det var en lång dag i hallen med 2 stycken U18 starter innan och det var helt klart inspirerande och kul att titta på dem, trots att banorna är väldigt tuffa kämpade de på ordentligt. Inte många sura miner!
Fortfarande ingen som lyckats slå 1300 och dagens bästa resultat slogs av min unge klubbkompis Jesper Jacobsen (1237). det är svårt att träffa fickan och det tillsammans med att de nya käglorna står hårt gör att siffrorna är mycket lägre än vi brukar se på många tävlingar. Kan vara mycket frustrerande men också mycket fostrande!

Kval, start 3 (1256):
Spelade stundtals rikitgt bar denna starten, tyvärr 2 serier runt 170 på banpar jag inte löste. Spärrade bra och avslutade bra för 1256. Väldigt synd på 5:e serien, fick inte alls koll på banan 10, ta bort den och jag träffade fickan i stort sett hela tiden under serie 3-6. Den banan kostade mig nog en finalplats i denna starten, får hoppas på en bättre start senare i veckan.

Kval, start 4 (1161):
Dåligt spel rakt av, blev en start med en del testande av olika klot. Svårt att hitta någon hemlig lösning, det gäller att spela bra. Men fick testat igenom en del i alla fall.

Ursäkta för de sena uppdateringarna, det har helt klart varit mer att tänka på och svårare att fokusera på mitt eget än jag trodde. Har fortfarande några åttagande kvar under tisdag och onsdag men från och med Torsdag hoppas jag på att kunna fokusera bättre på min egen bowling! För fokus kommer det krävas denna vecka!!

Kvalet fortsätter:
Tror aldrig jag spelat så här många gånger någon gång på Europa touren, i mitt 6:e försök var jag mycket nära att säkra min plats i finalen. Vem kunde tro att det skulle skita sig pga av dåligt spärrspel, det är det enda som funkat innan!! Missade en enkel kägla i början av sista serien men spelade upp mig och hade jag fått med mig 9:an som stog och grinade mig i ansiktet i ruta 9 så hade saken varit klar... Nu behövde jag en ok sista ruta men så blev det inte, 3-6 kvar på ett dåligt slag och så klippte jag den!! 1269 istället 1280 som just nu ser ut att vara nog för att klara cuten.
Jag spelar tyvärr inte tillräckligt braför att få ihop siffrorna, nya tag imorgon (fredag). 


Jag vet inte vad tden tagit vägen, trodde aldrig det skulle vara så här mycket att stå i. Har precis skrivit ett långt inlägg på Facebook, lovar att återkomma med en sammanfattning här också. Men inte just nu, LL är trött. 

 

Martin Larsen
2017-08-28

« Tillbaka