Ankara Open, Ankara, Turkiet
18/9 - 21/9
http://www.ankaraopen.com/

Ankara Open, kvalstart 1: 
Igår (Torsdag) var en lång dag, vaknade strax innan 05:00 och spelade ca 12 timmar efter det. Kanske inte den bästa uppladdningen och det var nog därför det inte blev det bästa resultatet också.
Jag började ganska bra med 460 första 2, spelade då med Momentum Swing. Allt kändes ok, inte helt bra men ändå ok. Det var lite tröga ansatser och den 40 fots profil de använder här nere var lite torrare än jag trodde. Det gjorde inte saken bättre att jag fick flytta efter Osku, Tore och Timo Ahlo som alla valde att spela ganska djupt in i banan. 
Så man kan säga att jag var tvungen att gå ännu längre in och snart var man nära 6:e pil.
Igentligen var inte problemet att jag fick gå långt in, det var inte svårt att träffa fickan. Men det blev tufft att få loss käglorna, många 10:an kvar blev det!!
Till dagens start ska jag fixa till ytorna på ett par bollar, det behövs lite polish så jag kan spela lite rakare.
Yt fix plus lite piggare kropp och knopp borde bli bättre än gårdagens 1292, hoppas jag

Kvalstart 2: 
Tyvärr hjälpte det inte att vara piggare och ha andra ytor på bollarna. 
Denna start började jag ok men i 3:e serien började det strula och i 4:e kom det rediga raset, 159 och den starten var körd! Hade polerat min Momentum Swing, men det var lite för lite. Som sagt det blir väldigt torrt, så det behövs mer justeringar av bollarna. Jag testade igenom alla klot nu också utan att hitta något som funkar bra.
Landade på 1170 tror jag, inte så intressant
Nästa start måste herr Larsen spela bättre!!

Kvalstart 3: 
I mellan förra starten och denna slängde jag i mig en spagetti och sedan iväg till pro-shopen. Polerade det mesta jag hade i väskan och borrrade ett vikt hål i min Momentum Swing (för att få den och svänga senare).
Halv stressade ut till banorna och spelade inte bra på värmningen, första 5 rutorna spelade jag med The Break. Men efter att ha sett Tore Torgersen börja med 5 raka kryss med sin Momentum Swing, bestämde jag mig för köra med den också. Gjorde 211 med lite flyt, Tore lämnade 3:an i sista för 299!!
Tore och jag spelade ihop och vi bytte aldrig boll efter det, jag landade på 1448 och Tore på 1415!!!
Man kan väl säga att de 15 turkiska liren jag fick betala för att polera och borra vikthål var väl investerade pengar, nu är jag klar för topp 8 i kvalet!! Det betyder 3 bye och som sämst topp 16 i tävlingen, gott snack!!!!

Framför allt var det rikitgt skönt att hitta tillbaka till en bra teknik, träning de senaste 2 veckorna med Stenis gav resultat. Tyvärr missade jag första platsen i kvalet just nu med 6 pinnar, men det blir nog inga mer försök ändå. 
En relaxa Lördag är inte fel!

Final: 
Efter en lugn Lördag och Söndag förmiddag var det dags för finalspel i årets enda Premier tävling (3 x poängen mot en normal tävling) på Europa Touren.
När jag steg in i tävlingen var det 16 spelare kvar och vi skulle spela 4 serier för att slå ut 8 spelare och det kunde inte ha börjat bättre. 280 i första serien och allt kändes kanon, men på nästa banpar (15-16) fick jag jätte problem med ansatsen på bana 16. Jag strajkade 4 av 5 slag på bana 15 men kunde inte glida en cm på bana 16 och träffade aldrig fickan där. Räddade 200 med bra spärrspel och dubbel i sista rutan på bana15!!
Tyvärr kom jag lite ur min goa tajming efter det och strulade till det ordentligt i tredje serien, 3 stora hål och 168 kom inte direkt lägligt.
651 och jag var nummer 8 just då, lyckades dock ta tag i mig själv och spelade riktigt bra i sista. Bortsett från att jag missade 10:an i 9:onde rutan, satte dit en dubbel i sista rutan för 225 och blev 7:a!!!

 

Dags för matchspel och jag fick möta en mycket formstark Dominic Barret, men visste att han har stor respekt för mig och jag har slagit honom innan i år. Att det blev en riktigt hård match kom inte som en överaskning.
Det enda som oroade mig var att vi GIVETVIS fick spela vår match på bana 15 och 16, var annars????
Vet fortfarande inte vad det var som gjorde att jag hade stora problem med den anstasen men så var det.
Det gällde att vara bäst över 2 serier totalt och första serien slutade 222-233 till Dom och i andra följdes vi åt fram till ruta 9. I sista rutan hade Dom chans att stänga ute mig med strike och 9 spärr. Men han lämnade 7:an kvar och missade den!!
Det gav mig chansen att vinna, jag behövde strike!!
Vilken bana?? Självklart 16, där fått tvärstopp 2 gånger innan i serien!!
Lyckades ändå slå ett ok slag, men det blev tydligen lite hårt för bollen orkade inte tillbaka riktigt och jag lämnade 2-10 kvar. 
GAME OVER!!
Slutade 7:a i tävlingen och använde i stort sett bara min Momentum Swing!

Nu blir det nya tag i EBT Masters som börjar senare idag.

 

Martin Larsen
2008-09-22

« Tillbaka