The Joker Tournament 2018, Göteborg, Sverige
29/3 - 2/4
http://thejokertournament2018.meriq.se/dynamic/start.asp

Det känns roligt att vara tillbaka på banan igen, om nu bara handen håller tänkte jag spela Joker's tävling i Påsk. Jag behöver helt klart lite tävlingsserier i kroppen innan jag åker över på nästa USA sväng okså kul att en anrik klubb som BK Joker har lagt ner enrgi i att starta en ny tävling!

1:a start, 1430:
Det gick bra mycket bättre än väntat under min första start, jag började bra (490) men hade lite problem i mitten (414) innan jag hittade en kanon lösning sista 2 (526). Började spela med Phaze 2 och Idol mellan 2:a och 3:e pil, avslutade med Soniq mellan 3:e och 4:e pil.
Profilen som ligger är 42 fot och en av Kegel's sportprofiler, Autobahn heter den normalt sett men inte i Göteborg när Joker håller i tävlingen, då blev det Göthem City istället:-) I strike&co är den lite snabbare än många av dagens profiler och det har ställt till en del bekymmer för många spelare. Inte för Daniel Fransson som vann denna starten, 1460 med Drive och Code X.

Re-entry, 1317:
Trots en 3:e plats inför sista starten valde jag att spela ett pass för att få lite träning, det är snart dags att åka över till USA igen för USBC Masters och PBA league och detta kändes kändes som ganska bra träning att spela på denna profilen. Jag valde att testa lite bollar och försöka sättta lite tekniska detljer, rätt ok spel i början men tappade lite fokus under passet. Jag saknar helt klart stabilitet, men vissa serier spelar jag riktigt bra. Hoppas på några av de under finalspelet!
Det krävdes 1340 för att ta en av de *vanliga * platserna till finalen och jag som 0 handikappare måste ju säga att det var kul att spela en Hcp tävlingen där man inte behövde slå nytt personligt rekord för att kvala in!!

Final:
I finalsteg 1 där vi spelade 4:a serier och 4 spelare i varje 8:a spelares grupp gick vidare lyckades jag ta mig vidare, men inte utan slit.
Under kvalet gjorde jag mina högsta serier i mitten av hallen men nu fick jag spela alla serier under taket i höga delen av hallen, det skulle visa sig att jag inte hade någon tillräckligt bra lösning där. För i nästa steg när vi var 4:a spelare i varje grupp och 2 gick vidare strulade det ordentligt för mig. Det var fler än jag som hade problem och trots min 154 start fick jag chansen men lyckades inte ta den utan missade vidare spel med ca 20 pinnar. Jag slog 860 i första blocket och sedan 790, inte så konstigt att jag åkte ur. Osku som vann hela tävlingen snittade nog närmare 240 (dock alla serier i mitten av hallen)!! Stort grattis Osku!!
Överlag sett mycket bra träning för min del, ett steg närmare någon som kan kallas form:-) 

 

 

Martin Larsen
2018-04-02

« Tillbaka