19th Sam Ho Cup, Suwon, Sydkorea
17/9 - 21/9
http://www.bowlingdigital.com

Träning:
Idag har vi tränat på den 44:a fots profil som ska ligga under detta årets Sam Ho Cup, en inbjudnings tävling på den Koreanska proffstouren. Det känns ganska lätt till en början men vi ska spela 6 serier nyoljat och 6 på burn, min gissning är att killarna med mycket rotationer kommer gilla denna vacken. Spelet börjar runt 2:a pil och fyttas sedan ganska fort innåt, det är då jag tror det kan bli probem för oss med lite mindre "tass". Men vi får göra ett försök, jag börjar på nyoljat och i första steget gäller det att ta sig vidare i bland de 16 bästa i din start. Det kommer vara 4:a starter med 60 spelare i varje start.
Jag spelar Squad C tillsammans med bland annat Osku. Tyvärr är den mesta informationen här borta på koreanska, det gör det ganska svårt att hänga med. Jag ska förska uppdatera varje dag och förhoppningsvis kommer det någon resultat lista på engelska.

Squad C, serie 1-6 (nyoljat) 1408:
Kan inte påstå att jag hade någon kanon bra känsla inför det här passet. Har inte spelat speicellt bra innan denna resan och profilen kändes inte gynnsam för min del. Men det blev bättre än väntat, jag började spela ganska långt ut och försökte spela bollen ganska rakt längs med den torra delen av profilen. Det kändes ok utan att jag spelade strålande. 462 efter 2 var inte i närheten av vad många andra hade men ingen katastrof såklart, bytte sedan sida från låga till höga delen av hallen och då började det strula lite. Jag lämnade antingen 10:an eller 4:an, försökte justera och träffade då tunt. 204 gör ingen glad på dessa banor så något måste göras. Jag valde då rätt när jag tvekade på justering inför nästa serie, gick lite mer vänster, slog lite lösare och såg till att ta tag i bollen lite mer, ganska mycket mer faktiskt. Helt plöstlogt öppnande sig banan och en mycket välkommen 277 serie i protokollet! Spelade sedan ok resten av blocket (239, 226) och gick i mål 1408, inget som sticker ut åt något håll här (4:a slagningar över 1500 än så länge!) men i alla fall ca 50 pinnar ner till cuten inför morgon dagens spel på burn.
En favorit rullade hela passet, PHAZE II! 

Squad C, serie 7-12 (burn) 1393:
Var lite rädd att "burn" passet skulle kunna ställa till problem med över/under reaktion och det började faktiskt så också. Tyckte Phaze 2 rullade lite tidigt så började med Locked In Gold, men den slog inte ner mer än 9 som mest, testade då Dear Devil och den var ungefär lika lite sugen på att kryssa. Då fick det blir Phaze 2 i alla fall och den räddade mig igen, 4:a kryss på slutet för 225. Trots att var spel runt 5:e pil var det den bollen som rullade igenom käglorna bäst, 258 i serie 2 sedan 234, 254, 206 och sista testade jag Locked In igen för att jag redan hade klarat cuten och då blev det 216. 1393 plus gårdagens 1408 och totalt 401 över pari (4:a i squad C), inte illa med tanke på risigt det kändes innan.
Jag hade faktiskt lite video kontakt med Sten-Åke Nilsson under dagarna innan denna resan och några av tipsen han kom med funkar fint, gammal man han kan än, tack Stenis!!

Nu är vi alltså 64 spelare kvar och imorgon är det bäst av 3 serier i första rundan, vinn eller försvinn.

Topp 64, vinst 2-0:
Bäst av 3 serier är alltid ett lurigt format, mycket lotteri med vem man får möta på vilket banpar mm. Jag fick möte en äldre herre i första matchen på smma banpar som en duktig korean spelade mot en av de korenska damerna. 
Första serien slog koreanen 279, jag satte första i ruta 10 för att vinna min serie 254 mot 244 medans damen inte någon bra serie. Nästa serie var allt omvänt, damn började kryssa och 279 killen var helt väck. Jag fick problem på vänsterbanan men lyckades justera på rätt sätt medans gubben jag spelade mot inte hita någon bra lösning för att få bort 10:an. Mina 225 räckte mot gubbens 196. 

Topp 32, förlust 0-2:
Första matchen var på bana 3-4:a, nästa på 29-30 och ingen omoljning. Höga delen av hallen har svängt mer hela veckan men denna gången blev jag inte alls klok på vad som hände, det svängde mycket mer men bara tidigt inte där nere. Jag var helt väck, testade 4 olika bollar, utifrån, innefrån utan att hitta något bra spel.
Jag hade inte en serie under 206 på 14 serier innan, nu kan man säga att det blev lite under eller vad sägs om 158 och sedan 156??? Jag vet, hur kan det hända? Vet inte rikgit, allt gick fel och det var bara att packa ihop väskorna.
Over and out!
Så var det för många av PBA spelarna, nu är det bara 8 spealre kvar och Barnes är den enda icka KPBA spelaren kvar. De är helt klart bra på denna typen av spel.

 

Martin Larsen
2017-09-20

« Tillbaka