Storm San Marino Open, San Marino
12/7 - 15/7
http://www.sanmarinoopen.com

Kval:
Denna sommaren kommer innehålla lite mindre bowling än vanligt, handleden och armbågen känns inte redo för några maraton än. Planen är att verkligen skynda långsamt och det låter ju helt klart lättare än det är. Jag är rätt sugen på ta tag i spelet och jobba på lite hårdare men så blir det inte. 
Jag har tränat ett antal kortare pass och kan inte påstå att formen känns direkt kanon, men lyckades i alla fall ta tillvara på chansen att kvala in här nere i min andra start.
Profilen är 43 fot och har nog blivit rätt mycket lättare än vad som var tänkt, det strajkas väldigt mycket! Ser ut som det kommer krävas siffror runt 1420 för att kvala in och jag rullade in 1455 i min andra start, det kändes direkt stabilt men tittar man på siffrorna ser det så ut. Alla serier mellan 222 och 258, Phaze II rullade hela vägen! När det återstår en dag (3 starter) ligger jag på en 14:onde plats, finns en liten chans för topp 16 som får börja finalen med en bye.

Final, steg 2 (topp 32):
Jag hade helt klart lite flyt då jag lyckades hålla mig kvar på rätt sida topp 16 och få en bye. Så när jag kom i finalspelet var vi 24:a spelare som skulle spela 4:a serier och 10 skulle gå vidare till steg 3.
I steg 1 krävdes det 887 för att ta sig vidare och det fanns inte många som trodde på något under 900 i steg 2. 212 i första serien var ju då inte lysande men faktum var att just jag var nummer 10 då, det skulle dock komma lite högre serier efter det. Tyvärr inte mycket högre från mig men många andra. Jag följde upp med 225, 218 och 218 igen i 4.e serien. 873 totalt, stabilt spel men tyvärr på lite för låg niva. kan inte skylla på något annat än mig själv, de flesta bra slagen blev strajk men få av mina halvbra slag orkade kryssa. Lite för dålig effekt i bollen, lite för mekanska slag, det krävs helt enkelt lite mer träning. Men faktum är att jag ändå tycker det är ett steg åt rätt håll.
Till slut blev det bara 25 pinnar för lite och jag slutade på en 20:onde plats. 
Personligen lockade VM finalen i fotboll lite mer än att följa resten av finalen, så tyvärr missade jag den mycket rafflande uppgörelsen mellan Doyle och Pontus. Skulle såklert gärna sett när min blå/gula kompis satte Kameron på plats och vann sin 2:a EBT titel, stort grattis Pontus!! #bowllikeaswede 
 

 

Martin Larsen
2018-07-15

« Tillbaka