World Bowling Tour Thailand 2017, Bangkok, Thailand
2/10 - 6/10
http://www.abf-online.org/results/ttbawbt17.htm

Efter närmare 70 timmar på hemma plan var det dags för nya flygtimmar!
Sam Ho Cup i Korea och sedan Storm fair i Japan, efter det kändes det väldigt skönt och kul att få komma hem och fira vår underbara Emilia (5 år)!! Men det fanns inte mycket tid för vila och än mindre träning så formen inför årets tävling här i Bangkok är kanske inte på topp!
Som vanligt i denna tävling gäller det att fixa till 3 stycken 3 seriers pass som är ok eller lite till för att kvala in till finalen. Man spelar alltså 3 serier på samma banpar, antingen på nyoljat, 1:a burn eller 2:a brun. Man får helt enkelt se till att hitta sitt lägg och spela bra då!
Profilen är 44 for i år och medium svår/lätt.

Dag 1:
Efter att ha landat klockan 14:45 spelade jag och Jeppe 2 pass på kvällen, mest i syfte på att känna på banorna och hålla oss vakna!! Första passet var inte mycket att hänga i granen (642) men i det andra lyckades jag skrapa ihop 716  med en bra avslutning. Skulle tro att man i alla fall behöver 300 över pari för att klara cuten sådet passet kändes nyttigt!! Phaze 2 och Roto's intnernational boll Fame XR rullade.

Dag 2:
Började detta passet men Optimus som jag lämnat här förra året och den rullade kanon, kanon läge och 3 bra chanser att slå högt då jag började väldigt bra i alla 3 serierna men tog inte tillvara på någon av dem..... Jag borde slagit 750 i detta passet men det blev 705 i stället! Jaja, ett 700 pass till och kval gränsen borde vara klar, men det kom inte fler 700-ingar idag. Spelade 3 gånger till och det var nära 700 några gånger. 640, 680 och 690 blev det. Inte dåligt på något sätt men i detta formatet gäller det att klippa till ordentligt när man har chansen, den chansen har jag inte tagit än. Mina 716, 705 och 693 är som jag ser det på gränsen, det är väldigt svårt att säga vad som kommer krävas. Men det är också en del olika "byes" för att kvala in högt här så folk kommer fortsätta spela imorgon. Kanske har jag tillräckligt men det är nog bäst att försöka få en till en höjdare!!

Dag 3:
Klockan är nu 02:30 och jag är precis tillbaka på hotellet, då har ändå inte desperadon spelats ännu! Som tur är behövde jag inte spela den men det var väldigt nära! Jag lyckdes sätt 6 viktigs kryss på slutet av de 3:e sista blocket och det gav mig 738. Totalt 359 över pari vilket var 5 pinnar mer än vad som krävdes, helt otroliga siffror och en av de svåraste tävlingarna runt om i världen att klara cuten i!

Final, steg 1:
Första dagen innebar resa över natten och spel i 2 starter, nästa dag blev det 4:a starter för att sedan öka 2 till alltså 6 starter dag 3. Kanske var kroppen och knoppen inte på topp inför dagens finalspel, när formen inte heller varit kanon så blev min medverkan under finalspelet inte så lång som förra året.
Jag spelade risigt hela tiden och fick inte till en enda bra serie, alla 6 serierna var runt 200 och det blev bara 1202. Det var dock bara 60 för lite så resultat nivån skön en del nu i finalen när det var dags att byta bana efter varje serie.
Det positivaste med denna dagen är att jag nu sitter och väntar på flyget hem då jag lyckades boka om min hemresa, en extra dag hemma känns mycket eftertraktat då denna hösten är väldigt hektisk. 
Nu gäller det att kombinera tiden med familjen samt att försöka göra något åt spelet innan det är dags för US Open/ WSOB och VM.
 

 

 

 

Martin Larsen
2017-10-05

« Tillbaka