2017 U.S. Open, Liverpool, USA
26/10 - 1/11
https://www.bowl.com/US_Open/US_Open_Home/U_S__Open_Information/

Årets US Open spelas i Liverpool precis utanför Syracuse, New York. Denna upplaga innehåller en hel del nyheter, för det första är tävlingen inte så öppen som det låter. Man måste kvala in eller få en inbjudan och den inbjudan baseras på olika rankingar med mera runt om i världen. Totalt sett är det 144 spelare som alla ska spela 24:a serier på den 43 fot långa profilen. Precis som de sista 2 åren oljas banorna bara på morgonen, alltså 24:a serier utan omoljning!! En nyhet till för i år är vi inte får slå ett enda slag träning på de banorna vi ska spela på. Det finns 14 banor vid sidan av som vi får träna på i 20 minuter innan starterna börjar, men inte ett enda slag på start banorna.
Vad det gäller kloten så är det samma regel som förra året, 8 bollar, ingen ändring av ytan efter träning och inte tillåtet att byta ut eller lägga till några klot under dessa 24:a serier.
Mina klot:
Storm - Lock
Storm - Intense
Roto - Haywire
Storm - Phaze II
Roto - Dear Devil
Storm - Hy-Road
Roto - Hustle Ink
LAX spärrboll

Kval, serie 1-8 (nyoljat) 1733:
Jag kom till denna tävlingen med ett lite sargat självförtroende, jag har inte spelat så bra den sista tiden och inte kunnat trän som jag velat. Men idag spelade jag bättre igen, såklart skönt att överaska åt det hållet! JAg har ju spelat ett par US Open nu och vet att det gäller att hålla ihop spelet, spärra och inte börja jaga. Jag lyckas med detta idag och med bara en serie under 200 kkan jag inte annat än att vara nöjd. 
Jag började spela runt första pil med min Haywire, spelet flyttas ganska snabbt innåt och när jag slog min sista slag i serie 8:a så siktade jag på ribba 25 (5:e pil)! Det blir en hel del flyttande och då är det inte alltid så lätt att få till förflyttningarna i rätt tid och ska man då ockå byta boll blir det ännu svårare. Därför var det helt klart en fördel för mig då jag kunde spela med samma boll hela passet, det är inte helt vanligt men min Haywire rullade stabilt och kändes förlåtande. Jag var lite sugen någon gång men skallen lyckades hålla borta jagandet och tålamodet vann! Missade en spärr idag, ett klipp och att spärrbollen också funkar ett stort plus!
den sista starten är inte helt klar än men mina 1733 kommer räcka till en plats i topp 15. Ca 50 ner till 36:e platsen (cuten) och 140 upp till ledaren efter dag 1, JR Raymond.
Så helt klart en bra start, imorgon kommer den verkliga utmaningen då vi ska spela double burn. Det så verkligen inte kul ut idag när vi var och tittade, banorna är såklart väldigt torra och det såg verkligen tufft ut.

Kval, serie 9-16 (double burn) 1707:
Att på något sätt kunna komma i mål över 1600 var målet för dagen innan denna starten! Att då gå till sängs med 1707 känns minst sagt helt ok! Jag hade en hel del flyt idag, för det första fick jag börja spela på ett banpar som hade 4-5 serier mindre spelade pga att ett banpar gått sönder. Det var inte alls lika torrt och mina ballreps hade bra koll på det, att börja ett pass som detta med 244 betyder en hel del. Det sista man vill göra på dessa banor är att jaga strike och den serien gav mig lite arbetsro. Den serien spelade jag med Phaze II som var mycket polerad, men resten av passet blev det Roto Grips Hustle Ink som rullade (måste tacka Osku för att jag hade den bollen, han tog med den från Finalnd till mig veckan innan vi åkte hit), eller kanske ska säga flög och sedan rullade. Första serien kunde jag sikta lite till vänster om 4:e pil men sedan blev det lite mer vänster än så, faktiskt blev det så torrt att många valde att spela till höger men tack vare att jag hade min Hustle Ink kunde jag hålla mig till vänster hela blocket. Sista serien var det för torrt för att jag skulle kunna hålla bollen på högersidan men innan dess rullade det på bra. Det är svårt att förklara hur torrt det blir men jag siktade på 7:e pil under ett par serier och har aldrig försökt att sikta längre vänster än så men sista 3 serierna försöke jag landa bollen på ribba 37!! Alltså mellan 1:a pil från vänster och rännan! Som sagt väldigt nöjd med detta passet och efter 16 serier ligger jag 4:a, cuten för topp 36 är just nu +99 och jag har +240, bra läge inför imorgon men banorna är allt annat än lätta så det gäller att hålla fokus uppe och ge järnet imorgon!

Kval, serie 17-24 (burn) 1633:
Detta är normalt sett det passet då det strajkas mest, spärras mest blev det för min del:-(
En riktigt gnetigt US Open pass blev det, alla serier mellan 180 och 225. Jag hittade aldrig något bra sätt att släppa bollen för att få ner den sista käglan eller vad sägs om sista 3 serierna: 1 dubbel, 1 trippel, 1 tomruta (4-9) och 20 spärrar!!
Jag tappade en hel del på toppen men inte speciellt mycket på hela fältet, jag gjorde 33 över pari och det är nog vad cutten gick upp också. Det kommer krävas ca 130 över och 24:e platsen (som är nästa cut) kommer ligga på ca 210 över pari. Jag har 273 och det räcker till en 12:e plats just nu när det återstår någon serie av sista squaden.
Medans jag gnetade på passade 53 (tror jag) åriga Norm Duke på att skotta in 1949 och gå upp i ledningen, mycket imponerande!!
Imorgon är det nyoljat igen, hoppas jag kan hitta lite bättre känsla igen!

Cashers round, serie 25-32 (nyoljat) 1631:
En tuff start, men lyckades på något sätt rädda mig kvar i tävlingen. Spelar för dåligt för att blanda mig i toppen men håller ihop det och överlevde denan rundan. totalt 304 över och cuten landande på 243.

Top 24, serie 33-40 (burn) 1627:
Så trött just nu, det enda jag kan tänka är att om någon tycker bowling är svårt och jobbigt. Testa US Open, det blir inte tuffare än detta!! Jag ligger 20:onde just nu, 200 efter topp 5. Många serier kvar men om jag ska klättra i detta fältet krävs bättre spel, jag ska leta vidare och hoppas kunna prestera bättre imorgon. Just nu vill skriker kroppen och knoppen, VILA!!! 

 

Martin Larsen
2017-10-30

« Tillbaka