Storm Lucky Larsen Masters, Malmö, Sverige
25/8 - 9/9
http://luckylarsenmasters.com

Start 1, 1354:
Efter förra årets 10 starter och 1269 som bäst när det krävdes 1280 så kändes det ju ganska skönt, nej förlåt mycket skönt att få till en bra start i första försöket i år. 1354 blev det efter stundtals riktigt bra spel, ledning efter 2 starter!! 
Profilen i år är en fot längre (39 fot) än förra året och aningen lättare på pappret i alla fall.
Jag valde att börja spela precis höger om 3:e pil och slutade precis vänster om 4:e, min favorit boll Phaze II rullade hela blocket.
Vi får se hur långt detta resultatet räcker men jag kommer nog inte att behöva spela 10 starter i år i alla fall, några starter till kommer det garanterat bli.

Start 2, 1308:
Denna starten började lite sämre men jag fick ändå ut något bra av den. Jag fick ordentlig träning på att fokusera på mitt och dessutom kunde jag testa en del olika klot. Jag spelade med en hel del olika bollar och sista delen av passet spelade jag rätt bra, det blev 1308,  IQ Tour och Torrent Rush rullade bra!
Jeppe S glänste i denna starten, han rullade in 1411 och ligger just nu 2:a. Mina 1354 räcker fortfarande till en 5:e plats.

Start 3, 4 och 5:
Av någon märklig anledning så springer tiden iväg under denna tävling och nu är det helt plötsligt måndag morgon, dagen efter Kyle Troup lyckades besegra världens bästa bowlare (Jason Belmonte) i finalen av Storm Lucky Larsen Masters.
Personligen spelade 3 kvalstarter till utan att lyckas förbättra mitt resultat från min första start, men jag lärde mig en hel del. Framför allt att jag behövde spela med uretanklot i början av passen.
Mina 1354 räckte till en 24:e plats i ett kval där det krävdes 1319 för att ta sig vidare.

Finalsteg 2:
Jag gick in i finalsteg 2 och kunde ta mig vidare ganska enkelt trots att jag hade lite problem att täcka sista rutor. Jag spelade Pitch Black hela vägen och mina 913 var det 5:e bästa resultatet när det krävdes 858 för att sig vidare till topp 24:a. 

Finalsteg 3:
Jag var såklart väldigt glad att få spela vidare och vara med när det skulle avgöras vilka 4:a som skulle göra upp om titeln i år, förra året fick jag ju bara titta på.
Det är ju extra kul att stå på banorna med ett starkt stöd från nära och kära på läktaren!
Jag har ju inte visat någon kanon form efter handledsskadan men detta var ett ordentligt steg i rätt riktigtning, jag lyckades hålla ihop mitt spel men tyvärr utan att riktigt ta vara på chanserna jag spelade mig till. Jag hade ett antal sista rutor som inte alls höll den standarden som behövs för att haka på de bästa. Jag fick även problem att slå strike i slutet av passet när spelet började närma sig 6:e pil, men mer positivt var att jag höll ihop det och föll inte igenom och det borde vara ett tecken på att handen orkade med de 12 serierna!
Mina 1733 var till slut bara 43 pinnar ifrån 4:e platsen till stegen och räckte till en 8:onde plats!
Bill O'Neill slutade på en 4:e plats, enormt starkt efter att ha mist sin mor (cancer) för bara några veckor sedan, Chris Sloan fick stryk av Kyle Troup i semin. Troup ställdes sedan mot förra årets dominant, Jason Belmonte, Jason hade dominerat både kval och finalsteg 3 men fick nu ge sig i finalen mot Troup som spelade väldigt bra och vann med 248 mot 232!

Till slut vill jag riktia ett stort tack till alla inblandade och alla som kom och tittatde, det är ett stort pussel som ska läggas och det behövas många hjälpande händer för att få ihop det. Vi har ett gäng med mycket duktiga och hjälpsamma människor  och därför kan vi nu vara nöjda när vi avslutar 2018 års tävling!     
 

 

Martin Larsen
2018-09-10

« Tillbaka