Ballmaster Open, Helsingfors, Finland
11/1 - 14/1
http://www.bowling.fi/en/bbo-info

Kval:
Start 1 var inte mycet att skriva hem om, 1230 och teknisk dålig bowling. Start 2 startade unfgefär likadant men slutet blev lite annorlunda, jag beslutade nämligen att testa en 4-stegs ansats istället för de 5 jag alltid brukar ta. Sist jag gjorde detta var många år sedan men jag slog 269 i den serien och 1310 totalt. Ett steg framåt och en idé om att testa en hel start med den ansatsen, i hopp om att något magiskt skulle hända! 
Den starten börjde inte så magsikt, 8:an på smäll med en gång och avslutade serien med dubbel, 8:an på smäll igen och sedan dubbel för 203! När det krävs 1415 är det inte en dröm start, jag spelade lite med Phaze 2 och sedan mest med No Rules. 668 efter 3 serier och jag tänkte mest på att hitta rätt med starten i 4-stegs ansatsen men jag bytte också boll till Storms nya Soniq. 246 i 4:e och sedan lossnade det ordentligt, 269 i 5:e!! Nu hade jag helt pötsligt en chans att klara cuten och det kändes verkligen som att det kom från ingenstans!
Sista banparet kändes ok också, började med strike, spärr 5 i rad innan 4:an stog kvar. En dubbel sista 2 rutorna skulle betyda finalspel! Bra slag i ruta 9 och strike sedan blev det lite strul i sista rutan. Lite nerver och vilja när jag skulle slå det slaget, nu ville kroppen helt plöstligt göra som den gjort många gånger förut, låta vänster foten gå först!!! Jag fick avbryta och gå ner, börja om och förska igen men likadant igen, vänstern ville gå och det blev ett nytt avbrott!! Nu känner man sig inte som en världsmästare direkt, behöver strike och kommer inte ens iväg....
3:e gången gilt, mer vikt på vänstern och iväg med högern, bollen lämnade handen bra och bollen satt bra i fickan, STRIKE!!! Från att känna mig chanslös till en finalplats, allt gick så fort men vilken härlig känsla!
Får se om nya 4-steg kan fortsätta leverera när det dgas för finalsteg 1senare ikväll.

Final, steg 1 (1296):
Det blev så nära man kan komma, men inget vidare spel. Vi var 26 spelare som spelade 6 serier sent på lördag kvällen. Trots hyfsat spel under större delen av detta passet så visade sig ojämnheten i min 4-stegs anstas i för många sista rutor. Jag tömde 3 av 6 sista rutor och inför sista serien behövde en serie runt 225-230 för att klara cuten. Att då börja med att lämnade 2-10 hålet 2 gånger i rad gör ju saken lite svårare, fick byta boll inte bara en gång utan 2 innan jag började kryssa. Satte 6 raka kryss på slutet innan 2-10 dök upp igen (12:e slaget). Det skulle visa räcka för att tvinga fram en roll off mot Magnus Lönnroth. Klart man kan hitta en kägla på många ställen men jag hade inte kastat bort några, tyvärr var jag inte tillräckligt skarp i de viktiga lägena bara. Det visade sig sedan också i roll offen som jag förlorade med 40 mot 58.
Surt att missa men ändå ett steg i rätt riktning, nu väntar träning och några serie matcher under ett par veckor. I mitten på februari hoppas jag på att spela bättre bowling igen!!

 

 

Martin Larsen
2018-01-15

« Tillbaka