SM slutspel (lag), Malmö, Sverige
11/5 - 13/5
http://www.swebowl.se

Träning:
Inför årets slutspel har Svbf valt en lite annorlunda väg vad det gäller oljeprofilerna,  det blir nu 2 profiler med 41 fot olja. Så istället för olika lägnd är nu profilerna uppbyggda på helt olika sätt, med olika mycket olja och olika grafer. 
Efter träningen är gissningen att profilen som man valt att namnge Annette 87 (efter Annette Hagre's WC guld 1987) kommer vara den som det kan slås lite fler strike på, den har 26ml olja och är bäst att spela utifrån kanten.
Den andra profilen har fått namn efter en ikon inom svensk bowling, Tony Rosenqvist, den har bara 20ml olja och kan spelas från fler ställen i banan men kanten ser lurig ut. Överlag sett kommer denna profil troligtvis inte bjuda på någon strikefest. 

Semifinal 1 (Annette 87), TP - Jösse 14-5:
Jösse var verkligen snabba ur "blocken", vi han knappt blinka innan första serien var över och Jösse hade tagit ledningen med 4-1. Det var Jeppe S och Barrett som räddade oss med sina 15 kryss på slutet!! Då ska tilläggas att båda 2 hade lämnat "kiosken" kvar 2 gånger i rad innan de hittade rätt, kunde alltså varit 0-5.
Som tur var kände vi aldrig någon panik, behöll lugnet och jobbade oss in i matchen. Ganska snart tog vi också över matchen och kunde segla ifrån ganska bekvämt till slut. Jesper och Dominic visade enorm styrka, Bolleby spelade också mycket bra. Vänstersidan ser ganska fin ut och Jeppe/Kim tog helt klart vara på det.
Personligen spelade jag också helt ok, det kändes skönt efter en hel varierade resultat innan denna helgen!

Semifinal 2 (Rosenqvist), Jösse - TP 9-11:
Vi visste att denna profilen skulle spelas tuff och kanske var det vår skärpa som gjorde att vi startade enormt starkt denna matchen. 1770 x2 är inte lätt straffat, det betydde 9-1 till oss och Jösse hade det tugnt. Men när vi slappnade av kom de tillbaka, i slutet av 3:e fick jag en gratis chans att kryssa i frilsaget för att vinna bordet vilket jag gjorde och sedan dubblade Barrett för att stänga matchen!
Vi spelade sista serien ändå och testade runt lite med bollar osv, då fixade Jösse till siffrorna och matchen slutade till slut 11-9 men var alltså över efter 3. 

Ev semifinal 3, TP - Jösse:
Ingen 3.e match efter att vi vunnit första 2!

Finalmatch 1, TP - Clan:
Söndag kl:09:00

Finalmatch 2, Clan - TP:
Söndag kl:12:20

Ev finalmatch 3, TP - Clan:
Söndag kl:15:40

 

Martin Larsen
2018-05-12

« Tillbaka